Huilen vanwege de kip ~ Utopia Gekte

12/03/2015

Huilen vanwege de kip

Klaver, Stuk en Sascha samen in één hok

Iets na zessen gaan de bewoners met zijn allen aan tafel om te eten. Ook deze avond zijn er weer twee gerechten gekookt. Eén gerecht voor de veganisten en één gerecht voor de overige Utopianen die wel gewoon vlees en zuivel eten. Tijdens het eten neemt Ramona het woord. Ze besluit te vertellen over de lipdub die zij en Angela willen gaan maken. Ze heeft korte gesprekjes gevoerd met alle Utopianen om ze te vragen waar ze aan denken bij kerst en naar aanleiding van dat antwoord bepaald wat welke Utopiaan in het filmpje zal gaan doen. Het filmpje zal starten met het liedje ''all i want for christmas is you''. Rowena opent dan het filmpje door nep sneeuw de lucht in te gooien. Daarna neemt Cees ze mee het bos in om een kerst stukje te maken met spullen uit het bos. Als hij weer naar binnen loopt doen Gina en Naomi in een chique jurk de deur voor hem open en pakken ze het kerst stukje aan om het ergens neer te zetten. Bjorn kijkt uitdagend naar de mooie dames en eet een kerstkransje terwijl hij naar ze kijkt.

Gabriëlle versiert het raam met een sneeuw spuitbus en dan komt er een shot van Ivan die lampjes ophangt en aandoet. Bas rent door het beeld in een zwembroek met een kerstmuts op. Angela staat te jongleren met kerstballen. Daarna gaan ze naar Mark toe die heel blij en trots is op de oliebollen die hij bij zich heeft. Daarna gaan ze naar Wim toe die nee schud en zegt ''ze zijn niet lekker, ik hou van warme champignons''. Stefanie drinkt vervolgens een kop chocolademelk bij de open haard. Rob en Benjamin staan daar ook en gooien er een stuk hout in. Daarna gaan ze allemaal snel aan de gedekte tafel zitten. Armanda is degene die als laatste gaat zitten want zij houd van gezellig samen zijn. Ramona zet een kerststol op tafel en Nicole eindigt het filmpje uiteindelijk met de laatste zin. ''Wil je met ons kerst beleven kom dan naar ons winter wonderland op ....''

Terwijl Ramona aan het vertellen is zit de helft er gewoon respectloos doorheen te praten. Gelukkig is Nicole er die de rest stil weet te krijgen zodat Ramona verder kan vertellen. Angela wil eigenlijk dat Ivan een nep ruzie aan gaat zodat ze zeker weten dat het op tv komt. Het is een grapje dat er in gezet moet worden. Ivan gaat kijken wat hij kan doen. Ramona vertelt ook nog snel over iets anders. Ze wilde zaterdag de theater groep uitnodigen, maar dat kan waarschijnlijk niet. Toch wil ze het sowieso gaan fixen. Ook voor het geval dat ze weg moet zodat de Utopianen het alsnog kunnen meemaken. Het gaat niks kosten als het goed is. Om half acht zien we dat Wim zijn bed maar weer opgezocht heeft om even een dutje te doen en nieuwkomer Angela praat op de vide met Bjorn waar ze ook zijn familie foto's bekijkt. Rob is niet veel later zijn bed aan het maken aangezien hij er doorheen is gezakt. Om tien voor acht is het weer tijd voor de koeien. Ook deze avond gaan Naomi, Stefanie en Ramona er samen naar toe. Gisteren ging nieuwkomer Ramona ook al mee om te helpen.

Ramona laat tijdens het werken in de stal in een gesprek met Stefanie weten dat ze haar tweede dag geslaagd vind. Als Stefanie vraagt of Ramona ook al met de andere genomineerden heeft gepraat zegt ze dat ze met Wim eigenlijk alleen een paar keer heeft gerookt en met Bas had ze toevallig vandaag een gesprekje toen hij aan het tekenen was, maar niet over de stemming of zo. Er volgt een streamlock waardoor we de rest niet meer kunnen volgen. Veel later krijgen we weer heel even kort beeld in de stal waar opeens ook Ivan aanwezig is. Ramona horen we zeggen dat ze de kip dan naar de dierenarts moeten brengen waarna Ivan zegt dat die hem dan in laat slapen en het je 150 euro kost. Weer volgt er een lange streamlock. Blijkbaar mogen we het niet horen of zien. Gelukkig is er wel ander goed nieuws. Gisteren zagen we de koeien nog elk apart in de stal staan, maar eerder vanavond tijdens een streamlock zagen we dat de balken die Klaver en moeder koe van elkaar scheiden weg gehaald zijn. Klaver, Stuk en pony Sascha kunnen nu dus gezellig samen met elkaar in één hok leven. Moeder koe geeft namelijk al een hele tijd geen melk meer.

Update 20:14: We horen Ivan zeggen dat iemand aan het huilen is vanwege de kip. Over wie hij het heeft is niet duidelijk.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.