Het centraal van 17 december 2015. ~ Utopia Gekte

12/17/2015

Het centraal van 17 december 2015.

''Ik weet wel wie ik inhuur als ik thuis ben''

Ivan begint het centraal met zijn kasteeltuin. Hij legt uit dat de enige kosten de vijver zullen zijn als ze die erbij gaan nemen, maar ook deze kosten zullen uiteindelijk wel mee vallen. Ivan wil graag dat iedereen hem mee helpt omdat door het basisinkomen er niet veel geld is te besteden. Het graszaad zou volgens Ivan ook niet veel geld kosten, maar Cees is het hier niet mee eens. Hij denkt dat het meer geld kost dan dat Ivan zegt. Nicole neemt het voor Ivan op. Benjamin vind dat er meer moet gebeuren in de loods, maar Ivan vind dat dit voorop staat en als eerste moet gebeuren.

Nicole geeft aan dat ze de keuken echt een smerige boel vind. ''We eten hier elke dag van dus ik vind dat daar wel echt verandering in moet komen''. Rowena is het met Nicole eens. Er moet een nieuwe vloer in komen, dan ziet het er al een stuk beter uit. Het zal natuurlijk eerst een rommeltje zijn, maar daarna ziet het er mooi uit. Volgens Nicole kan er gewoon gekookt worden tussendoor. De groep lijkt het er wel een beetje mee eens te zijn. Bjorn vind dat het dan wel in één keer goed gedaan moet worden. ''De verf plakt aan de keukenkastjes omdat het al zo vaak geverfd is. Je kan het niet eens goed schoonmaken'', klaagt Nicole.

Nicole denkt aan een kookeiland met een bar. Dan kan iedereen aan de bar zijn eigen boterhammen smeren. Gina vind het een super leuk idee. Nicole gaat even uitzoeken wat het allemaal kost en hoe ze het voor elkaar kunnen krijgen. Dan kunnen ze binnen twee dagen die hele keuken erin klappen. Nicole weet zeker dat ze het voor elkaar krijgt met een budget van 2500 euro. Ivan lacht haar uit. Een van de bewoners roept: ''Nou ik weet wel wie ik inhuur als ik thuis ben voor dat geld''. Het doel is om vóór het nieuwe jaar een nieuwe vloer erin te hebben. Ivan begint over wat anders. Er moet nog heel veel zand geschept worden. Wim moet lachen, maar zegt dat het echt zo is.

Wim wil graag een open kofferbak markt houden. Iedereen komt dan met zijn auto en neemt spullen mee in zijn kofferbak. De marktcommissie moet het idee maar uitwerken volgens Wim. Vandaag gaat Naomi een liedje met Rowena oefenen. Rowena vertelt dat ook Bas en Mark een liedje gaan doen tijdens het live in de loods concert van Bjorn en Rowena. De bewoners moeten lachen en snappen er niks van. Toch is het echt zo. Verder heeft Cees Willeke Alberti bijna zover dat ze op wil komen treden op 26 januari. Er zit wel een prijskaartje aan dus dat moeten ze nog even concreet krijgen, maar als ze haar laten optreden zullen er veel meer mensen komen denkt Cees.

Gister hebben ze een hele leuke theater workshop gehad. 11 februari tijdens het evenement kunnen ze daar veel mee doen. Ramona vind het super tof dat ook zij een liedje gaat doen met Rowena tijdens de live in de loods. Ze bedankt iedereen nogmaals voor hun steun en hun energie tijdens de workshop gister. Ramona heeft het gevoel dat er een bepaalde structuur is hier in Utopia. Naar haar idee hoort er een groter doel te zijn. Ramona heeft een poster gemaakt over de BV, de samenleving en de stichting. Ze vind dat er een hogere visie moet komen. Ook vind ze dat ze met zijn allen aan hun aanpassingsvermogen moeten werken. Ze weet dat het niet makkelijk gaat worden, maar gaat het toch proberen. Er komen drie groepen die dan om de twee maanden met een doel komen en bijdragen aan de visie. Een eigen bijdrage aan Utopia. Ivan is er super blij mee en vind dat ze het ook echt wel nodig hebben. Mark wil graag wat bedrijven bellen om zo zijn patat service groter te maken.

Nicole wil aan alle streamers vragen of ze hun gourmet set willen uitlenen aan de bewoners. ''Mocht je nou je gourmet set verstoft in de kast hebben liggen en je wil ze graag uitlenen aan ons. Wij hebben er zes nodig. Als je ze komt brengen krijg je er in ruil een zak oliebollen voor terug'', zegt Nicole. Nicole heeft van haar basisinkomen aquarel ingekocht. Dit gaat ze bij mensen doen vanaf 1 januari. Ook heeft ze al weer mensen ingepland voor tatoeages in het nieuwe jaar. De moeder en de neef van Wim zijn vandaag jarig. Alle bewoners zingen lang zal ze leven. Van harte gefeliciteerd! Morgen gaan ze met zijn allen schilderen. Met de opbrengt van het eerste schilderij dat verkocht word gaan ze de cadeautjes voor kerst mee betalen. Bas sluit het centraal af met een scheet.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.