De bewoners pakken hun surprises uit ~ Utopia Gekte

12/03/2015

De bewoners pakken hun surprises uit

Vijftien gedichten

Een paar dagen geleden hebben de bewoners lootjes getrokken. De afgelopen dagen hebben ze de tijd gehad om een gedicht te schrijven en een surprise met cadeau te maken. Het cadeau mocht alleen geen geld kosten. Ook de twee nieuwkomers die vandaag binnen kwamen moesten nog snel een surprise en gedicht in elkaar knutselen en dat is de dames gelukt. Deze avond zullen de surprises uitgepakt worden. Vlak voordat ze ''centraal'' gaan staat nieuwkomer Angela nog volop op te ruimen in de keuken. Ze dekt wat worsten af die nog open en bloot lagen en besluit ook meteen het gasfornuis schoon te maken. Vlak daarna om vijf over negen gaan de bewoners dus ''centraal''. Alleen moeten ze nog even wachten want Ivan is er nog niet. Ze denken dat hij misschien nog bezig is met zijn surprise, maar eigenlijk weten ze niet waar hij is. Zodra Ivan eindelijk aan komt lopen deelt hij meteen nieuwe batterijen uit voor in de zenders. Het is natuurlijk wel belangrijk dat alles goed te volgen is.

Voordat ze gaan beginnen met het openmaken van de surprises wil Cees nog even wat zeggen. Hij heeft post gehad met een kaartje van zijn kleindochters erbij. Dat kaartje is niet alleen aan Cees gericht, maar aan iedereen. Op het kaartje staat de tekst: ''Waarom moeilijk doen als het samen kan''. Cees besluit het kaartje voor te lezen. ''Lieve Utopianen. Ik vind jullie tof. Ook de acties die jullie doen en voeren. Alles gaat goed als jullie samenwerken. Vandaar deze kaart. Ik wil hem voor jullie op een doek schilderen als jullie dat leuk vinden. Groeten je kleine grote kleindochter Loïs. Voor Opa Cees en de andere Utopianen''. Daarna kunnen ze dan echt beginnen aan de Sinterklaas/surprise avond. Mark mag als eerste zijn surprise uitpakken, maar al direct volgt er een streamlock. Als we weer beeld hebben is Mark het gedicht voor aan het lezen. Het is een hele lap tekst. Een mega lang gedicht van wel drie a4'tjes. Sinterklaas heeft er duidelijk zijn of haar best op gedaan. Als hij de surprise uit pakt komt er een geverfde kluis tevoorschijn. Althans daar lijkt het op. In de kluis zit chocolade, een tegeltje, wat (chocolade)muntjes, een geverfde zoutpot, bier en een cd van Isabella. ''O mag ik die hebben'', vraagt Naomi en ook Nicole besluit meteen een ''grapje'' te maken. ''Daar kan je goed mee frisbeeën''. Gina is meer gefocust op de chocolade munten. ''Mag ik chocola'', vraagt zij en natuurlijk mag dat van Mark.

Nieuwkomer Ramona is de volgende die een surprise mag openmaken. De surprise die nieuwkomer Angela vandaag nog snel in elkaar geknutseld heeft. Het moet een soort theatertje voorstellen en er zit onder andere een bloemetje in. Nicole maakt ook haar surprise open en haalt er zand van ''shit mountain'', een houtblok en een fan kaart van Mark uit tevoorschijn. Bjorn krijgt een surprise van iemand die erg creatief is geweest. Naomi heeft een telefoon voor hem in elkaar geknutseld en heeft ook moeite gedaan om een leuk gedicht en cadeau te maken. Bjorn krijgt namelijk een trui die Naomi bedrukt heeft met een blote dame. De borsten van de dame zijn vervolgens bedekt met Mickey Mouse handjes en er staat een tekst op die we Bjorn al vaker hebben horen uitspreken. Het lijkt er op dat Bjorn er blij mee is. Gina krijgt een hele grote doos als surprise. Wat ze er vervolgens uithaalt is niet helemaal duidelijk. Het lijkt op een plank. Omdat er in het gedicht stond dat ze er mee rond moet huppelen doet ze dat ook. Ook de kip knuffel die Bas van een date heeft gehad krijgt Gina cadeau. Maar waarschijnlijk zonder toestemming van Bas. Bas was namelijk niet de Sint in dit geval en reageert verbaasd.

