Bjorn, Ramona, Benjamin en Mark ontvangen een mooi geldbedrag ~ Utopia Gekte

12/31/2015

Bjorn, Ramona, Benjamin en Mark ontvangen een mooi geldbedrag

Niet drie, maar vier gelukkigen

Na de ontdekking van het mysterieuze koffertje en de speeches nemen Mark en Ivan even de tijd om te overleggen. Dit doen ze bij Baas Beach. We hebben niet het hele overleg gevolgd, maar krijgen om tien over drie nog snel mee dat Mark geen fratsen meer wil van Bas. ''Regels zijn regels, hou je je er niet aan opzouten!''. Het lijkt er dus op dat Mark Bas het geld niet wil geven. Om iets voor half vier zijn de heren weer binnen. De bewoners hebben zich weer verzameld op de bank en Ivan kan het woord weer nemen. Hij vertelt dat hij net overleg heeft gehad en dat het aan de ene kant heel moeilijk was en aan de andere kant juist weer heel makkelijk omdat ze eigenlijk allemaal hetzelfde willen. Lastig omdat er ook persoonlijke doelen zijn die je wil ondersteunen. ''Je bent met de groep, maar elk individu maakt daar onderdeel van uit''. Ivan en Mark hebben geprobeerd alle takken er in mee te nemen. BV, foundation, samenleving, experimenten. De eerste keuze is direct de lastigste omdat er twee dingen in voorkomen die ze echt belangrijk vinden. Goodwill en persoonlijke doelen. De vraag is aan zowel Ramona als Benjamin of ze bereid zijn om een samenwerking aan te gaan met een bepaald bedrag dat ze in ontvangst mogen nemen. Benjamin grapt dat als het de 5000 euro is dat hij daar dan zeker toe bereid is. Maar nee, natuurlijk wil hij een samenwerking aangaan en ook Ramona is er toe bereid. Ivan vertelt dat ze het geld bedrag aan één persoon moeten geven, maar dat die twee dan samen kunnen werken. Ze geven Benjamin en Ramona 1000 euro. ''Gruwelijk'', vind Ramona. Die ook degene is die het geld in ontvangst mag nemen. Ivan hoopt dat ze er iets leuks mee gaan doen. Er word gekust en het geldbedrag word aan Ramona overhandigd.

De tweede persoon die een bedrag in ontvangst mag nemen is Bjorn. Ze vinden ontwikkeling belangrijk en Bjorn is iemand die openstaat voor iedereen en met het geldbedrag een ieder wil ondersteunen. Dat is heel belangrijk voor Utopia. Bjorn heeft zich vanaf het begin ingezet voor Utopia daarom heeft Ivan er vertrouwen in dat hij verantwoordelijk met het geld om gaat. Zowel Cees als Bjorn kwamen op dezelfde gedachte om een mogelijkheid te creëren voor iemand die niet in de democratie uit de voeten komt. Dat vonden ze mooi. Beide heren willen zich inzetten voor de ontwikkeling van Utopia, maar ze hebben er dus voor gekozen om het geld aan Bjorn te geven. Hij krijgt 2500 euro. Ook hem wensen ze er succes mee. ''Het is in goede handen'', aldus Bjorn.

En dan blijft er nog een aardig stapeltje over. ''Ik denk niet dat het een verrassing is, maar er is er maar één die heel goed weet hoe die met geld om moet gaan en die zich constant hard maakt voor Utopia en zich er altijd voor in heeft gezet. Bij deze krijgt Mark de 5000 euro'', laat Ivan weten. De groep weet het niet maar dit hadden de heren vrijwel meteen na het ontdekken van het koffertje al met elkaar besproken. Als Ivan Mark de 5000 euro geeft dan zouden ze 50/50 doen zodat Ivan zelf ook zeggenschap heeft over een deel van het geld. Een goed uitgedacht plannetje dus.

