Cees is er van overtuigd dat Ivan tactisch gaat stemmen ~ Utopia Gekte

12/30/2015

Cees is er van overtuigd dat Ivan tactisch gaat stemmen

Ivan heeft zijn stem niet nodig, die krijg er toch zat

Om kwart voor elf zien we onder andere Mark, Bas en Wim in het kantoor zitten. Ze hebben daar een gesprek over de Utopiaan van het jaar verkiezing. Volgens Mark dacht bij de gouden kooi iedereen dat Huub zou winnen en werd het uiteindelijk Jaap. Misschien dat er nu ook wel zoiets gebeurd. Volgens Mark denkt iedereen wel dat het tussen Bas en Ivan zal gaan, maar misschien gaat er nu ook wel een ander mee van door. ''Je weet niet wat de kijker doet''. Mark heeft er op de een of andere manier een heel goed gevoel over. Bas ook omdat het hem niet uitmaakt. Wim zegt alleen de bokaal te willen. De titel en het geld boeit hem niet. "Het kan me echt aan mijn reet roesten. [...] Het zou de grap compleet maken'', aldus Bas. ''Ja'', lacht Mark. Rowena en Victoria hebben in ieder geval al zin in morgen.

Om tien voor half twaalf horen we Rowena met Cees praten over hetzelfde onderwerp. Rowena heeft nu Bas, Ivan en Gabriëlle in haar hoofd zitten. Cees zegt ook die drie te hebben gehad, maar hij heeft Ivan en Bas geschrapt en daar nu Mark voor in de plaats gezet. Hij stemt niet meer op Ivan omdat hij vermoed dat Ivan tactisch gaat stemmen, en omdat Ivan zijn stem niet nodig heeft. Volgens Cees krijgt hij er toch zat. Rowena zegt dat ze dat ook gedacht heeft, maar als iedereen zo gaat denken... ''Het komt omdat hij het bijna al claimt en dat stuit me tegen de borst'', legt Cees uit. Cees weet dat Rob vol op Ivan gaat, maar volgens Rowena is dat niet zo. Hij gaat twee op Ivan en één op Mark zou hij net tegen haar gezegd hebben. Rowena benadrukt wel even dat Cees het tegen niemand moet zeggen wat haar stemkeuze is want ze weet het nog niet zeker. ''Wim gaat ook vol op Ivan en dan nog drie van Nicole'', vertelt Cees verder. Maar volgens Rowena gaat Nicole verdelen dat had ze gezegd. ''Dat zegt ze'', herhaalt Cees op een toon van ze kan zoveel zeggen, maar of ze het ook echt doet is een tweede.

Cees praat verder over Ivan. ''Het is nog maar een maand of vier dat hij zichzelf een beetje in de hand heeft. Daarvoor was het een ongeleid projectiel. Schreeuwend, scheldend, woest wordend. Alles moest zoals hij dat wou''. Rowena zegt dat ze Ivan zo niet heeft meegemaakt. Volgens Cees gaf Ivan het laatst zelf ook aan dat hij het nu meer in de hand heeft. Hij heeft zelf toegegeven daar blij mee te zijn en toegegeven dat hij er nog verder aan moet werken.

Bas komt uiteindelijk ook bij het gesprek staan. Hij zegt het niet spannend te vinden. ''Het zou de grap compleet maken'', aldus Bas. ''Dat je hier zit? Je ziet het nog steeds als een grap'', vraagt Cees. ''Het begon als een grap hoor'', biecht Bas op. En hij moet het ook zo blijven zien zegt hij, anders gaat hij dingen te serieus nemen en dan is hij niet gelukkig. ''Dat siert je'', laat Rowena weten. Ze wou dat meerdere mensen er zo in stonden. Even later gaat het over wat een aantal personen waaronder Ivan zouden hebben gezegd. Dat hij weg gaat als Bas wint. Bas vind dat manipulatie en Cees noemt het bijna chantage. Bas heeft het ze zelf niet horen zeggen, maar heeft het via via gehoord. ''Het zou echt een hele slappe tactiek zijn''. Bas weet niet van wie het precies komt, maar het zou waarschijnlijk ook wel tegen de principes in gaan van sommigen. ''Morgen gaat het gebeuren'', laat Bas weten. Cees vind het allemaal zo'n slap gelul. Iedereen wist van tevoren dat er een spel element in zat. Bas is voornamelijk benieuwd wie er allemaal vol gaan stemmen. Volgens Cees gaat Ivan vol op iemand die ook vol op hem gaat. Cees denkt dat Ivan sowieso tactisch gaat stemmen en als hij vol op iemand stemt is het ook sowieso tactisch. ''Dan heb je al drie stemmen in de pocket en ben je binnen al veilig''. Volgens Cees word er buiten zwaar campagne gevoerd voor Ivan. ''Weet je nog ooit, hier een vliegtuigje boven''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.