Heerlijk gourmetten en na afloop gezellig dansen ~ Utopia Gekte

12/25/2015

Heerlijk gourmetten en na afloop gezellig dansen

''Ik heb ook nog niet genoeg hoor''

De bewoners hebben lang op Ivan moeten wachten die nog druk bezig was in de stal. Om tien over acht komt hij binnen lopen wat betekent dat ze zo eindelijk kunnen gaan eten. Er klinkt gejoel. ''We gaan het lekker kerst achtig doen'', vertelt Gabriëlle. Alle bewoners houden elkaars hand vast. Vervolgens begint Gabriëlle hardop een gebed uit te spreken. ''Amen'', sluit ze af waarna ze allemaal kunnen gaan eten. De gourmet platen worden meteen vol gegooid met vlees en vis. Er is ook zalm, maar dat is voor de mensen die geen varkenshaas kunnen eten laat Nicole weten. Al snel merken ze op dat de gourmet super traag is. Het duurt lang voor het vlees gaar is. ''Geduld geduld, we hebben gewoon honger'', laat Gina weten. ''Gelukkig zijn er mensen op deze planeet die helemaal niks te eten hebben. Die hoor je ook niet zeiken'', reageert Nicole. Om tien voor negen is Gabriëlle klaar met eten. ''Op een gegeven moment is het klaar. Een jaar geleden niet, alles moest op'', vertelt ze. De andere dames zijn op dat moment ook klaar en gaan van tafel. De meeste mannen blijven nog even zitten en eten nog even verder. Om negen uur is iedereen van tafel. Sommige bewoners gaan roken, maar Bjorn ploft neer op de bank. ''Eigenlijk is dit het allerlekkerste van lekker eten'', vertelt hij.

Drie minuten later gaat Mark weer aan tafel. ''Heb je nog trek'', vraagt Cees. ''Er is nog over, dat moet ook op hé'', reageert Mark. Cees vraagt of de friet morgen niet nog een keer in de frituur kan. ''Misschien'', reageert Mark. Dan word het volgens hem nog harder. ''Lekker'', vind Cees. ''Als gebakken aardappels morgen''. Niet veel later komt Wim aanlopen. ''Ik heb ook nog niet genoeg hoor'', meld hij. ''We zijn net begonnen'', grapt Mark. Terwijl de mannen dus nog even verder eten gaat ook de muziek aan. ''Ik word hier gelukkig van, alleen dat volume al'', laat Victoria weten. Ramona is ondertussen haar nagels aan het lakken en Mark gooit om tien over negen weer vlees en patat op de gourmet. Hij roert het door elkaar en gooit er kaas op. Als laatste gooit hij er nog sla op. Een soort van zelfgemaakte kapsalon zal het waarschijnlijk voor moeten stellen.

Op de andere stream zien we Gabriëlle en Cees alvast een dansje doen op de muziek. Ze hebben het duidelijk naar hun zin. Bij Mark is inmiddels het eten weer klaar. Hij verdeelt het over zijn bord en het bord van Wim. Wim besluit er nog wat saus over te gooien. ''Morgen sporten'', vraagt hij. Mark knikt. Benjamin komt op dat moment ook net aanlopen. Hij laat weten zoveel buikpijn te hebben. Hij is al drie keer naar de toilet geweest. ''Het is gewoon terror'', laat hij weten. Hij zou nog wel door willen eten, maar ''oh jongens niet normaal joh''. Toch propt hij nog snel wat naar binnen. Om kwart over negen zijn de mannen ook klaar met eten. Alles zit vastgekoekt aan de gourmetplaat. Mark probeert het er met een mes vanaf te schrapen. Benjamin besluit het van hem over te nemen. Hij pakt er een doekje bij en begint de plaat met een doekje schoon te maken, dat werkt een stuk beter.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.