Het markt centraal van 12 december 2015: De omzet ~ Utopia Gekte

12/12/2015

Het markt centraal van 12 december 2015: De omzet

Drie worsten verkocht, er vier zelf opgegeten

Vandaag was de eerste winter wonderland markt van dit jaar en na een markt is er altijd behoefte aan een centraal. Al is het alleen al om de cijfers te horen van wat er vandaag precies omgezet is. De bewoners besluiten dus inderdaad even centraal te gaan. Om precies te zijn zat iedereen er om acht over half tien klaar voor. Ivan wil weten of ze morgen iets anders moeten gaan doen of dat het wel prima was zo. Volgens Rob is het geen optie om ook nog snacks te gaan verkopen in Le Luifel. Of de friet moet morgen tijdens de markt op zijn, dan gaat hij wel over op snacks. Ivan laat weten dat het morgen drukker word. Voor Le Luifel gaan ze ook deze avond weer allemaal aardappels snijden, voorbakken enzovoort. Ze moeten ook nog het een en ander bij gaan bestellen voor de bar. De soep in Le Luifel was volgens Benjamin geen succes, mensen komen echt naar Le Luifel puur voor de friet en dus niet voor soep. Nicole laat weten dat de merchandise stand de volgende keer verder van de bosjes verwijderd moet zijn. Ze staat er met twee dames met flinke ''badonkadonks''. Ze staan telkens in de weg laat Nicole weten. Maar nee ze heeft niets te klagen. Het was alleen rot weer en als het morgen beter weer is kan het alleen maar beter worden. De geschenkpakketten liepen niet zo lekker als Nicole verwacht had. De theeglazen daarentegen gingen als een ''freaking malle''. Nicole vond het ook erg gezellig met de standhouders en de bezoekers vond ze ook erg leuk.

Wim laat weten dat wat betreft de bar het goed ging, maar in combinatie met de koffie valt er nog wel het één en ander aan te sleutelen. De man waar Wim mee samen werkt hanteert geen munt prijzen. ''Heel moeilijk', word het dan volgens Wim. Ook is Ivan benieuwd hoe het met Bas en zijn braadworsten is gegaan. Bas zegt dat hij er vier zelf opgegeten heeft. Dat hij er een paar aan standhouders heeft weg gegeven en dat hij er ongeveer drie verkocht heeft. Er was dus weinig animo voor, ''maar morgen weer een dag. Ze zijn wel heel lekker'', sluit Bas positief af. Naomi laat weten dat het foto's maken ook goed ging. Iedereen stond bij elkaar en ze is erg blij dat ze niet meer naar Baas Beach en terug hoefde. ''Helemaal top''. Cees vond de rondleidingen leuk om te doen. Er waren dames die met een paraplu bij hem liepen. Dat hebben ze de hele dag gedaan voor hem. Ook namen ze stukken keuken papier voor zijn loopneus mee. Iedereen moet er om lachen. Iemand benadrukt dat het niet de bedoeling is dat bezoekers binnen naar het toilet gaan, maar sommigen doen dat toch. Volgens Cees kan je daar niks tegen doen. Volgens hem gaan de mensen ook met de rondleiding mee puur voor het binnen gedeelte. Het buiten gedeelte interesseert ze niet.

Tijd voor de cijfers. Wim wil graag een tussenstand presenteren. Wat ze vandaag hebben omgezet per onderdeel is:

  • Le Luifel: 1231,50
  • De verkoop van oliebollen en warme drank: 793,60
  • Naomi's foto's: 326,-
  • De rondleidingen: 564,25
  • De bar: 933,-
  • Merchandise: 1716,-
Dat brengt ze op een totaal omzet van 5564,35. Volgens Wim gaan ze morgen alles ''lekker verdubbelen''. Het schoonmaken moeten ze morgen doen vlak voordat de mensen komen. Ook moeten ze morgen op dezelfde tijd opstaan als vandaag. Half twaalf komen de eerste kraamhouders en dan moet iedereen echt klaar zijn zodat ze zich bezig kunnen houden met de kraamhouders. Er zullen ook standhouders later komen. Dat zijn een aantal standhouders die er vandaag ook waren. Hun spullen staan namelijk al in Utopia. Ook aan Ramona word gevraagd wat ze van haar eerste markt vond. Ze vond het wel leuk, maar op een gegeven moment dacht ze wel ''jezus wat een kou, dat we dit doen voor ons plezier''. Bjorn wijst haar er op dat ze het niet voor hun plezier doen, maar voor het geld. ''Zeg iets positiefs, geloof me'', adviseert Rowena haar. Ramona zegt dus nogmaals dat ze het heel leuk vond. ''Na een kwartier kwam ze al een patatje halen'', laat Mark weten. Ramona moet er om lachen. Ze vond de patat heel lekker, grapt ze. Het was ook haar eerste patatje van Le Luifel sinds ze in Utopia is. Ook vond ze het leuk om samen met Nicole en Gabriëlle bij een stand te staan. Ze vond het dus heel gezellig, maar moet nog even wennen. Het centraal word afgesloten met wat grappen en grollen. ''Wim ging ook alles af'', laat Mark weten. Vervolgens noemt hij het een en ander op van wat Wim gegeten en gedronken zou hebben. Rowena zegt dat ze ook nog een patatje probeerde te krijgen, maar dat ze er geen kreeg.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.