''Ik ga me nergens meer zo thuis voelen als dat ik hier heb gedaan'' ~ Utopia Gekte

12/18/2015

''Ik ga me nergens meer zo thuis voelen als dat ik hier heb gedaan''

Ivan voelt de drang niet om naar huis te gaan

We hebben al twee keer over het lange gesprek tussen Ivan en Gabriëlle geschreven, maar nog steeds zijn de twee niet uitgesproken. Het gesprek gaat nog steeds over de Utopiaan van het jaar verkiezing en Ivan laat weten het belangrijk te vinden wat mensen voor Utopia hebben betekent en op welk nummer Utopia heeft gestaan. Hoeveel waarde ze hechten aan hun eigen belangen en die van de groep. Daar zal Ivan's stem op gebaseerd worden. ''Niks vriendschap of liefde, maar bijdrage''. Gabriëlle denkt er precies hetzelfde over. Ivan denkt zijn stemmen niet te gaan verdelen. Hij denkt niet dat dat verschil maakt. Dit is de enige manier waarop hij iets kan bereiken. ''Maar je gunt het iedereen hier toch'', vraagt Gabriëlle. ''Ik vind niet dat iedereen het verdiend. Ik ben daar eerlijk in. Iemand die hier in juni binnen is gekomen kan niet hetzelfde hebben gedaan als iemand die in januari is binnen gekomen. Dan kan je je best hebben gedaan, maar niet iedereen verdiend het''. Ivan vind dat Gabriëlle, Nicole, Mark, hijzelf en misschien Bjorn het verdienen. En dan zegt hij misschien.

''Zou je net zo gelukkig zijn als Nicole wint'', vraagt Gabriëlle verder. ''Zeker'', antwoord hij. ''Zou je huilen?''. Ivan weet het niet. Gabriëlle ging twijfelen, maar vind dat één van de oude garde het verdiend. Gabriëlle zegt nooit meer mee te doen aan reality programma's met een spel element er in. Ivan begint weer over de puntentelling. Volgens hem telt het niet echt mee wat er binnen word gezegd, wat de groep vind. ''Degene die het bepaald is het publiek eigenlijk''. Ivan vind dat erg krom. ''Je kan van buiten van alles denken en vinden, De enige manier waarop je het weet is als je hier woont. Hier werkt met de mensen''. Gabriëlle is het daar mee eens, maar ze hebben er toch geen invloed op. Gabriëlle vind dat ze allemaal al iets neerzetten en daar moeten ze tevredenheid uithalen. ''Buiten kan je niet zeggen hoe het hier binnen is want ze snappen het toch niet. Ook met de kijkers ze snappen het toch niet'', aldus Gabriëlle. Daarom is het voor Ivan belangrijk wie zich inzet voor zijn kindje ''Utopia''. Gabriëlle zou het niet fijn vinden als Ivan eerder naar huis gaat dan zij. Voor haar is het dan raar. Hij is stabiel, staat als een huis. Iemand waar ze lekker op kan leunen of bij terecht kan. Ivan is gewoon Ivan. Gabriëlle kan zich niet voorstellen in de loods te staan en dat Ivan er niet is.

En toch vraagt Gabriëlle zich soms af of het wel oké is hoeveel Ivan van Utopia houd. ''Is het niet obsessief, crazy''. Ivan zegt blij te zijn dat hij dit heeft mogen meemaken. Buiten is hij weer een buitenlander. Eén van de. Hier is geen onderscheid en ben je één van de Utopianen. Hij voelt de drang niet om naar huis te gaan. Hij weet namelijk in welke ellende hij terug komt. Een oordeelsamenleving die overal naar zit te wijzen. ''Hier word je omarmd'', aldus Ivan. ''Dus je gaat niet naar huis'', vraagt Gabriëlle nieuwsgierig. Ivan zou het het mooiste vinden om met zijn allen de poort uit te lopen. Gabriëlle is bang dat als ze naar buiten gaat dat het dan in één klap over is. Niet dat ze iedereen nog hoeft te zien, maar ze wil niet dat het over is. ''Ik ga me nergens meer zo thuis voelen als dat ik hier heb gedaan'', sluit Ivan af.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.