''Dit noemen ze in de volksmond treiteren/pesten'' ~ Utopia Gekte

12/20/2015

''Dit noemen ze in de volksmond treiteren/pesten''

Cees heeft een compliment voor Gabriëlle

Het is weer zondag en dat betekent gezellig samen aan tafel. Om kwart voor elf staat Ivan dan ook al netjes de tafel te dekken. Er komt van alles op tafel te staan zoals onder andere warme broodjes en beleg. Ivan doet het trouwens niet alleen. Ook Benjamin duikt de keuken in om nog snel iets klaar te maken. Nog niet iedereen is zijn bed uit, maar Ramona wel. Zij wil graag eerst nog even douchen, maar Ivan staat voor de douchedeur zijn tanden te poetsen en wil niet aan de kant gaan. Hij plaagt haar een beetje en zegt haar oplossingsvermogen op de proef te willen stellen. Ramona zegt het vervelend te vinden en ook Nicole bemoeit zich ermee ''Oh Ivan''. Ramona vraagt wat hij hiermee wil bereiken. Door een lopende kraan is het antwoord van Ivan moeilijk te verstaan. ''Je staat niet alleen haar in de weg'', laat Nicole weten als ze weg loopt.

Ramona zegt Ivan niet fysiek aan te gaan raken dan toont ze zich als een zwakkeling. Ze probeert het met haar mond. Cees ziet het gebeuren en als hij Ivan en Ramona er na een lange tijd nog ziet staan bemoeit hij zich er ook mee. ''Ik zou hem een ongelofelijke ram geven. [...] Dit is het typische gedrag van een Utopiaan van het jaar. Weet je hoe dit heet in de volksmond? Treiteren en pesten zo heet dat. Tot de andere ontploft. Dit is het ergste wat je kan overkomen. Ja ik vind dit heel erg wat hij doet. Heel erg''. Ivan kan het commentaar van Cees niet echt waarderen en noemt het bemoeizucht. ''Ik zou je echt willen vragen om hier mee te stoppen want ik vind het heel erg wat je doet'', vult Cees verder aan. Uiteindelijk kan Ramona toch gewoon de douche in en is er niks aan de hand. Cees praat er over verder bij bijvoorbeeld Rowena. Die even later aan Ivan vraagt of hij de nieuwelingen aan het plagen is. ''Nee joh'', reageert Ivan. Volgens hem was het gewoon een geintje.

Om vijf over elf zien we Cees en Gabriëlle in het gedeelte bij de douches. Cees geeft Gabriëlle een oprecht complimentje 'wat zie je er mooi uit'. Hij zegt het echt te menen en Gabriëlle bedankt hem. Cees besluit nog snel zijn tanden te poetsen en Rowena en Naomi zien we inmiddels in de keuken staan om nog wat lekkers klaar te maken voor op tafel. Om kwart over elf vraagt Cees aan Ramona hoe ze het ervaren heeft. Ramona zegt dat het begon als een fatoe (grapje), maar dat het toen wel begon te prikken. Gabriëlle vraagt zich af wat er gebeurd is aangezien zij niks meegekregen heeft. Cees vertelt haar dat Ivan niet aan de kant wilde gaan zodat Ramona kon gaan douchen. ''Dit noemen ze in de volksmond treiteren/pesten'', zou Cees toen hebben gezegd. ''Vond je het erg dat ik dat zei'', vraagt Cees aan Ramona. ''Nee echt niet'', laat ze weten. ''Ik vond het gewoon pesten. Heel naar'', aldus Cees.

Als Cees daarna de keuken in loopt vraagt hij aan Benjamin wie er vandaag aan de beurt is. Benjamin zegt dat hij het niet weet en dat hij zich er ook niet mee bezig houd/dat het hem niet interesseert. Cees legt uit dat hij het complimentenrondje bedoelde. Tijdens de lunch moeten elke week twee personen complimenten uitdelen. Benjamin denkt dat Gina en Mark dit keer aan de beurt zijn. Maar daar zullen we vanzelf zo wel achter komen. Om kwart over elf kan iedereen namelijk al aan tafel.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.