Het markt centraal van 13 december 2015. De totale opbrengst ~ Utopia Gekte

12/14/2015

Het markt centraal van 13 december 2015. De totale opbrengst

De tweede winterwonderland

Om vijf voor half elf gingen de bewoners weer centraal. Vlak daarvoor vroeg Ramona aan Cees of het al wat beter met hem gaat nu. ''Nee, slechter juist'', is zijn reactie. Volgens Ramona moet Cees dan vroeg naar bed gaan, maar daar lijkt Cees geen zin in te hebben. Hij zegt helemaal niet naar bed te gaan. Hij gaat vannacht vissen(?). Boven op de vide horen we Gabriëlle zeggen dat Bjorn echt normaal moet gaan doen. ''Ik ga morgen weer schreeuwen'', laat ze weten. ''En Gina ook, die moet ook normaal doen'', vult Nicole aan. Waar dat over gaat weten we helaas niet. Om vijf voor half elf zitten de bewoners dus centraal en Ivan is degene die het centraal opent. Hij wil allereerst proosten. Ze zijn lang bezig geweest om een gezamenlijk doel te vinden, maar vandaag heeft hij een jong meisje gesproken en dat meisje zei iets heel moois. Ze vond het mooi dat de Utopianen een gezamenlijk doel hebben. Toen Ivan vroeg wat dan het gezamenlijke doel was antwoordde het meisje dat ze met zijn allen samen de boel draaiende houden. De afgelopen weken/dagen hebben ze er flink aan getrokken met zijn allen en Ivan vind dat complimenten waard. ''Voor iedereen''. Er klinkt een applaus. Blijkbaar zijn er deze markt ook weer mensen over Gina's luide stem begonnen. Ook heeft iemand aan Benjamin gevraagd of hij aan Gina wilde vragen of ze zachter kon praten dan konden de bezoekers Cees tenminste verstaan tijdens de rondleiding. Gina lijkt zich hier niks van aan te trekken. Dit is haar stem nu eenmaal.

Mark gaat de cijfers bekend maken, maar eerst wil Cees nog iets recht zetten. Een bezoekster wees hem er op dat ze gister een fout hebben gemaakt met het tellen van de rondleiding muntjes. De omzet schijnt dus hoger te liggen dan gisteren bekend gemaakt is. Maar tijd voor de cijfers van vandaag.

  • De rondleidingen: 1166 euro. (1177,50 verbetert Cees)
  • De merchandise: 2204 euro.
  • De Luifel: 1521 euro.
  • De oliebollenverkoop: 1035 euro.
  • Naomi's fotografie: 500 euro.
  • De bar: 1442 euro.
De omzet van de markt die gister al plaats vond is terug te vinden in de vorige centraal blog. Als ze beide dagen bij elkaar optellen. De kaartverkoop erbij rekenen, de huur van de standhouders erbij optellen dan hebben ze een omzet van zo'n 23.000 euro gemaakt. Halen ze daar allerlei kosten vanaf dan houden ze over aan pure winst zo'n 14.000 euro. De oliebollen willen ze meer gaan promoten, maar hoe doen ze dat. Nicole wil gaan kijken voor een schaatsbaan-achtig iets. Ook de Utopia olympische spelen vond ze leuk. Het gaat om de oliebollen verkoop, maar dit is puur zodat de bezoekers niet alleen voor een zak oliebollen hoeven te komen. "Laten we er een meet en greet van maken'', roept Wim. Cees haakt daar op in, hij heeft dat tenslotte al eerder geopperd. Cees heeft vandaag bij meerdere bezoekers gepeild hoe ze daar tegen over staan en hij kreeg veel positieve reacties erop. Er waren zelfs mensen die vroegen, ''waar kan ik het boeken''. Cees gelooft er nog steeds in. ''Dan moet het wel op de webshop'', zegt Nicole wijs. Nicole gaat over op een ander onderwerp en is benieuwd wat er beter kon. Wim benadrukt dat er heel veel mensen met Bas op de foto wilden en Naomi vult hem aan. ''Ivan en Bas waren echt een attractie. Mensen waren gewoon aan het rennen ervoor, elkaar aan het onderduwen ervoor. Ik zweer het''. Ook Wim heeft het gezien. ''Ik dacht, ik sta er ook nog. Nee nee Bas''.

Helaas waren er ook minpuntjes vandaag. Zo zouden veel bezoekers geklaagd hebben over het feit dat er geen snacks verkocht werden, want daar kwamen ze voor en dan in het bijzonder de staches. Maar naast dit minpunt zijn er genoeg pluspunten. De muziek was vandaag beter. Het is goed dat ze hebben ingekocht bij een groothandel en Benjamin wil een applaus voor de marktcommissie. Ook is hij van mening dat er leuke stands stonden. Hij heeft er zelf niks van gezien, maar hoorde het van anderen. Nicole wil meteen de markt standhouders bedanken. Die waren hartstikke gezellig en leuk, maar ook de bezoekers wil ze bedanken. Ze heeft nog nooit zulke positieve markten gehad. De bezoekers waren zo positief, leuk en niet alleen maar ''die is de beste''. Ze kwamen voor de Utopianen. ''Utopia is leuk''. Wim is het er mee eens. Hij kreeg meerdere keren te horen dat hij slanker is in het echt. Gina heeft nog een idee voor tijdens de volgende markten. Ivan stond even bij de poffertjeskraam en dat werkte, Gina stond bij de Luikse wafels dat werkte ook. Gina wil dus dat ze tijdens een volgende markt gaan rouleren. Al is het maar elk tien minuutjes bij een andere kraam. Rob laat weten dat ze dat al eens geprobeerd hebben, maar Bjorn is van mening dat ze moeten kijken of ze er een systeem in kunnen vinden. Of het mogelijk gemaakt kan worden.

Cees kreeg wel ook wat kritiek. Soumia één van de standhouders is van mening dat ze ''alsjeblieft nooit meer'' zich moeten verzamelen voor de rondleiding op de plek waar ze het nu deden. ''Want alles blokkeert''. Volgens Cees moeten ze het dus weer vooraan gaan doen de volgende keer. Ivan lijkt zich er niet zoveel van aan te trekken. Er is altijd wel iemand die het ergens niet mee eens is, of iemand die ergens niet tevreden mee is. Nicole vind dat ze meer moeten kunnen aanbieden en Ivan oppert het idee dat ze misschien voortaan meerdere markten in een maand kunnen houden. Wim maakt nog even reclame voor de vegan worsten van Bas. Hij vond die worsten ''echt helemaal de shit''. Dat is een giga compliment van Wim als echte vleeseter. Bjorn wil afsluiten met iets positiefs maar doordat onze stream er even mee stopt en we moeten refreshen missen we wat hij te melden heeft. Ivan komt uiteindelijk ook nog met een leuke afsluiter. Hij wil graag twee mensen in het zonnetje zetten. Twee standhouders. ''Dennis'', want die heeft wel echt gebikkeld. ''Die staat altijd voor ons klaar'', vult Gina aan. ''En Rosie. [...] Ontzettend bedankt voor jullie hulp''. De bewoners heffen hun glas en proosten weer. ''Op naar een volgende markt'', aldus Bjorn. Gina laat nog snel weten dat ze tegenwoordig ook echt een onwijs leuke groep hebben.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.