Om half vier is het tijd voor de bewoners die het geld hebben gekregen om te laten weten wat ze echt met het geld gaan doen. Mark stapt als eerste naar voren. Hij wil niet alleen het zeggenschap over het geld dragen. Daarom doet hij 50/50 met Ivan. Hij wil een groepje formatteren en alle ideeën die besproken zijn gaan ze langs laten komen. Eén ding wil hij sowieso bewerkstelligen en dat is een nieuwe oven voor Le Luifel aanschaffen. Ook heeft hij meteen een opdracht voor Cees om achter de oude frituur aan te gaan. Kijken hoe het zit met de garantie. Ook hebben ze een oven staan die het helemaal niet doet. Daar wil Mark Bjorn bij betrekken. Mark vond het idee van Cees leuk en daar staan ze sowieso achter. Ze gaan met het geld dus iets doen qua uitstraling van de merchandise shop die er moet komen. Daar gaan ze voor zitten. ''Maar je kan ook aankloppen bij Bjorn bij de private banking'', aldus Mark. Ook benadrukt hij dat hij en Ivan van lekker eten houden. Af en toe een bakje koffie, een versnapering, Whiskey. '''Mochten jullie ons willen beïnvloeden'', grapt Mark. ''Ik wil gewoon centjes'', komt Nicole er doorheen. Ivan benadrukt dat de tenten van Bas er ook zeker komen. Maar ondanks die toezegging vind Bas het toch wat vreemd. ''Dus jullie hebben samen besloten dat Mark het geld krijgt om de helft aan Ivan te geven'', vraagt hij. Volgens Ivan kan er niemand twijfelen aan hun oprechtheid.

Bas zegt dat Ivan het koffertje mag openen, dat het namelijk een dubbele bodem heeft. Ivan haalt er een envelop uit en iedereen denkt dat er iets bijzonders gaat komen, maar het is gewoon een grap van Bas. Ivan haalt er een foto uit met daarop de tenten van Bas en de tekst ''Utopia 3.0''. Vervolgens is Bjorn aan de beurt om uit te leggen wat hij met het geld gaat doen. ''Dankjewel voor het vertrouwen in Bjorn's private banking. Wat ik zeg het zal gebruikt gaan worden voor hetgeen waarvoor het nodig is. Waardoor we kunnen groeien''. Bjorn legt uit dat hij hopeloos was toen hij net binnenkwam. Hij dacht toen waarom ben ik hier eigenlijk. Hij ging toen dingen bedenken waar geld voor nodig was. Er was geen geld, maar Laura had toen geld en wilde het wel aan Bjorn uitlenen voor hetgeen dat hij wilde gaan doen. Het heeft wat langer geduurd, maar uiteindelijk had Laura haar investering terug en had Bjorn winst gemaakt. Dat was voor Bjorn heel belangrijk. Toen had hij iets om zich aan vast te houden. Hij ziet dat als een voorbeeld van wat hij nu met dit geld kan doen voor mensen die het nodig hebben. Als iemand dus met een idee komt en daar geld voor nodig heeft kunnen ze dat bij Bjorn ''lenen''.

Ook Ramona en Benjamin vertellen wat ze met het geld gaan doen. Ramona laat weten het een hele eer te vinden dat ze samen met Benjamin duizend euro heeft gekregen. Ook Benjamin bedankt de heren voor de gift. Wel moeten ze nog overleggen wat ze er precies mee gaan doen nu ze het samen mogen uitgeven. Ramona wil sowieso iets met theater doen. Benjamin komt dus met het idee om sowieso de basis benodigdheden voor het theater aan te schaffen zoals het doek, de vloer en de lichten en wat er aan geld overblijft om dat naar de foundation te doen. Ramona zegt dat deze gift haar enorm motiveert. Dat ze zien wat ze wil. ''We gaan er toffe dingen mee doen. Thanks''.

Ivan wil ook nog snel wat zeggen. Er zijn namelijk nog meer mensen die het geld graag wilden hebben. Zoals Rowena die graag een single wil uitbrengen. Ivan zegt dat ze Rowena ook met alle liefde willen helpen met haar droom en Gabriëlle had ook leuke ideeën want ze weten allemaal dat de kledinglijn van Gabriëlle geld oplevert. Het kan zowel betaald worden van het geld dat Ivan en Mark hebben, van het geld dat Bjorn heeft gehad of met geld wat in de BV zit want ze hebben nog steeds ook een mooi bedrag in de kas. Alle dromen en ideeën kunnen er dus alsnog komen.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.