Het verkiezingsdebat deel 3. Waar zijn ze het meest tevreden over? ~ Utopia Gekte

12/29/2015

Het verkiezingsdebat deel 3. Waar zijn ze het meest tevreden over?

''Als je de groep nodig hebt is de groep er altijd''

Na onderdeel 1 en onderdeel 2 van het verkiezingsdebat is het tijd voor weer een andere vraag. ''Waarover ben je het meest tevreden als je terug kijkt naar 2015 vanaf het moment dat je in Utopia zit?''

 • Rowena had Utopia al een tijdje zitten bekijken voordat ze Utopia inging en er was veel leedvermaak, veel ruzies en trammelant. Ze vind het heel fijn hoe zij in deze groep is opgevangen. Of hoe Ramona en Victoria zijn opgevangen. De groep is heel open daarin, heel lief naar elkaar. Waar zij heel trots op is is dat ze een harmonieuze groep zijn. Wat haar hoogtepunt was was misschien wel haar optreden tijdens het kickboksgala of de live in de loods die er nog aan zit te komen. En het vegan gedeelte. Idealen wat ze van zichzelf niet wist dat ze dat had en ook merkt ze dat ze op sommige momenten van onzekerheid steeds meer in zichzelf gaat geloven. Dat ze dingen wel kan. Ze maakt dus een groei mee.
 • Naomi als ze kijkt naar vorig jaar toen ze net binnenstapte is de groep in zo'n kort jaar super gegroeid in het overzicht hebben over verschillende dingen. De drie takken bijvoorbeeld de Foundation, de BV en de samenleving. Dat was eerst heel onoverzichtelijk en nu hebben ze alles zo duidelijk. Ze zijn heel professioneel aan de gang gegaan. Ze kwam zelf binnen als een nogal naïef meisje en denkt wel te zijn gegroeid tot een zelfverzekerdere vrouw.
 • Gina is op heel veel dingen trots. Dat ze bijvoorbeeld net twee maanden binnen was en dat de groep haar toen al zoiets moois als de kapsalon gunde. Haar droom en dat ze werkelijk in haar geloofden. Ze heeft het druk gehad in het begin en hoopt dat het in 2016 nog drukker gaat worden. De B&B liep goed, de Luifel die goed loopt. Magiwirosti die gebouwd is en uitgebouwd word en ze is er trots op dat ze één grote Utopia familie zijn.
 • Ramona is super warm ontvangen en vind het mooi dat de groep openstaat voor haar ideeën. Dat ze theater amusement komt brengen. Ze vind het tof hoe daar op gereageerd word. Ook vind ze het mooi dat de groep samen met haar aan haar gewicht werkt. Ze denken mee. Ze heeft waardering voor Gabriëlle en Bas die iedere dag met haar in de gym staan. Ze is er pas twee en een halve week. Ook vond ze het heel mooi dat ze met vijf meiden metamorfoses heeft kunnen doen.
 • Gabriëlle vind Utopia heel mooi, maar ook heel zwaar. Toen ze binnen kwam kwam ze heel zwaar binnen. De groep heeft haar vanaf dag één gesteund in haar afvalproces en het behalen van doelen omdat het haar werd gegund. Hoe verder ze gingen in de tijd hoe meer de groep één werd. ''Als je de groep nodig hebt is de groep er altijd''. Ze heeft zoveel hoogtepunten. Er hangt geen nare sfeer meer. Voor haar persoonlijk is haar hoogtepunt dat ze de 30 kilo aan moest tikken en iedereen in spanning stond te wachten of ze het had gehaald. Ook haar gedichten boekje, het collector's item en de Keti Koti markt waren hoogtepunten voor haar. En natuurlijk niet te vergeten dat ze vorige week met zijn allen er stonden om de vluchtelingen een mooie dag te geven.
 • Wim is trots op zichzelf, op de persoonlijke groei die hij door heeft gemaakt. Trots op de groep hoe die nu is en trots op het feit dat hij eind van de maand daar de langstzittende bouwer is.
 • Benjamin is heel erg trots op de mooie dingen die ze betekend hebben voor anderen. De eerste dag met Heppie vond hij heel tof en ook de dagen met de mensen van stichting ambulance wens. Het vluchtelingendiner, het galadiner, de actiedagen. De foto's in het collector's item vind hij hartstikke mooi, maar ook persoonlijk is hij heel trots op de vriendschappen en de band die hij heeft met de mensen in Utopia. Met sommige mensen heeft hij echt een vriendschap voor het leven.
 • Victoria. Voor haar is elke dag een beleving geweest. Wat voor haar allemaal hoogtepunten zijn is dat ze haar het gevoel geven dat ze thuis komt. Dat ze zich kunnen inzetten voor de vluchtelingen, stichting Heppie en mensen die voor Utopia komen. Ze zit er pas een week, maar voor haar is het hele avontuur één groot hoogtepunt.
 • Ivan zit er nu bijna negentien maanden in, maar voor hem voelt het bijna als een week omdat hij nog steeds elke dag aan het leren is. Het meest trots is hij op dat alles een herinnering en een gevoel heeft. De kleine ontwikkeling dat het allemaal ergens een herinnering aan heeft en dat hij overal aan bijgedragen heeft. Waar hij het allermeeste trots op is is dat hij zichzelf nu wat meer onder controle heeft. Dat hij een bepaalde rust heeft kunnen vinden, en nog een ding waar hij heel trots op is is het feit dat de verdeling van de drie takken ingevoerd zijn en hij daar aan bij heeft kunnen dragen. Daar is hij Nicoline en Floor van Yes we care dankbaar voor. Dankzij Nicoline is hij in contact gekomen met Floor. Die stap hebben ze genomen om Utopia naar een next level te brengen. Ook is hij blij dat hij zijn grote liefde in Utopia heeft gevonden. ''Eén november was het raak''.