De surprise die Rowena krijgt stinkt enorm. Dat is logisch want hij is gevuld met aarde van ''shit mountain''. Door te graaien in de aarde weet Rowena er een goed verpakt pakketje uit te halen. Uit het pakketje haalt ze een roomboter staaf die ze zelf niet mag eten omdat ze veganistisch is. Ze lijkt de staaf kapot te slaan, maar Cees wil hem graag hebben. Ze weet Cees er dus mee te verblijden. Gabriëlle krijgt een creatief cadeau. SinterBas heeft namelijk een groot schilderij voor haar gemaakt. Gabriëlle vind het schilderij leuk en zegt hem mee naar huis te gaan nemen. Ook de andere Utopianen moeten er hard om lachen. Bas mag vervolgens ook een cadeau uitpakken en het is wel grappig om te vermelden dat Bas een cadeau voor Gabriëlle geregeld heeft en Gabriëlle een cadeau voor Bas. Ook Gabriëlle is creatief geweest, maar op een andere manier. Zij heeft net als Naomi een trui bedrukt met tekst. ''Bas is een bon nechi papi''. Bas is er natuurlijk erg blij mee.

Cees krijgt een mini bingo spel. Nieuwkomer Angela krijgt een Utopia magazine, een Utopia kalender 2016 en ook een Isabella CD. Nicole kan het niet laten om weer dezelfde ''grap'' te maken als eerder deze avond. ''Heb je ook zo'n frisbee''. Wim krijgt ook een trui/t-shirt met tekst. ''First coffee and cigarettes, then you can talk to me'', staat er op. Ook op de mouwen staan teksten zoals ''bartender'' en ''free hugs''. Het lijkt er op dat Stefanie in dit geval de Sinterklaas is die het in elkaar heeft geknutseld. Ivan krijgt een niet zo leuk gedicht van Sint Rowena. Het is een kritisch gedicht en er staan minder leuke dingen in. Toch is het gedicht vooral grappig en lief bedoeld en moet Ivan het met een korreltje zout nemen. Uit de surprise haalt hij een flesje mondverzorging, een shake beker(?) en een nep(?) briefje van tien euro opgerold tot een sigaret. Armanda is degene die deze avond de verschrikkelijkste surprise ontvangt. De surprise is namelijk niet zo makkelijk open te maken. Eerst moet ze een hele grote koker open zagen. En als ze die eindelijk open heeft komt er weer een kleinere koker uit die ook weer heel moeilijk open te krijgen is door alle tape die er om heen gewikkeld is. Als ze die eindelijk open heeft komt er weer een soort van kokertje uit dat vol onder de tape zit. Op dat moment staat Sint Wim op om haar het gedicht te overhandigen. Het zat gewoon in zijn zak en ze heeft dus voor niks heel veel moeite gedaan om de ''surprise'' open te maken. Ze krijgt dus geen cadeautje, maar alleen een gedicht. Gelukkig is het wel een heel lief gedicht vol met complimenten. Armanda is er erg blij mee.

Naomi krijgt net als Gabriëlle een schilderij alleen is het schilderij dat Naomi krijgt geschilderd door Nicole. Naomi is er zo blij mee dat ze meteen op staat om Nicole te bedanken met een knuffel. Rob krijgt massage olie en een gedicht op gerecycled papier. Stefanie krijgt misschien wel het allermooiste cadeautje. Benjamin is in dit geval de Sinterklaas en geeft Stefanie een kettinkje cadeau. Benjamin kreeg dat kettinkje ooit van iemand anders. Het is een engeltje, maar de steen waar die van gemaakt is die beschermt je voor invloeden van buitenaf en versterkt je ik gevoel legt Benjamin uit. Benjamin heeft hem toen der tijd gekregen maar vind het mooi om hem nu aan Stefanie te geven. Stefanie is er erg blij mee en geeft Benjamin een knuffel. Benjamin is vervolgens de laatste die zijn surprise uit mag pakken. Uit de surprise komt een onderbroek tevoorschijn en een Halloween outfit met masker. De onderbroek is waarschijnlijk van Bas aangezien Bas roept dat al zijn spullen worden weg gegeven.Bjorn's surprise gemaakt door Naomi
Bjorn kreeg deze trui gemaakt door Naomi
Gabriëlle krijgt een schilderij van Bas
Naomi krijgt ook een schilderij, geschilderd door Nicole.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.