Het tweede centraal van 21 december 2015 ~ Utopia Gekte

12/22/2015

Het tweede centraal van 21 december 2015

Even alles bespreken

Om vijf voor negen zien we Ivan naar de studio lopen. Sommige bewoners zijn daar aan het zingen. Ivan vraagt of ze even naar binnen kunnen komen. Eerder vandaag is er al een spoed centraal geweest om de plannen voor het diner van morgen te bespreken, maar deze avond wil Ivan nogmaals het programma doornemen met zijn mede bewoners. De bewoners die zich in de studio bevinden vragen Ivan om een stukje van het liedje ''alles veranderd'' mee te zingen, daarna zullen ze mee naar binnen gaan. Ivan maakt er geen probleem van en doet even leuk mee. Daarna lopen ze zoals afgesproken met zijn allen weer naar de loods. ''Sorry dat ik jullie zo laat nog bij één roep'', opent Ivan het centraal. Hij wil graag het programma voor morgen nogmaals met zijn allen doornemen zodat iedereen weet wat er inmiddels gedaan is en wat er nog moet gebeuren.

Nicole vertelt dat ze de halal slager heeft gebeld om dingen te bestellen. De appelbeignets hoeven niet meer, want de toetjes zullen verzorgd worden door de buren. Zij komen met zelfgemaakte Baklava en iets met ananas. Nicole heeft wel roomijs bestelt voor als iemand daar trek in heeft en ze heeft chocolaatjes, truffels en zeebanket bestelt voor bij een kopje koffie. Voor de rest heeft ze spullen bestelt voor de pompoensoep, garnalencocktail, salade, gehaktballetjes en brood en Bas gaat sambal boontjes goreng maken en een tofu gerecht. Tempeh was er niet. De buren nemen rijst en kip mee en Ozu(?) een Syrisch gerecht. En naast dat alles hebben ze natuurlijk patat. Het is dus geen mega grote dure bestelling geweest. Nicole heeft puur bestelt wat nodig was en ook alvast vlees bestelt bij de halal slager voor eerste kerstdag.

Het leukste is met zijn allen koken. Vier uur komen de buren en voor die tijd moeten de boodschappen binnen zijn. Om vier uur duiken ze dan met zijn allen de keuken in. Althans degenen die gaan koken, de rest kan de tafel leuk gaan opdekken en ervoor zorgen dat ze samenwerken. De buren nemen boodschappen/ingrediënten mee, nog geen kant en klare gerechten, dus alles moet in Utopia nog klaar gemaakt worden. Nicole kan er van tevoren voor zorgen dat sommige gerechten die zij gaat maken alvast klaar zijn. Het groepje dat de aankleding regelt vertelt dat ze alles hebben bestelt bij de X en Accuraat. Naomi en Gina zijn al bezig geweest om iets te maken, maar de presentjes gaan ze morgen pas doen. Dan gaan ze theeglazen maken. Een theehoudertje en een kalender er onder. Maar dat gaan ze morgen dus verder oppakken. Ze gaan er vanuit dat er morgen vijftien mensen komen, maar het zouden er net zo goed dertien kunnen zijn.

De mensen van het entertainment groepje hebben met zijn vijven elk een Engelse tekst geschreven omtrent een bepaald thema. Zo hebben ze thema's als toekomst en hoop. Ze hebben de avond in drie delen verdeeld. Aan het begin beginnen ze met dertig quotes. Op elk bord leggen ze een quote neer. Op de helft van de avond gaan ze hun geschreven teksten voordragen en aan het eind van de avond willen ze met zijn allen bij elkaar komen en een aantal zinnen herhalen. Ook lijkt het ze leuk om iets te doen met de quotes die op de bordjes liggen. Ze vinden het belangrijk om als entertainment groepje morgen nog even bij elkaar te komen om het te repeteren. Ze willen dat stukje entertainment op tijd afwerken zodat ze daarna met andere dingen mee kunnen helpen. Bijvoorbeeld in de keuken of met de aankleding. Gina laat weten dat ze tussendoor één keer de borden af moeten wassen voor het toetje. Nicole laat weten dat ze gaan dineren in buffetvorm. Ze hebben één lange rij tafels anders is het niet te doen. Er komen rood tafellinnen en rode stoelen. Grote kandelaren, kaarsen, warmhoud plaatjes, amuse lepels en ze gaan het mooi aankleden en mooi versieren. ''Echt chique de freak''. Tijdens het diner kan iedereen lekker eten pakken, zo hopen ze dat er mooie gesprekken komen aan tafel en bij het buffet.

Ivan benadrukt dat de mensen die morgen komen in een moeilijke situatie zitten. Ze komen hier (in Nederland) omdat ze noodgedwongen hun land hebben moeten verlaten. En als ze dan hier komen moeten ze hun verhaal doen. Ivan wil dat ze morgen een gezellige sfeer behouden. Een leuk etentje met de buren. Geen gesprekken dus over oorlogen, politiek of moeilijke vragen. ''Niet te confronterend''. Ze moeten het zien als hun buren en niet als vluchtelingen. Ivan wil vervolgens als laatste al zijn medebewoners nog even bedanken voor hun medewerking en inzet.

En als ze dan toch centraal zitten word er altijd nog meer besproken. De 24e is de eerste metamorfose/verwendag. Gina, Naomi en Ramona gaan dan voor vijf meiden een metamorfose doen. Ze hebben zojuist make-up aangeschaft en niet zomaar make-up, maar een pakket waar je u tegen zegt. Ze leggen uit dat de make-up onder Benjamin's bed word opgeborgen na gebruik en dat het dus niet voor eigen gebruik is. Die dag beginnen ze met een lunch. Gina gaat daarna de meiden knippen. Ramona en Naomi gaan de dames in de make-up zetten en vervolgens komt er een shoot. Als ze daar mee klaar zijn kunnen ze eventueel met Nicole nog een kunstwerk maken met houtskool of verf en om kwart voor vier is er tijd voor een groepsfoto. Ook de plannen voor de kerst worden alvast besproken. Eerste kerstdag gaan ze gourmetten en tweede kerstdag is er een kliekjes dag. Nicole wil eierpunch maken en als toetje American cheesecake.

Ook de mogelijkheid tot cadeautjes onder de kerstboom word nog even besproken. Dit plan gaat toch door. Ze moeten allemaal drie dingen opschrijven die ze willen en iedereen zal een cadeau van ongeveer vijftien euro krijgen. Om tien over half tien zien we een briefje rond gaan. Velen hebben al iets opgeschreven. Bas heeft zijn humor gebruikt en Mark pakt het slim aan. Met twee van de drie cadeaus die hij opgeschreven heeft zou hij namelijk geld kunnen winnen. Bas heeft bijvoorbeeld opgeschreven: Een massage van Naomi, een date met Naomi en gedroogde meelwormen. Mark heeft Guess parfum opgeschreven en gevraagd om een kraslot en/of staatslot. Er staat nog veel meer op het lijstje, maar de rest is helaas niet leesbaar (zie foto onderaan dit bericht).


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.