''Ik ben altijd erg overtuigd van mijn eigen gelijk''. ~ Utopia Gekte

12/15/2015

''Ik ben altijd erg overtuigd van mijn eigen gelijk''.

''Ik ben het van jou niet gewend''

Gabriëlle wil heel graag een gesprekje met Benjamin voeren. Samen gaan ze naar de bank om te praten. ''Hoe gaat het met je? Ik wil echt graag weten hoe het met je gaat'', aldus Gabriëlle. Benjamin geeft aan dat het wel goed gaat en dat hij post aan het schrijven was. Hij zit natuurlijk nog wel een beetje met wat er vannacht gebeurd is en thuis is er ook iets, maar daar kan hij niet over praten. Benjamin krijgt het gevoel dat wat er vannacht gebeurd is zijn schuld is en dat vind hij niet terecht. Gabriëlle vraagt of Benjamin een beetje stress heeft omdat hij de laatste tijd best wel veel drinkt. Benjamin geeft aan geen stress te hebben, maar heeft wel door dat het meerdere mensen opvalt dat hij wat meer drinkt.

Hij blijft volhouden dat er niks is. Hij vind dat hij niet meer heeft gedronken dan de andere bewoners. Benjamin geeft aan hier te zijn binnen gekomen voor de gezelligheid, maar dit is inmiddels al veranderd. ''Ik ben altijd erg overtuigd van mijn eigen gelijk'', aldus Benjamin. ''Ik vind het bij jou echt niet leuk als je zoveel drinkt. Ik ben het van jou niet gewend. Je legt het ook gewoon niet uit. Ik vind het gewoon een beetje zonde.'', zegt Gabriëlle. Benjamin geeft aan dat hij niet wil dat mensen last van hem hebben als hij veel drinkt. Hij zal dus vanaf nu wat minder gaan drinken. Gabriëlle wil Benjamin niet meer zo down zien.

Cees heeft ook met Benjamin gepraat en ook hij gaf aan dat hij vind dat Benjamin de laatste tijd teveel drinkt. Gabriëlle wil nog wel even kwijt dat hij nu niet ineens extra veel op Benjamin gaat letten. Ze wil alleen dat hij weet waar Gabriëlle mee zit en dat ze het zonde vind dat hij zoveel drinkt de laatste tijd. Benjamin waardeert dit, maar is er een beetje klaar mee dat iedereen zegt dat hij teveel drinkt. Benjamin voelt zich een beetje gekwetst door dit allemaal. ''In principe heb ik net zoveel op als Mark. Als mensen mij irritant vinden zal ik wel wat minder gaan drinken'', zegt Benjamin. Gabriëlle geeft Benjamin een dikke kus op zijn wang en ze kunnen allebei weer lachen.

Rowena wil een hokje gaan bouwen voor de installatie van Bjorn en haar. Dan hoeft er in de foto studio niks te veranderen. Ze wil dat hokje zodat alles geluiddicht is en je niks meer hoort. Bjorn vind het een beetje een onmogelijk idee. Rowena vind het niet onmogelijk en wil het met hout, gipsplaten en 500 euro doen. Rowena vind het irritant dat Bjorn doet alsof ze dom is. Bjorn geeft aan dat hij dat helemaal niet vind, maar dat ze er goed over na moet denken. Er moet een begroting komen. ''Wat ga je in het centraal zeggen als je een hokje wil bouwen? Ze lachen je allemaal uit. Er word hier helemaal niks gebouwd, ja door Wim. En dan kom jij aan dat je een hokje wil bouwen. Zoek het eerst even goed uit'', zegt Bjorn. Volgens Rowena komt er dan een rieten dak op.

Bjorn vind het allemaal best, maar ze moet het goed uit gaan zoeken. Bjorn noemt Rowena een flapdrol. Ook komt de stemming nog even ter sprake. ''Ik heb het al tegen een paar mensen gezegd en ik zeg het nu ook tegen jou Rowena: Als je niet op mij stemt dan praat ik niet meer met je'', grapt Bjorn. Rowena moet er om lachen. Bjorn denkt wel dat hij een paar stemmen krijgt omdat hij best veel voor de samenleving gedaan heeft.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.