Duck's oog zit dicht. Bas belt met de vogelopvang ~ Utopia Gekte

12/24/2015

Duck's oog zit dicht. Bas belt met de vogelopvang

Is Duck ook ziek?

Om twee uur zien we Bas bij de eend kijken. Eén oog van Duck zit dicht en het ei dat Duck heeft gelegd is zacht terwijl het vorige ei dat hij heeft gelegd nog hard was. ''Dit is niet goed hoor. Oh mensen wat een drama'', praat Bas tegen zichzelf. Op de andere stream zien we Ivan achter de computer zitten. Hij belt met iemand om de kip/haan op te laten halen die gisteren dood is gegaan. ''Ik dacht dat je hem op wilde zetten. Of is dat geen goed idee'', vraagt Gabriëlle als Ivan weer opgehangen heeft. ''Nee, hij moet gewoon een respectabele begraving krijgen. Snapte? Hij leeft in onze harten'', vertelt Ivan. Ook lijkt het er op dat Ivan wil laten onderzoeken waar het diertje aan dood is gegaan.

Om tien voor half drie zien we Bas met de vogelopvang bellen. Hij vertelt dat er nu ook iets met de andere eend aan de hand is. ''O echt'', vraagt de dame aan de andere kant van de lijn. ''Misschien is het helemaal niks, maar ik denk ik bel maar voor de zekerheid'', laat Bas weten. De dame vraagt of het hetzelfde is als bij Face. Maar dat is het niet. Bas legt uit dat Duck sinds vandaag één oog steeds dicht doet. En hij beweegt een beetje raar met zijn vleugels. Voor de rest is hij helemaal stabiel. Bas vertelt dat Duck vandaag ook een zacht ei heeft gelegd, terwijl het voorheen harde eieren waren. ''Dus ik denk ik bel jullie voor de zekerheid''. De dame noemt het apart, maar vind het lastig om zo aan de telefoon te beslissen wat er aan de hand is. Het is misschien handig als ze er even naar kijken. Even kijken wat er met het oog is en dat ze zelf kunnen zien hoe de eend beweegt. Als Bas een filmpje kan maken mag dat ook. Dan kunnen ze aan de hand van het filmpje kijken wat ze kunnen zien. Bas spreekt af dat hij dat gaat doen en hangt op.

Bas loopt meteen naar de kas om het filmpje te maken. ''O heb je nu serieus alle twee je ogen open'', horen we hem zeggen. Maar even later zit het oogje weer dicht. Bas begint te filmen. ''Dit oog is dus steeds dicht en zoals je hoort ademt die ook zwaar. En zoals je ook ziet heeft hij zijn vleugels heel raar. Hij is niet ontstoken of zo het oog kan gewoon open, maar ze doet hem gewoon dicht''. Bas loopt vervolgens terug naar de loods om het filmpje naar de vogelopvang te mailen. Daar merkt hij dat het filmpje niet gelukt is. Hij loopt terug naar de kas om nogmaals een filmpje te maken. Bjorn heeft de telefoon ook nodig en volgt Bas. Bjorn vind het bizar en niet best. ''Hoe kan dat? De rest heeft dat niet of zo".Het goede oog.
Het andere oog zit dicht.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.