Face gaat weer terug naar de vogelopvang ~ Utopia Gekte

12/18/2015

Face gaat weer terug naar de vogelopvang

Nog meer therapie en revalidatie

We schreven net al over de terugkomst van Face, maar er is nog veel meer besproken. Bas houd het beestje vast en zegt hem niet eens los te kunnen laten omdat Face dan achterover valt. Rowena is vooral benieuwd of het beestje pijn heeft. ''Nee dat niet, maar geen pijn hebben en geen leven is ook niks''. De man weet niet of de nek überhaupt nog wel goed komt. Alleen Erik weet dat. Misschien dat het met therapie nog zou lukken. Bas laat weten dat het beestje bij de geboorte al een raar loopje had. ''Nu zit ze er zo bij, maar ik denk dat het het beste is dat die gewoon... Dat je hem gewoon laat inslapen'', laat hij weten. De man van de dierenambulance laat weten dat Bas dat met Erik moet bespreken. Hij kan dat zelf niet doen. Rowena wrijft Bas over zijn schouder om hem bij te staan. Bas moet vragen of het reëel is om door te gaan met de behandeling. ''Op een bepaald moment moet je inderdaad ook ophouden'', laat de man weten. Hij weet namelijk niet of dit nog goed kan komen, dat durft hij niet te zeggen. ''Al vier weken lang. op een gegeven moment is het voor het beestje ook gewoon niet meer...'', vult Rowena aan. Ook Ivan vind het maar zielig. Ze weten ook niet waardoor het beestje ziek is geworden, de ziekte kan overal opduiken. Misschien dat het water smerig is geweest, maar dat werd goed schoongehouden en beide beestjes drinken ervan. ''Er hoeft maar één verkeerde bacterie bij te komen'', legt de man uit. Hij denkt dat het beestje gewoon een virus heeft opgelopen dat in het koppie is gaan zitten en vervolgens de nek kramp heeft veroorzaakt.

Het beestje moet dwangmatig gevoerd worden want zelf eten doet ze niet. Hij heeft wel alle spullen zoals medicijnen bij. Het beestje kan therapie krijgen, maar of het dan nog goed komt weten ze niet. ''Dit is geen leven als ze nog niet eens zelf kan eten'', laat Rowena weten. ''Ze kan zichzelf niet eens wassen ook'', vult Bas aan en dat komt omdat het beestje geen oriëntatie heeft. Ze valt steeds om. ''Dit is zielig, lopen kan ze niet ze valt steeds om''. Ivan is ook van mening dat ze Face het beste niet hier achter kunnen laten. Bas wil dat ook niet. Bas wil Face zo niet terug hebben, zo kan het niet. ''Dit is geen doen'', vult Rowena aan. Bas wil zo Erik gaan bellen, maar Erik is hem al voor. Bjorn komt aanlopen met de telefoon en geeft hem aan Bas. ''Face is weer bij jou als het goed is'', begint Erik het gesprek. Bas laat weten best wel geschrokken te zijn van hoe Face er nog aan toe is. ''Hij is nog lang niet beter'', laat Erik weten. Het beestje moet nog verzorgd worden. Ze zien wel dat Face vooruit gaat, maar hij heeft nog wel revalidatie nodig. ''Is het dan niet beter dat hij weer terug naar jou gaat en revalideert bij jou'', vraagt Bas. Erik denkt van wel, maar nu weet Bas zelf ook dat dat slim is. Volgens Erik is Face door een heel diep dal geweest, zwak geweest en het beestje heeft nu gewoon tijd nodig om weer aan te sterken. Het was goed om te zien dat hij weer zelfstandig kan staan, maar er zit nog fysio en revalidatie in en badjes. In de opvang is er iemand vier uur per dag met Face bezig om hem te verzorgen. Bas is van mening dat het beter is voor Face dat die terug gaat en Erik is het daar ook mee eens.

''Dit is echt geen plek voor hem op dit moment'', laat Bas weten. ''Als het zo doorgaat zoals het nu gaat dan komt hij er wel weer bovenop, maar dat heeft tijd nodig'', laat Erik weten. Bas gaat hem dus weer terug laten brengen naar de vogelopvang en Erik gaat zijn verpleegster terug halen. Ze wensen elkaar succes en hangen weer op. Bas brengt meteen de anderen op de hoogte. ''Ze gaat weer terug. Erik heeft er wel goede hoop in dat hij beter word''. Rowena is van mening dat ze het beestje dan gewoon de tijd moeten gunnen om daar te revalideren. Als Face er van opknapt is het goed. De dierenambulance gaat Face dus weer terug brengen. Zoals Bas Face nu ziet weet hij niet of het nog wel goed komt, maar volgens de ambulance man is Erik wel iemand die zijn vak verstaat. De man komt er al jaren. Bas neemt nog snel even afscheid van Face. hij knuffelt het beestje. ''Echt te sneu dit''. Ivan vind het zielig om het beest zo in leven te houden, maar volgens Bjorn weten ze niet wat het is. ''Als Erik zegt ik geef het nog een redelijke kans dan zou ik het proberen. Hij heeft geen pijn'', laat de man weten. Het beestje moet in therapie en dan moeten ze hopen dat het aanslaat. Bjorn vind het hartverscheurend. De andere peking eend Duck is er nog steeds bij. Het lijkt er op dat hij met zijn snavel het hokje probeert open te maken. De man die Face is komen brengen gaat Face weer meenemen. ''Heel erg bedankt''. De man wenst ze sterkte. Face zit in ieder geval op een veilige plek in de vogelopvang en dan is het hopen dat het beter gaat worden. Dit is het enigste wat ze kunnen doen. ''Dit is al helemaal zielig'', laat Bjorn weten.

Zodra de man weer weg is praat Bas nog even verder met Rowena en Bjorn. Bas vond het echt rot, hij had verwacht dat Face er niet meer zo bij zat. Bas had het beter verwacht. Hij pakte het diertje uit het kooitje en Face kon niet eens zelf lopen. Bas hoopte echt dat het beter ging. Rowena denkt dat Face misschien gewoon nog even rust nodig heeft. Bas zegt er geen vertrouwen in te hebben, maar laat Erik er over beslissen. Toen Face klein was liep hij ook al ongemakkelijk. Misschien dat hij toen al iets had. Voor Bas is dit even een domper. Hij dacht eindelijk Face weer gezond terug te hebben en nu dit. Ivan denkt dat het beestje juist achteruit is gegaan.Duck blijft weer alleen achter

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.