''Er heeft niemand zo hard gewerkt als wij gedaan hebben'' ~ Utopia Gekte

12/19/2015

''Er heeft niemand zo hard gewerkt als wij gedaan hebben''

Mark zou echt zo teleurgesteld zijn

Het gesprek tussen Mark en Ivan gaat nog even door. Jij gaat geen ludieke acties doen toch. Zoals een truck'', vraagt Mark. ''De dag dat ik dat doe is Utopia al lang voor mij afgelopen. Ik doe mijn ding op mijn manier. De mens zijn die ik ben. Oprecht. Recht door zee. Altijd klaarstaan voor anderen. En het is niet de Utopiaan van de maand december. Utopiaan van het jaar. Wat je het hele jaar hebt gedaan. Wat je voor Utopia betekent hebt. Niet een postertje maken en op gaan hangen. Dat is niet mijn stijl, maar als mensen het willen moeten ze het doen'', vertelt Ivan.

Mark is ook niks van plan. ''Ik had het eerder van jou verwacht dan van Naomi'', laat Ivan weten. Mark zegt dat hij het leuk heeft gehouden. Hij heeft één keer een poster opgehangen aan de vide. Het bord op de rotonde tijdelijk veranderd en verder niks zichtbaars hier. Dat niet, laat Mark weten. Mark zegt eerlijk dat hij thuis wel mensen aan het werk heeft gezet, maar verder gaat hij niks voor het momentje hier weer pakken. Mark vond het leuk, dacht aan de ene kant toch een actie te gaan voeren, maar het is precies wat Ivan zegt. ''Het gaat om wat je de afgelopen tijd hebt gedaan. Ze weten toch wat wij allemaal gedaan hebben. Knallen. Dat moet toch genoeg zijn'', vraagt Mark. ''Ik zou denken van wel'', reageert Ivan. Mark had gister goede post van zijn zusje. Dat ze allemaal in de klas zaten met zijn foto in hun hand. Ivan lacht. ''Vet hoor''. Mark heeft wel altijd gezegd dat als hij naast zich iemand anders moest benoemen als Utopiaan dat het dan Ivan is om wat hij doet. ''Verder eigenlijk niemand''. Ivan is het daar mee eens. ''Er heeft niemand zo hard gewerkt als wij gedaan hebben. Ze kunnen hier nog twee drie jaar staan, dan gaan ze ons nog niet inhalen'', aldus Ivan.

De nieuwelingen kijken nu naar hun met de vraag ''waarom gaan hun nog steeds door'', vertelt Mark. ''Het schijnt dat hard werken niet het enige is. Utopia vooruit helpen niet het enige is. Utopia opbouwen niet genoeg is'', laat Ivan weten. ''Ja alle tekenen die lijken daarop hé. Dat dat zo is'', reageert Mark. Mark zou echt zo teleurgesteld zijn. ''En wat je zegt, misschien moet je wel vol op iemand gaan. Zo van jij verdiend het. En het tactische verhaal wat je eigenlijk niet wil spelen''. Volgens Ivan is hier niks tactisch aan. ''Je hebt drie stemmen. Je kan die verdelen dan doe je er helemaal niks mee. Of je benut je stem door het aan één persoon te geven. Als je gaat verdelen betekent je stem niks. 45% is niks. Het is nog steeds die 55% kijker die beslist'', aldus Ivan. Mark is benieuwd of hij en Ivan stemmen van de kijker krijgen. ''Dan weet je al genoeg als je met de streamers begint, de eerste vijf en je daar niet bij zit''. Ivan heeft weleens een negatieve stem gehad en Mark heeft naar eigen zeggen nog nooit hoog gestaan in de poll. ''Een beetje middenmoot. Ja ze zeggen hoop doet leven hé''. Er volgt een streamlock. Zodra we weer beeld hebben is het gesprek plots voorbij en staan de heren weer in de loods bij de Le Luifel klanten.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.