''Dus je vind dat ik je verwaarloos?'' ~ Utopia Gekte

12/19/2015

''Dus je vind dat ik je verwaarloos?''

''Sorry dat ik niet genoeg aandacht aan je besteed''

Nicole en Ivan zijn al een tijdje in gesprek als om tien over drie Ramona en Gabriëlle er even bij komen staan. Ramona en Gabriëlle willen maandag met Ivan sporten, maar Gabriëlle doet dan alleen wat haar knie aankan. Al snel gaat het gesprek tussen Ivan en Nicole weer verder. Nicole wil namelijk weten wat het probleem is waarom Ivan die vraag stelde. ''Ik dacht eraan toen ik terug liep van de koeien'', vertelt hij. ''Wat is de conclusie'', vraagt Nicole dan. ''Dat ik verhaal moest halen bij jou of je genoeg aan je trekken komt. Of tot je recht komt'', reageert hij. ''Nee'', zegt Nicole. ''Dus je vind dat ik je verwaarloos'', vraagt Ivan. ''Nee dat zeg ik helemaal niet, maar ik vind wel en dat vind ik van mezelf ook. Ik vind dat we meer met zijn tweetjes leukere dingen moeten doen. Gewoon met zijn tweetjes op de schommelbank zitten onder een dekentje met een glaasje wijn. Gewoon een beetje tijd aan elkaar besteden. Dat is belangrijk hoor. Als je dat buiten ook niet voor me doet dan geef ik je gewoon een schop onder je reet'', legt Nicole uit. ''Dat is dus het verschil met buiten. Omdat hier het werk nooit klaar is'', reageert Ivan. ''Nee niet als je het blijft opzoeken'', is Nicole van mening. ''Je woont in je werk. Natuurlijk zoek je het op'', legt Ivan uit. ''Maar het werk gaat ook niet weg. Als je het niet doet weet je zeker dat het er de volgende dag nog ligt'', benadrukt Nicole.

Ivan vind dat een makkelijke gedachtegang als je die kan toepassen. ''Als je het vandaag niet doet, een ander doet het ook niet'', legt Nicole uit. De twee kletsen nog lange tijd verder. ''Kan je niet gewoon zeggen 'je doet het allemaal goed'', vraagt Ivan. Nicole wil dat Ivan zich gelukkig voelt. Als hij zich rot voelt omdat hij haar niet genoeg aandacht geeft. ''Dan weet je toch wat je moet doen''. Ivan vraagt wat hij nu moet doen. ''Niks schat, echt niet'', reageert ze. Volgens Nicole komt er vanzelf wel een moment waarop hij wel wat bedenkt. ''En dan bedenk jij wat en niet Bjorn en Gabs''. Ze doelt daarmee op een hele tijd terug toen Ivan een verrassing voor Nicole had, maar dat eigenlijk voornamelijk door Bjorn en Gabriëlle had laten regelen. ''Gabs heeft alleen de gedichten geschreven en Bjorn de spullen gekocht'', verdedigt Ivan zichzelf. Hij zou alles bedacht hebben en de opdrachten gegeven hebben. ''Daar valt geen greintje eer aan te behalen'', reageert Nicole. ''Weet je hoeveel tijd ik daar in heb gestoken'', lacht Ivan. ''Drie minuten'', zegt Nicole. ''Echt niet! Maar dat is natuurlijk lang niet genoeg schatje. Je verdiend veel meer'', laat Ivan weten. ''Ja precies!'', aldus Nicole.

''En ik hou veel meer van jou dan dat ik van Utopia hou. Maar eigenlijk hou ik meer van Utopia omdat ik door Utopia jou heb leren kennen. Maar ik hou meer van jou''. Nicole lacht dat Ivan slecht is in dit soort dingen. ''Sorry dat ik niet genoeg aandacht aan je besteed'', laat Ivan weten. Nicole weet gewoon dat Ivan niet zo'n romantische jongen is. ''Ben ik wel'', reageert hij, waarna er een welles nietes spelletje ontstaat. Ivan zegt spontaan romantisch te zijn. Hij komt onverwachts uit de hoek. ''En dan anderhalf jaar al niet'', reageert Nicole. ''Hij is even druk'', lacht Benjamin die in de horeca keuken eten staat te maken. Het gesprek gaat nog even door, maar word steeds minder serieus. ''Alles heb je voor me verkloot'', laat Nicole weten. ''Mijn post momenten, mijn één jarig bestaan hier in Utopia. Jij moest zo nodig kickboksen''. Benjamin noemt Nicole een pittige tante. ''Nee hoor schatje'', zegt ze. Met zijn drieën grappen ze dat alles Ivan's schuld is. Bijvoorbeeld dat K3 gestopt is. ''Tsunami is mijn schuld'', sluit Ivan af. ''Ja je liet een scheetje hé. In het water'', lacht Benjamin. ''Nee hoor schatje. Ik hou van je zoals je bent en ik weet dat je onmeunig veel van me houd. Ik moet het alleen soms uit je slaan. [...] Als we dan toch bezig zijn. Mij laat je uren wachten en voor andere dingen spring je meteen op. Voor een peuk roken. Op bed gaan liggen'', aldus Nicole. ''Met wie heb ik op bed gelegen'', verdedigt Ivan zichzelf. ''Met mij, maar ik bedoel dat je me altijd laat wachten''. Ivan zegt dat hij iedereen laat wachten. Sommige mensen moeten wel twee of drie dagen wachten tot ze met hem kunnen spreken.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.