''Die klote tyfus opmerkingen van jou. Ben er een beetje klaar mee'' ~ Utopia Gekte

12/09/2015

''Die klote tyfus opmerkingen van jou. Ben er een beetje klaar mee''

We mogen de rest niet volgen

Zo druk als het de afgelopen dagen is geweest in Utopia, zo rustig is het vandaag. Er gebeurd vrij weinig waar we echt iets over kunnen schrijven. Om kwart over vijf is Nicole met Cees in gesprek in de horeca keuken. Cees is daar aan het koken namelijk. Nicole is benieuwd of mensen zich nu anders gaan gedragen vanwege de Utopiaan van het jaar verkiezing, maar Cees heeft dat nog niet echt gemerkt. Er word niet over door gepraat omdat Nicole de keuken uitloopt. We nemen dus maar een kijkje op de andere stream en zien dat Benjamin en Ivan druk bezig zijn met het versieren van de buitenkant van de loods. Er wordt allemaal kerstverlichting opgehangen. Na dat is er lange tijd niks bijzonders gebeurd in de loods. De bewoners hebben weer gezamenlijk gegeten en pas om tien voor half acht is er weer iets te melden. Bas en Mark zien we samen over het terrein lopen. ''Bepaalde mensen denken dat ze Utopiaan van het jaar kunnen worden en dan denk ik, denk je dat nou echt?'', laat Mark weten. Hij lijkt zich er aan te irriteren. Hij denkt dat Bas, Ivan en Gabriëlle kans maken. En misschien hij zelf ook wel. Mark heeft het gevoel dat ze het hem niet gunnen ondanks dat hij van mening is dat hij misschien wel het meeste werk heeft verzet.

Volgens Bas verricht Ivan werk dat te zien is. Mark heeft naar eigen zeggen de eerste paar maanden veel gebouwd en daarna is hij alleen nog maar bezig geweest met de Luifel, het cordwood en de B&B overnachtingen. ''De patat ziet niemand'', denkt Mark. Bas denkt er ongeveer hetzelfde over. Hij denkt ook dat Ivan, Gabriëlle, Mark en hijzelf kans maken. ''Voor het programma ben jij de Utopiaan. Voor thuis, grappen en grollen. Qua hard werken, altijd bezig zijn maakt Ivan de meeste aanspraak''', laat Mark weten. En over zichzelf is hij van mening dat hij een beetje van alles heeft. ''Het is aan de kijkers thuis''. Mark is wel van mening dat hij zeker kans moet maken. ''Ik ben altijd bezig''. Mark vraagt of Bas al weet wat hij gaat doen. ''Nee, het is nog te vroeg'', laat hij weten. Mark zelf weet het ook nog niet. ''Geen flauw idee''. Er volgt een streamlock. Zodra we weer beeld hebben is het gesprek afgelopen. Als we binnen een kijkje nemen hebben Cees, Rowena en Gabriëlle de grootste lol. Ze hebben het over de grootte van Cees zijn gereedschap aangezien hij daar net een opmerking over maakte. Iets als dat het aan het krimpen is. Rowena wil graag weten hoe groot zijn gereedschap is, maar Gabriëlle wil het liever niet horen. Uiteindelijk pakt Cees er een ontstopper bij om het gesprek nog even wat vreemder te maken. Hij laat aan de dames weten en zien hoe ze de ontstopper tegen de muur kunnen plakken om er vervolgens het één en ander mee te doen. Ook kan het volgens Cees op nog een andere manier. Hem op de grond plakken en er boven op gaan zitten. Cees doet het zelfs even voor.

Helaas gebeuren er deze avond ook minder leuke dingen. Om iets over acht is er namelijk opeens een woordenwisseling tussen Nicole en Ivan. Nicole roept iets als dat Ivan haar niet opzij hoeft te duwen. ''Moet ik over je heen springen dan'', reageert hij. Waarom er opeens ophef is is niet echt duidelijk en Nicole wil graag weten wat er is, maar daar heeft Ivan geen zin in. Dit is even een moment waarop ze hem met rust moet laten en hem de ruimte moet geven. ''Je wil weten wat er is. Dit is er. Die klote tyfus opmerkingen van jou. Ik ben er een beetje klaar mee'', vervolgens loopt Ivan snel door naar de koeien. Nicole loopt het kantoortje in en praat er over tegen Rowena. We mogen het blijkbaar niet volgen aangezien er direct een streamlock in gegooid word. ''Orde krijgen in de chaos. [....] heel vreemd'', vangen we op als we weer een seconde beeld en geluid hebben, maar direct volgt er nog een streamlock. Als die streamlock weer voorbij is horen we nog net ''Nicole zenderkamer''. Ook Ivan word er over aangesproken in de stal. Naomi wil namelijk weten wat er aan de hand is. Maar ook dat kunnen we niet volgen vanwege de streamlocks. Zodra we echt weer beeld krijgen zijn zowel Ivan als Nicole niet meer op de stream te volgen.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.