Het spoed centraal van 21 december 2015 ~ Utopia Gekte

12/21/2015

Het spoed centraal van 21 december 2015

Een diner met de buren

We kondigden in ons vorige bericht al aan dat er een spoed centraal ging beginnen. Om vijf voor één zit iedereen er klaar voor. ''Het is een beetje kort dag, maar Nicole en ik zijn al een tijdje bezig met een kerst diner regelen met onze buren. We hebben vandaag te horen gekregen dat ze definitief kunnen komen. Er komen negen mensen van onze buren en van de Gooische matras(?) komt er ook vijf man met een begeleider. Vijftien mensen in totaal komen er morgen over de vloer''. Ivan vertelt dat ze er vanaf vier uur zullen zijn en dat het tot een uurtje of zeven zal gaan duren. Ivan wil dus met nog weinig tijd met de bewoners die er interesse in hebben een leuk kerst diner voor de buren neer kunnen zetten. Ze gaan morgen dus dineren met de buren en verschillende culturen bij elkaar brengen. Ivan wil er graag nog even over brainstormen. Nicole oppert om de groep in groepjes te verdelen. Ook lijkt het haar leuk om morgen iets voor te dragen over het samenbrengen van twee culturen. Dat moet wel in het Engels gebeuren want ze spreken niet allemaal Nederlands. Het moet morgen echt een gezellige avond worden. Nicole heeft grootste ideeën en probeert het allemaal nog snel voor elkaar te krijgen. Ze wil mooie tafels, stoelen, bekleding en kandelaren bestellen. Ook moet er gebrainstormd worden over het eten. Wat ze gaan serveren. Dat moet namelijk ook nog geregeld worden met de halal slager zodat die het nog op tijd kan komen brengen.

Als mensen nog ideeën hebben mogen ze die natuurlijk laten horen. Nicole laat weten dat dit voor hun echt een goed moment is om te laten zien dat ze niet meewerken aan de bullshit die buiten een beetje leeft. Het is een grote verantwoordelijkheid die ze kunnen nemen om samen ervoor te zorgen dat het in goede banen loopt. De buren zullen zelf ook spullen meenemen om te koken. Ivan vertelt dat er mensen komen uit Eritrea, Syrië en nog een ander land. Het lijkt hem leuk om ook iets met theater te doen. Ramona zegt dat ze daar over na kunnen gaan denken. Volgens Nicole moet het een soort fusion diner worden. Met lekker Hollands eten en eten wat uit hun keuken komt. Nicole wil zo direct achter de boodschappen aangaan, maar het is teveel om alleen te doen. Het lijkt haar ook leuk om iets mee te kunnen geven. Er zijn nu geen kinderen bij, maar misschien kunnen ze leuke presentjes meegeven. Ze hebben nog boeken liggen laten Benjamin en Bjorn weten. Nicole hoopt dat er een groepje is die de presentjes leuk in wil pakken. Rowena wil dat wel doen.

Benjamin vraagt of er verschillende gerechten komen. Nicole zegt niet te weten wat de buren in gedachten hadden. Ze wil wel proberen om de leiding te nemen over de keuken. Er zal samen gekookt worden en ze wil ervoor zorgen dat de borden leuk opgediend worden. Ze dacht aan een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht met bij gerechtjes en een nagerecht. Ook lijkt het haar leuk om bij elk gerecht een begeleidend drankje te schenken. Ze wil het Chique de freak maken, maar het moet geen zuipfestijn worden. Er komen ook kannen met water op tafel en misschien kunnen ze na afloop een kopje koffie drinken. Bjorn zegt dat ze ook appelbeignets of oliebollen kunnen serveren, maar Nicole had nog veel meer in gedachten. Als Amuse wil ze een Hollandse garnalen cocktail met Whiskey cocktail saus. Als bijgerecht patat, gehaktballetjes in saté saus enzovoort. Dat soort dingen dacht Nicole aan. Ze denkt dat de buren mega veel eten meenemen. Rowena en Bas gaan ervoor zorgen dat er ook veganistisch gekookt word.

Ivan wil de groep in vier groepen verdelen. Een groep die gaat koken. Een groep die zich bezig gaat houden met de aankleding, een groep die de presentjes verzorgt en een groep die het entertainment regelt. Nicole heeft al van alles in haar hoofd. Ze wil een soort U vorm tafelschikking bij de open haard zodat ze elkaar aan kunnen kijken. Alles mooi aangekleed. Dingen neerzetten, de tafel mooi dekken. Enzovoort. Bjorn wil accuraat gaan bellen en Nicole benadrukt dat het morgen een goed moment is om te shinen. Ivan verdeeld de groep in kleinere groepjes. Bij het kook groepje heeft hij nu Bas, Benjamin, Mark, Rob en Nicole. Bij de aankleding Bjorn, Gina, Naomi, Nicole (en Ramona wil ook helpen). De presentjes worden gedaan door Gina, Naomi, Victoria en Rowena. En het entertainment groepje bestaat uit Gabriëlle, Benjamin, Ramona en Victoria. Het zou nog iets kunnen veranderen aangezien veel mensen aan meerdere onderdelen mee willen helpen. Wim, Cees, Bjorn en Ivan willen runner/vliegende kiep zijn. Zij gaan helpen waar nodig.

Nu ze toch samen zitten maakt Benjamin gelijk van het moment gebruik. ''Overmorgen morgen'', de 24e komen er vijf jongedames via stichting Heppie voor de eerste van vele verwenmiddagen. Dat is van twaalf tot vier en ze beginnen dan met een lunch. Er komen binnenkort dingen voor binnen en die zal Benjamin apart leggen, dan weten ze dat alvast. Woensdag of donderdag komt hij er in het centraal weer op terug. Het centraal word afgesloten met het zingen van verjaardagsliedjes. Bjorn kent namelijk iemand die jarig is en Cees kent ook twee personen die jarig zijn. Hij vertelt dat een oom van hem 93 is geworden en dat een ander iemand 83 word.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.