De bewoners genieten van een luxe kerstontbijt ~ Utopia Gekte

12/25/2015

De bewoners genieten van een luxe kerstontbijt

Samen een minuut stilstaan

Zodra de bewoners klaar zijn met alle voorbereidingen kan iedereen aan tafel. Om tien over elf zien we alle bewoners op de bank zitten rondom een rijk gevulde tafel, gezelliger gemaakt met een aantal kaarsen in het midden. ''Benjamin, Naomi, Gina, Cees wat hebben jullie het gezellig gedaan'', laat Ramona weten. Cees staat op en vraagt om een klein momentje. Het is eerste kerstdag en Cees zou het zeer op prijs stellen als ze met zijn allen stil staan bij de kerst gedachte. Buiten kan je naar een nachtmis of naar de kerk, maar dat is hier niet mogelijk. Cees vind het heel bijzonder om hier de kerst mee te maken, hij had nooit gedacht dat hij dat zou halen en denkt dat velen dezelfde gedachte hebben. De familie zit thuis, hun zitten ''hier''. Cees benadrukt dat het de geboorte van Jezus Christus blijft. ''Of je het nou wel of niet gelooft, het blijft een prachtig verhaal''. De kerstgedachte kennen ze ook allemaal. ''Peace on earth. In de buiten wereld is dat nog steeds niet gehaald. Laten wij proberen die gedachte wel uit te dragen en het hier op die manier te beleven''. Het lijkt Cees leuk om even een minuutje stil te staan, stil te zijn en hun gedachten de vrije loop te laten. ''Bid, denk aan hen die je lief hebt. En laten we stilstaan bij iedereen die zo'n rijke tafel die hier staat thuis niet hebben. Wij wel en daar mogen we dankbaar voor zijn. Laten we even met elkaar die stilte pakken''.

Om kwart over elf zijn alle bewoners dus even stil op verzoek van Cees. ''Dank jullie wel dat we dit hebben mogen doen en geniet van deze rijkgevulde tafel'', bedankt Cees zijn medebewoners na de minuut stilte. Benjamin heeft een briefje gekregen bij zijn post en hij moet iedereen veel liefde toewensen. Gabriëlle moet dat ook doen van ''Annepan'' en Gina heeft dat ook in haar post gekregen. Er word gevraagd wat de planning voor vanavond is. Waarna er vertelt word dat er vanavond sowieso muziek zal zijn. Rowena wil graag van iedereen weten hoe ze kerst normaal vieren. Ze gaan het rondje af. Bas vertelt dat hij meestal eerste kerstdag moet werken. Op tweede kerstdag is zijn moeder jarig en op kerstavond is hij altijd heel erg dronken. Gabriëlle is eerste kerstdag bij haar moeder, dan staat de hele tafel vol met eten. Tweede kerstdag is ze met vrienden en dan gaan ze zuipen. Ramona vertelt onder andere dat op tweede kerstdag haar moeder jarig is, net zoals Bas zijn moeder dus. En Ivan laat weten dat hij kerst eigenlijk nooit viert. ''It's just another day'', maar hij vind het wel altijd gezellig.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.