 • Nicole is trots op meerdere dingen. Ze is blij dat ze al bijna vijftien maanden zichzelf staande houd. Dat ze ''deze ongeleide projectiel heeft getemd'' (Ivan). Ze moet zeggen dat ze best wel veel gedaan heeft, veel aangepakt heeft. Sommige dingen heeft ze niet afgemaakt of niet juist, maar de meeste dingen ook wel. Haar doel was om een huis te bouwen en dat heeft ze gedaan. Ze is blij met de onverwachtse hulp toen ze dat het meest nodig had. Het was een project waar heel veel mensen zich voor ingezet hebben en ze is er trots op dat het er nog staat. En dat er mensen zijn die zich vergapen op het bouwwerk. Het meest trots is ze op het feit dat ze nooit meer verwacht had een passie te vinden in hetgeen wat ze wilde doen met haar leven. ''De grootste verrijking is weten waar je van houd en wat je de rest van je leven wil doen''. Dat is voor haar het tatoeëren, het schilderen en de creativiteit die ze heeft. En waar ze ook trots op is is dat zij en Ivan in de vijftien maanden dat ze er zit tussen alle diepte en hoogtepunten een relatie staande hebben kunnen houden. Dat vind ze best wel heel erg knap en daar heeft ze heel erg veel van geleerd.
 • Rob houd van reizen en toen hij Utopia inging had hij het gevoel dat hij op reis ging, maar tegelijkertijd zichzelf liet opsluiten. Hij is er trots op dat hij er nu bijna acht maanden is en zich nog steeds niet opgesloten voelt. Hij heeft dus de juiste keuze gemaakt en geniet van ''deze shit''.
 • Bjorn is het meest tevreden met heel veel dingen. Het feit dat hij er na een jaar nog steeds zit maakt hem tevreden. En dat vind hij ook bijzonder want hij had eerst een half jaar gezegd en als hij de eerste twee maanden door kwam was hij al blij, maar na een jaar zit hij er dus nog steeds. De persoonlijke ontwikkeling die hij gemaakt heeft. ''Bizar veel ontwikkeling''. Hij is gegroeid en maakt elke dag wel iets mee wat past in een hoogtepunt. Hij heeft grote hoogtepunten zoals een diner tot aan iets wat ze met zijn allen neerzetten. Hij kan het niet opnoemen zoveel. ''Soms vergeet je ook een hoop en door erover te praten besef je weer hoe bijzonder het is dat je hier aan mee hebt mogen doen''. Dat ze als groep zijnde iets neer kunnen zetten. Een Heppie diner tot aan persoonlijke groei. Ivan laat weten het positief van Bjorn te vinden dat hij nu fouten toe durft te geven. Dat deed hij eerst niet.
 • Bas is toch het meest tevreden over de tolerantie en acceptatie en het gunnen ook van de groep. ''Als dat er niet was was er geen Baas Beach, waren de geiten naar de slager, waren er geen eenden en er komt ook nog een olifant aan. En natuurlijk ik ben gewoon een fashion icoon. Dat word ook gewoon geaccepteerd. En in 2016 gaan er nog meer mannen in vrouwenkleding lopen''. Bas is blij dat iedereen in Utopia kan zijn wie die wil zijn.
 • Mark is het meest tevreden en trots om sowieso een Utopiaan te mogen zijn. Hij heeft het best wel zwaar gehad zeker in het begin toen hij Rienk wegstemde. ''Iemand die een maand niet tegen je praat. Ivan bijvoorbeeld. Een groep die je een week lang links laat liggen''. Dat heeft hij overwonnen. Dat hij samen met Ivan het koe knuffels project van Billy en Ruud heeft overgenomen, dat is gelukt. Toen de groep weer tegen hem praatte heeft hij Giorgio van de finance afgehaald en dat werd hem ook niet in dank afgenomen. Toen wilde hij eigenlijk vertrekken, maar zei Wilco dat hij moest blijven. En wie zit er nu nog in? Hij. Op 1 januari heeft hij besloten om een Turkse pizza kar te kopen en die om te bouwen tot Le Luifel. Een goed lopende luifel. Ook heeft hij geleerd te bouwen daar is hij ook heel trots op. Hij is er trots op dat hij de Le Luifel heeft uitgebreid. Hij is trots op Gina. ''Het is lastig om een relatie te hebben en te onderhouden. Het heeft veel gekost, maar gaat nu echt top''. Mark is super trots op Le Luifel. Dat het op zijn arm staat zegt al genoeg. Mark is eigenlijk trots op alles. Trots op het bouwen aan Utopia. Als hij iets opnoemt hij heeft overal wel een vinger in de pap gehad. ''Ik kwam binnen als een sukkeltje en ben nu een hunk en heb een lekker wijf''.
 • Cees is het meest tevreden over het feit dat hij een omslag heeft kunnen maken dankzij hun om zijn mindset toch te veranderen en er anders naar te kijken. ''Dat is als je 20/25 bent toch iets anders dan wanneer je iets al jaren doet en wel drie keer zo oud bent als sommige hier en dat dat deels gelukt is''. Gelukkig heeft hij wel kunnen laten zien daar mee bezig te zijn dankzij hun. Zelf had hij het helemaal niet door. ''Dat zoiets helder word in een groepsproces''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.