''De mensen die bellen die weten niks'' ~ Utopia Gekte

12/20/2015

''De mensen die bellen die weten niks''

Als Bas er niet was, was het programma klaar

Deze avond zagen we Rowena, Benjamin en Gabriëlle samen op Rowena's bed zitten voor een gesprekje. Rowena ziet Mark niet weg gaan zolang Gina er nog is. Benjamin denkt dat Bas misschien wel gaat als hij wint. Of Naomi, die ziet hij dan ook wel weg gaan. Hij denkt dat de druk dan lager is om nog te blijven. Gabriëlle denkt dat ze vanaf 30 december weten wie er blijft en wie er gaat. ''Wat vind je van de verkiezing'', vraagt Benjamin. ''Weet ik niet'', antwoorden beide dames. ''Het draait gewoon om wie de grootste aanhang heeft buiten'', laat Benjamin weten, maar volgens Rowena gaat het ook om binnen. ''Als je daar geen stemmen krijgt''. Volgens Gabriëlle klopt het ook niet hoe ze zelf de populariteit zien. Benjamin vind dat ze gewoon uit moeten gaan van de stemmen binnen. ''Dat is veel eerlijker''. Gabriëlle laat weten dat de stream kijkers maar voor 5% beslissen. ''Je bent blij dat je positieve dingen hoort, maar als je de (negatieve) publieksstem krijgt hoor ik niks''. Gabriëlle zou die zelf echt niet willen hebben. Benjamin laat weten het iedereen te gunnen. Gabriëlle is het daarmee eens. ''Alleen de één meer dan de ander''. Benjamin denkt niet dat het echt heel eerlijk is. ''Stel je voor dat Bas wint of Cees. Dat zou ik niet eerlijk vinden'', aldus Benjamin. Gabriëlle zou het ook niet eerlijk vinden, maar ze gunt het hun wel. ''Wat is wel terecht dan'', vraagt Gabriëlle nieuwsgierig.

''Dat de mensen die hier binnen zitten dat bepalen. Wie de Utopiaan van het jaar is'', laat Benjamin weten. Hij vind het echt niet eerlijk. ''De mensen die bellen die weten niks'', gaat hij verder. ''Ik denk dat als Bas er niet was, dan was het programma klaar. Dat is zo'n kijkcijferkanon'', vertelt Rowena. Gabriëlle vind dat als ze dat zegt dat ze dan ook zichzelf wegcijfert. ''Maak je een grapje of ben je serieus''. Volgens Benjamin zegt Rowena het met een kern van waarheid. ''Bas brengt wel iets, net als Cees ook voor het programma. En laten we nou nog steeds in een televisie programma zitten. [...] Hoe kan het toch dat die jongen zo populair is'', vraagt Rowena zichzelf af. Volgens Gabriëlle gewoon omdat hij zo is. Omdat hij zijn momentjes pakt. ''Hij is heel slim in tv momentjes'', vult Benjamin aan. Gabriëlle denkt dat dat gewoon Bas is. ''Als ik tv kijk zou ik net zo dol op hem zijn denk ik'', laat ze weten. Benjamin vind het sneaky shit, een beetje een boefje. Rowena zegt dat ze hem eerst niet kon luchten, maar dat veranderde al snel. Cees word volgens Rowena alleen maar afgebeeld als één of andere zeurende papi. ''Maar hij is ook zorgzaam, lief en grappig''. Volgens Benjamin is wat ze in Utopia doen veel echter dan wat we op tv zien. Gabriëlle zou zich kapot lachen op de bank als Bas wint. ''Een programma moet variatie hebben, ik denk dat iedereen een rol speelt'', aldus Gabriëlle. Ook het dreigement komt ter sprake van de personen die gezegd hebben weg te gaan als Bas wint. ''Wat is de reden dan waarom je hier bent. Als je weg gaat als je niet wint'', vraagt Rowena zichzelf af. Gabriëlle vind het maar spannend. ''Het beheerst sommige mensen hier. Als je je er op gaat focussen gaat alles in het niets''. Gabriëlle heeft zoveel ''gruwelijke shit'' gedaan in Utopia en dan zou ze zich druk gaan maken om zoiets. Daar ziet ze dus duidelijk het nut niet van in.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.