''Dan laat je jezelf onwijs kennen als je daarom weg gaat'' ~ Utopia Gekte

12/21/2015

''Dan laat je jezelf onwijs kennen als je daarom weg gaat''

Rob hoopt niet dat het weer stampij gaat worden

Benjamin en Rob hadden zojuist een lang gesprek over nieuwkomer Victoria. Uiteindelijk gaan ze over op een ander onderwerp. De Utopiaan van het jaar verkiezing. Benjamin ziet het nog steeds zo dat het draait om wie er buiten het grootste netwerk heeft. ''Ivan viel er over dat mensen campagne aan het maken zijn'', vertelt Rob. Hij kan zich daar niet druk om maken. ''Dat weet je toch van tevoren''. Benjamin merkt op dat als het voor persoonlijk gewin is ze allemaal een stuk creatiever zijn. Dat blijkt nu bijvoorbeeld maar weer uit de campagnes. Rob snapt dat aan de ene kant wel, maar zou het niet trekken om zelf te doen. Hij ziet de campagnes meer als geintje. Zo ook die van Naomi. ''Mooie foto hoor, potverdorrie nou'', laat Benjamin weten. Rob is benieuwd op wie Benjamin gaat stemmen. ''Ligt er aan welke foto's ik krijg'', grapt Benjamin. Hij zou voor Ivan of Mark gaan. Rob's voorkeur gaat dan meer naar Ivan uit. Mark heeft soms nog ''sneaky shit''. Benjamin daarentegen gaat de laatste maand steeds beter met Mark. Mark doet superveel en wil zo graag winnen. En ook Bjorn doet heel veel voor Utopia vind Benjamin. ''Maar ook voor zichzelf'', is Rob van mening.

Benjamin twijfelt nog. Of nouja eigenlijk niet meer. Waarschijnlijk gaat hij zijn stemmen verdelen over Ivan en Mark. Rob gaat stemmen op degene die Utopia eerst zet en dan pas zichzelf. Rob hoopt dat Ivan wint, dan krijgt die twee stemmen en Mark één stem omdat het een mattie is. Rob vind het ook tof dat hij er voor uit komt dat hij wil winnen. ''Utopia stond er niet zo bij als hij de boekhouding niet getrokken had'', vult Benjamin aan. Rob vertelt dat hij gisteren een gesprek met Ivan heeft gehad en dat die toen pissig was. ''We zitten ook in een programma. Daar moet je mee omgaan. Je hebt alleen jezelf ermee''. Rob vind het soms wel spooky. ''Dit is zo zijn wereld geworden'', laat hij weten. ''Wie denk je dat er gaat winnen'', vraagt Benjamin verder. ''Ik denk Ivan! Bas zou kunnen winnen, maar dan zeg ik ook. Is het een joke, prima''. Rob zal bij niemand denken ''huh kan niet'', Hij is er ook totaal niet zenuwachtig voor. ''Ik gun het iedereen, maar dan zou ik het niet eerlijk vinden'', aldus Benjamin. Rob begint over het dreigement van bepaalde personen dat als Bas wint ze weg gaan. Volgens Rob gaat dat alleen maar averechts werken. Volgens hem zullen er nu mensen zijn die nu juist op Bas gaan stemmen daardoor. Rob vind het ook niet kloppen dat je zoiets laat bepalen of je binnen Utopia blijft.

Rob denkt ''laat het gewoon links liggen, ga je er niet druk om maken''. Rob heeft bijvoorbeeld niks met het geiten gebeuren waarbij ze de geit lieten voorspellen wie de Utopiaan van het jaar zou gaan worden., maar hij gaat zich er ook niet aan storen. ''Dat het bij sommige zo leeft het campagne voeren'', begint Benjamin. Rob benadrukt dat Ivan er zoveel tijd en energie in heeft gestoken en dat een ander die niets doet dan echt niet mag winnen. Rob vind dat je jezelf dan tegen jezelf moet beschermen. ''Als het me niet boeit en ik ga niet voor de winst, moet het je ook niet boeien dat een ander wint''. Rob hoopt niet dat het weer stampij gaat worden, dat zou hij echt klote vinden. Rob heeft tegen Ivan gezegd gedraag je gewoon. ''Ik heb er echt geen zin in. Stel dat Bas wint en mensen over hun toeren zijn. Hou je eer hoog''. Volgens Benjamin worden het een spannende tien dagen. Rob vind het niet spannend, maar omdat anderen het spannend vinden gaat hij ook de spanning voelen. Rob vertelt dat hij de meiden vannacht opgesloten heeft in de studio. Het was teveel werk om alle posters weer weg te halen en hij ging ook niet wachten tot ze klaar waren. Toen is hij maar brilletjes gaan tekenen op de posters, maar toen werd hij gesnapt door Ramona. Cees was volgens Rob toen nog steeds met zijn post bezig. ''Dan is hij straks klaar, ontvangt hij post en begint hij weer opnieuw''. Rob moet zelf nog vier brieven schrijven.

''Stel je nou voor dat... Er kan een hele hoop gebeuren. [...] Maar Mark en Ivan kunnen allebei de volgende morgen weg als ze willen'', aldus Benjamin. ''Dan laat je jezelf onwijs kennen als je daarom weg gaat'', vind Rob. Mark zou niet zo snel zonder Gina gaan denkt Rob. Maar je hebt ook een kans dat als Mark wint dat hij dan haar borg betaalt. Rob denkt alleen dat Gina nog niet weg wil. Benjamin denkt dat als Bas wint hij ook weg gaat. Er zijn een heleboel scenario's. Misschien dat Gabriëlle wel wint. Die heeft ook best wel een grote aanhang buiten zegt Rob. Rob denkt alleen wel dat Ivan en Mark de meeste stemmen zullen krijgen. Benjamin denkt van niet. ''Bas zal wel tactisch nadenken als hij slim is. Het zou humor zijn als hij vol op Ramona gaat. Ramona op één'', lacht Rob. ''Zullen wij gewoon op Victoria'', grapt Rob verder. ''I like it'', reageert Benjamin. Volgens hem gaat het wel een dingetje worden. '''Naomi, wat zou die doen als ze zou winnen? Het draait om de aanhang buiten dat heb je vorig jaar gezien. Als nou de aanhang van Giorgio naar Naomi gaat''. Volgens Rob zou dat kunnen. ''Maar fuck it. Over tien dagen is het gewoon oud jaar en over negen dagen de Utopiaan van het jaar'', laat Benjamin weten. Ivan en Mark zullen wel bovenaan gaan eindigen wat betreft de stemmen binnen, ''maar Nicole? Zal die stemmen krijgen van binnen", vraagt hij. Rob verwacht zelf geen stemmen te krijgen, het gaat in zijn ogen maar om maximaal drie mensen. Benjamin verwacht ook geen stemmen. Hij zou het ook niet eerlijk vinden aangezien hij er nog niet zo lang is.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.