Face weer terug in Utopia, maar het is niet best ~ Utopia Gekte

12/18/2015

Face weer terug in Utopia, maar het is niet best

''Weet je zeker dat die zo terug kan?''

Om tien over half vier zien we dat eend Face weer terug is op het Utopia terrein. Ze is langer dan een maand weg geweest omdat ze ziek is geweest en nu is ze eindelijk weer terug. Maar al meteen blijkt het minder goed met Face te gaan dan Bas had gehoopt. Direct zodra hij hem uit het kooitje haalt ziet hij dat het beestje nog even wankel is als aan het begin. Als Bas het beestje los laat valt het vrijwel meteen om en Bas beseft zich direct dat dit niet goed is. ''Weet je zeker dat die zo terug kan'', vraagt hij aan de man van de dierenambulance. ''Zo kan die toch niet hier zijn?'' De man die Face terug is komen brengen wil Bas zo het telefoon nummer van de dierenarts geven. Dan kan Bas met hem overleggen wat het beste is. Er is iets in het koppie van Face gebeurd en dat is waarschijnlijk doorgetrokken naar de nek. Face kan zijn hoofdje niet omhoog krijgen en door dat gewicht van zijn hoofd en nek valt ze steeds naar achteren. Bas vind het sneu om aan te zien. Hij durft het beestje niet los te laten want dan valt hij meteen weer om. Volgens de man van de dierenambulance heeft Face een evenwichtsstoornis en daardoor geen controle over zijn lichaam. Bij zwemmen heeft hij er niet zoveel last van, maar met lopen wel. Ook moet Face nog dwangmatig gevoerd worden, maar daar heeft de man alles voor bij. Wat Bas zou kunnen doen is het beestje een nachtje in Utopia houden, kijken hoe en wat en dan morgen de dierenarts bellen, maar Bas wil het beestje zo niet terug hebben. ''Dit is gewoon...''

''Zo kan ik hem echt niet terug nemen'', laat Bas weten. De man snapt het wel. Het is vervelend voor Face, maar ook voor Bas en Duck. De andere eend Duck staat er namelijk al direct bij en wijkt niet van de zijde af van zijn broertje. ''Dit is echt heel triest'', laat Bas weten. Bas kan hem zo niet in Utopia hebben. Hij vind het echt heel sneu en kan niet de hele dag en nacht bij het beestje zijn en hij heeft het gevoel dat dat wel nodig is. Als hij hem loslaat valt die al meteen om. De man die Face is komen brengen zegt Erik even te gaan bellen. Dat is de man van de vogelopvang waar Face de afgelopen tijd heeft gezeten. ''Dit blijft zo en veranderd niet'', laat de man weten. Op dat moment valt ons internet weg wat heel vervelend is omdat we dan het een en ander missen. Gelukkig is ons internet al snel weer terug en kunnen we jullie toch nog laten weten wat er nog meer gebeurd is. Bas lijkt er aan te denken om Face uit zijn leiden te verlossen. Hij vind dit geen leven voor het beestje. De man merkt op hoe goed Face en Duck elkaar kennen, Ze blijven heel de tijd bij elkaar zitten. Duck wijkt niet van de zijde van Face af. Bas is er echt even stil van en had dit niet verwacht. Er volgt een streamlock. Na de streamlock horen we de man zeggen dat ze even gaan overleggen. ''Ja je verwacht niet dat hij zo terug komt''. Nee inderdaad niet. Bas had gehoopt dat het beter was. Hij is nu al rond de vier weken weg dus dit is al zo'n vier weken gaande.

''Heel sneu dit'', laat Bas weten. ''Ze is echt heel het evenwicht kwijt. Het beestje wil wel, maar kan gewoon niet. Heel sneu'', reageert de man. ''Dit is echt heel sneu'', herhaalt Bas nog maar eens. Rowena komt op dat moment ook een kijkje nemen. ''Het is echt heel triest, hij kan nog steeds niet normaal lopen. Kijk maar naar het verschil'', laat Bas aan Rowena weten. Rowena vraagt zichzelf af of het beestje nog wel beter kan worden. Bas ziet het somber in. ''Heeft hij een hersenbeschadiging ofzo'', vraagt Rowena verder. ''Daar lijkt het wel op hé'', reageert Bas. De man legt uit dat er door de ziekte waarschijnlijk iets in het koppie is gebeurd waardoor nu ook de hele nek verkrampt is. ''Dit is geen doen voor haar, zielig kijk dan'', reageert Rowena. De man legt uit dat als de nek niet beter word dat het evenwicht probleem dan ook zo blijft. Rowena vind het net als Bas heel zielig. ''Dit is geen leven, geen verbetering''. Ze vind dat ze realistisch moeten zijn. ''Is er verbetering'', vraagt Rowena. De man had van Erik begrepen dat het wel weer wat beter gaat, maar of ze die nek kramp wegkrijgen weet hij niet. Het is moeilijk. Bas moet met Erik in overleg of het reëel is om ermee door te gaan. Als het een goede kans heeft zal Erik dat wel doen. Mark, Wim en Ivan komen ook een kijkje nemen. ''Ziet er heel ziek uit, jeetje'', reageert Ivan. De man legt uit dat de ziekte waarmee Face Utopia uit is gegaan in het koppie heeft gezeten, maar zich uitgezet heeft naar de nek. De hele nek is verkrampt, heel zijn oriëntatie is weg waardoor het beestje iedere keer achterover valt.

Lees hier verder om er achter te komen wat er nou precies met Face gaat gebeuren.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.