Bjorn roept iedereen naar de bank. ~ Utopia Gekte

12/16/2015

Bjorn roept iedereen naar de bank.

Het gemaskerde bal

Het is bijna 15:00 uur en Bjorn wil iets belangrijks zeggen tegen alle bewoners. Iedereen moet op de bank gaan zitten. Ramona roept de bewoners en vraagt of ze allemaal zo vriendelijk willen zijn om plaats te nemen op de bank. Cees wil gelijk weten wat er is en waarom hij zo dringend naar de bank moet komen. Ramona legt uit dat ze het niet weet, maar dat hij maar gewoon moet komen.

Zaterdag is het gemaskerde bal in Utopia. Het loopt voor geen meter en dat is blijkbaar het dringende nieuws dat Bjorn wil vertellen. Een aantal afspraken zijn niet doorgegaan. Ze moeten nu als groep zijnde bedenken wat ze willen. Er zijn namelijk maar 10 kaartjes verkocht. Bjorn benadrukt dat er geen kosten zijn gemaakt en dat het ze ook niks gaat kosten. Wat Cees betreft word de party geannuleerd omdat ze al teveel feestjes gehad hebben. Ook is het niet leuk om met 10 mensen een gemaskerd bal te houden. Voor Rob ligt het er aan wat die ''gasten'' willen, als ze maar geen kosten hebben. Van Ivan en Mark hoeft het niet door te gaan die zouden het cancelen. Wim en Benjamin zijn het juist weer met Rob eens. Net als Gabriƫlle. Als het niks kost mag het van hun doorgaan. Ramona wil het ook nog een kans geven en nog zoveel mogelijk kaartjes proberen te verkopen. Bas denkt er hetzelfde over als Rob. Als ze het willen en ze geen kosten maken mag het van hem gewoon doorgaan. Wel is Bas van mening dat ze het meer hadden kunnen promoten en al meer hadden kunnen doen.

Bas vraagt of het verzet kan worden. ''Ja, maar naar welke datum dan'', vraagt Bjorn. Verzetten blijkt uiteindelijk toch geen optie. Naomi vind het leuk en gezellig. Ze had er zin in, maar vind wel dat het dan allemaal duidelijk moet zijn qua kostenplaatje en dergelijke. Ze vind het maar een gek verhaal. Nicole zegt cancelen. Meer promoten gaat nu niet meer werken, ook gelooft Nicole niet dat ze hier voor niks een show komen geven. Er gaan altijd kosten aan zitten. Nicole vind dus dat ze het moeten afblazen. Gina vind het supergaaf. Zij is het net als Rowena met Rob eens. Als er duidelijkheid kan komen en de piano mensen het ook willen dan zien zij het het liefst doorgaan. Rowena vind het supervet als ze komen, maar ze moeten wel realistisch blijven. Bjorn gaat toch nog even verder informeren over het gemaskerde bal. Daarna praten ze er over verder. Het word of gecanceld of het is alleen voor de bewoners zelf.

Verder hebben Naomi en Gina een idee bedacht voor de 1e of de 2e kerstdag. Ze willen cadeautjes kopen voor 15 euro per persoon voor onder de kerstboom. Iedereen schrijft 3 dingetjes op een lijstje wat ze graag willen. Uiteindelijk word 1 van die 3 dingen gekocht door Naomi en Gina. Alle bewoners zijn enthousiast. Totdat er een discussie ontstaat over of de cadeautjes van het basis inkomen of van geld uit de BV worden betaald. Nicole besteed het geld liever aan nieuwe pannen. Maar eigenlijk is dat geen vraag ze gaat gewoon nieuwe pannen bestellen. Gina denkt ''nou als dat zo gaat ga ik gewoon de cadeautjes bestellen''. Rowena grapt dat ze haar 24 uur aangevraagd heeft, maar meent daar niks van en Ramona laat weten dat de theater workshop vanavond om acht uur plaats zal gaan vinden in plaats van deze middag om drie uur.

Bjorn was ondertussen weer aan het bellen naar de persoon die ze meer duidelijkheid kan geven over het gemaskerde bal, maar weer krijgt hij hem niet te pakken. Bjorn gaf eerder in dit kleine centraal al aan dat de tussenpersoon van de aardbodem verdwenen was en hij hem niet meer te pakken krijgt. De discussie of de cadeautjes van uit de BV of van het basis inkomen worden betaald gaat ondertussen ook nog steeds door. De bewoners lijken er niet uit te komen en worden het er niet over eens. De meningen blijven verschillen. Mark wil in ieder geval 100 euro van zijn basis inkomen ervoor beschikbaar stellen.


2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.