Een opblaaspop in het zwembad. ~ Utopia Gekte

12/17/2015

Een opblaaspop in het zwembad.

En uiteindelijk op de vide.

''Ik ga snel het bos in, en jij gaat snel met het touw naar boven'', zegt Bas. Beide heren zijn nog steeds bezig met de opblaaspop voor Bjorn. Toch maakt Mark zich zorgen omdat iedereen nu gaat eten en ze zichzelf ook afvragen waar Mark en Bas nu zijn. Daarom besluit Bas om de pop eerst achter de studio neer te leggen. Dan kunnen ze eerst gaan eten en daarna de pop alsnog met touwen boven op de vide te krijgen. De studio lijkt ze uiteindelijk toch niet geschikt genoeg dus ze gooien haar op het dak van Baas Beach. Ook die locatie keuren ze vervolgens af. Uiteindelijk kiezen ze definitief voor het zwembad en lopen ze naar binnen. ''Ik denk dat Bjorn dit wel kan waarderen'', weet Bas. Hij wilde eigenlijk een opblaasschaap doen maar vond dat niet echt veganistisch.

De twee heren voegen zich bij de rest aan de eettafels en doen alsof er niks aan de hand is. Aan tafel is de sfeer gezellig en er vinden wat gesprekjes plaats door elkaar heen. Het gaat onder andere over een jacuzzi, sauna en zwembadje die Nicole wel in een hoekje in de loods zou willen. Ook wil ze nog steeds een binnenzwembad met een glijbaan vanaf de vide. Allemaal mooie luxe dromen voor 2016 en in Utopia is alles mogelijk. Een ander onderwerp aan tafel is het eten van vlees. Bas merkt op dat er weer elke dag vlees wordt gegeten door iedereen. Rowena at altijd standaard carpaccio als voorgerecht buiten Utopia. En het liefst een biefstukje er na.

Bas en Mark lopen al vroeg weg bij het eten om verder te gaan met hun plannetje. Een slimme zet, want iedereen zit nu nog aan tafel en ze hebben zichzelf toch al laten zien. Terwijl Bas buiten bezig is loopt Mark op zijn gemak de vide op. ''Leef je nog'', vraagt Bas aan de pop wanneer hij bij het zwembad is aangekomen. Ze reageert niet. Bij de vide zien we dat Mark al aan het wachten is bij het open raam. Hij loopt even naar beneden, wast zijn handen, spuugt in de wasbak en gaat naar het toilet. Bas loopt via de bosjes met de opblaaspop naar de loods toe. Het touw hangt al uit het raam en Bas doet zijn best om de pop vast te binden. Wanneer Mark weet dat het tijd is loopt hij de vide weer op.  Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk ligt de opblaaspop onder de dekens bij Bjorn.

De meeste bewoners zijn inmiddels al klaar met eten en gaan weer ieder hun gang. Het is nog even afwachten wat er met de pop gaat gebeuren. Laten ze het Bjorn vanzelf ontdekken wanneer hij naar bed gaat? Of nodigen ze Bjorn zo uit om een kijkje te nemen?


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.