Gerrie en Gerda voorspellen wie de Utopiaan van het jaar gaat worden ~ Utopia Gekte

12/20/2015

Gerrie en Gerda voorspellen wie de Utopiaan van het jaar gaat worden

Naomi is de gelukkige

Terwijl de andere bewoners druk bezig zijn met schilderen zien we Bas om kwart over drie druk bezig op de akker. Eerder vandaag besprak Gabriëlle een nieuw plannetje met hem en Bas lijkt dat nu al direct uit te gaan voeren. Bas zet stokjes neer verspreid over de akker met op elk stokje een foto van alle bewoners. Bas zet zichzelf tussen het kool in de hoop dat de geit daar dan heen gaat. Als alle stokjes neergezet zijn haalt Bas Gerrie en Gerda uit de wei. ''Even een test rondje'', zegt hij. Het kost hem nogal wat moeite want Gerda heeft er duidelijk geen zin in. ''Dan maar zonder Gerda'', besluit hij. Maar uiteindelijk haalt hij Gerda toch ook nog uit het weiland. Hij neemt de geitjes mee naar de akker om ze vervolgens naar zijn eigen bordje te tillen en daar neer te zetten. ''Lekker hé'', zegt hij tegen de geitjes die meteen van de kool en de plantjes beginnen te snoepen. Al snel rennen de geiten weg om richting het bordje van Ivan te rennen. ''Serieus? Naar Ivan!'', roept Bas uit.

Even later om tien over half vier neemt Bas Gabriëlle mee naar buiten. ''Heb je het echt gedaan? Wat zit je nou te lachen'', roept Gabriëlle uit. Bas denkt dat het heel leuk gaat worden. Hij wil de geiten in het midden loslaten en kijken naar welk bordje ze toegaan. ''Je weet dat die geiten naar jou toegaan. [...] Goed gedaan, leuk bedacht'', laat Gabriëlle enthousiast weten. Bas benadrukt vervolgens dat ze het samen bedacht hebben. Gabriëlle vind dat Bas het goed aangepakt heeft, zelf had ze het kleiner in gedachten. Samen lopen ze de loods weer in. ''Hey mensen, hebben jullie eventjes tijd voor een pauze? We hebben een leuke groepsactiviteit erbij'', roept Bas. Er word niet echt gereageerd. ''Jongens even mee naar de akker'', roept Gabriëlle dan. Terwijl Gabriëlle zorgt dat de bewoners mee naar buiten komen gaat Bas de geitjes alvast halen. ''Of zal ik een koe meenemen'', grapt hij. Binnen moet Gabriëlle ondertussen uitleggen wat er te gebeuren staat. ''Je weet toch het WK. De octopus die ging beslissen wat de uitslag was, wie er zou winnen. Zoiets is er op de akker''. Het duurt even voor Ivan haar begrijpt om vervolgens te zeggen dat hij hier geen interesse in heeft. ''Oké'', reageert Gabriëlle.

De andere bewoners gaan gelukkig wel met haar mee. Naomi ligt al direct in een deuk als ze ziet wat er gaat gebeuren. ''Wat grappig, je hebt zeker biks bij jouw plaatje neergelegd'', roept ze uit. Maar nee dat heeft Bas niet gedaan. Ramona ligt ook direct in een deuk als ze het ziet. ''Ik ga stuk'', roept ze uit. Naomi vind het geniaal. Eén van de geitjes loopt naar het bord van Gabriëlle toe, maar op dat moment zijn ze nog niet begonnen. Bas wil dat iedereen achter zijn of haar eigen foto gaat staan, maar volgens Bjorn is het dan niet meer eerlijk. Als ze op Ivan willen wachten laat Gabriëlle weten dat hij niet komt en dat hij geen interesse heeft. Hij wil hier niet aan deelnemen. ''Hoezo niet'', vraagt Bas. ''Laat gaan'', word er gezegd. Volgens Naomi kennen de geitjes Bas al en gaan ze zeker weten naar hem toe lopen. Zodra iedereen netjes achter zijn of haar foto staat laat Bas de geitjes los. Alle bewoners beginnen meteen te gillen en te joelen en proberen de geitjes naar zichzelf toe te lokken. Naomi gaat op haar knieën zitten en dat werkt blijkbaar. Eén van de geitjes rent regelrecht op haar bordje af. De voorspelling is dus dat Naomi eind dit jaar de Utopiaan van het jaar verkiezing gaat winnen. ''Gefeliciteerd je hebt gewonnen'', klinkt het uit één van de monden van haar mede bewoners. ''De octopus ging dood, gaan die geiten nu ook dood'', vraagt Nicole.

Naomi lijkt het niet echt al te serieus te nemen, maar vind het natuurlijk wel leuk dat het geitje naar haar bordje toe is komen lopen. ''Laat me even in die waan. Deze heb ik gewonnen. [...] Grappig. Te mooi om waar te zijn!''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.