''Het komt allemaal goed en zo niet dan niet'' ~ Utopia Gekte

12/18/2015

''Het komt allemaal goed en zo niet dan niet''

Bas gaat morgen weer bellen

Deze avond om half zeven zien we Bas en Ramona samen op het rokersbankje zitten. Het gesprek gaat over eend Face. Bas zegt niet te weten of Face nog beter word en wat de beste keus is. ''Om hem in te laten slapen of dat hij nog beter word''. Toen hij Face aankeek vond hij het zo zielig. ''Hij kon niet eens zijn nek goed doen''. Ramona vraagt of de dierenarts dat dan niet een beetje... ''Die zegt dat het wel beter met hem kan gaan toch?'' Bas zegt dat hij de dierenarts gaat laten besluiten wat het beste is. Die heeft gezegd dat er een kans is dat Face nog beter word. Volgens Ramona is het ook belangrijk op welke termijn als Face nog een hele tijd pijn moet leiden. Ramona snapt dat Bas geschrokken is. Het doet hem veel. Ramona verschuift iets en geeft Bas een knuffel. Ze weet nog dat Bas zo blij was dat Face eindelijk terug zou komen. Bas kan er nu verder even niks aan doen. ''Dat is het kutte'', laat Ramona weten.

Bas zegt telkens het beeld te zien van hoe Face in het kooitje zat. Het kooitje was open, maar Face kon er niet eens uit. Bas heeft geprobeerd hem er uit te halen, maar dat lukte ook niet echt omdat Face telkens omviel. En dan zag je die andere eend er bij zitten. ''Hoe reageerde die'', vraagt Ramona nieuwsgierig. ''Die zag volgens mij ook gewoon dat het niet goed was'', laat Bas weten. ''Het is wel een goede keuze geweest dat je hem toch weer mee laat gaan. Als zo'n diertje zo ziek is kan je er hier ook niet voor zorgen. [...] Wat hebben jullie afgesproken? Dat hij daar nog een week blijft?'' Bas zegt dat hij morgen nog wel even gaat bellen. ''Het komt allemaal goed en zo niet dan niet''. Bas staat op en loopt de loods weer in. Het gesprek is daarmee dus weer tot een einde gekomen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.