Creativiteit tijdens de schilder workshop ~ Utopia Gekte

12/20/2015

Creativiteit tijdens de schilder workshop

Cees trommelt er op los

Om tien voor half twee doet Nicole alvast wat voorbereidingen in de tattoo shop. Ze heeft straks weer een klant en dan moet alles natuurlijk op orde zijn. Ongeveer vijf minuten later komen er twee mensen het terrein op in een auto. Het zijn niet de tattoo klanten, maar twee personen die een schilder workshop komen geven. Nicole begroet de dames en laat weten er ontzettend veel zin in te hebben. ''Iedereen vind het leuk'', aldus Nicole. Nicole vertelt dat ze zo alleen nog een tattoo klantje heeft, maar ze gaan alles gewoon rustig uitladen en klaarzetten. De dames hebben namelijk van alles meegenomen waaronder schildersezels, doeken, verf, kwasten en andere materialen. Nicole besluit wat te drinken te gaan halen voor de twee dames. Terwijl ze bij het koffiezetapparaat staat omhelst Ivan haar om haar even een knuffel te geven. Even later zien we Wim en Nicole een aantal schildersdoeken aan de muur ophangen. Er zijn namelijk niet genoeg schildersezels.

Om iets voor twee begint de workshop. De dame legt uit wat ze allemaal mee genomen heeft en iedereen krijgt een palet om de verf op te doen. Wel geeft ze de tip om er niet teveel verf op te doen. Verf mengen moet je op het doek doen, dat word het mooist volgens de dame en je begint natuurlijk met de achtergrond. Soms moet dat even drogen dus dat moeten ze zo dun mogelijk aanbrengen. Als ze iets niet weten kunnen ze het vragen. Nicole besluit meteen met de spuitbus aan de gang te gaan en velen volgen haar voorbeeld. Nicole, Naomi, Benjamin en Bas zien we naar buiten lopen om de achtergrond te spuiten. Zodra Nicole wil beginnen komen haar tattoo klanten het terrein opgelopen. Ze begroet de mensen en zegt dat ze er zo aankomt. Ze gaat eerst de achtergrond spuiten, dan kan dat mooi drogen terwijl ze de tatoeages bijwerkt.

Niet veel later gaat Nicole dus aan de slag met tatoeëren terwijl de andere bewoners aan het schilderen zijn. Na een poosje komt Nicole terug en gaat ze zelf ook verder met schilderen. Ze is zo blij dat ze dit eindelijk doen. Ze word er heel gelukkig van. Cees is de enige die we niet bij de schilder workshop aanwezig zien. Hij zit in zijn eentje in de horeca keuken. Wat hij daar precies doet is onduidelijk. Om half vier begint hij in ieder geval te trommelen. Hij gebruikt daarbij de stoelen en de tafel als trommel. Binnen schilderen de bewoners ondertussen rustig verder. Ze gebruiken vrijwel allemaal een voorbeeld afbeelding om na te maken en sommigen zien we ook eerst een schets maken met liniaal en potlood.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.