Bas zet Ramona en Rowena aan het werk ~ Utopia Gekte

12/21/2015

Bas zet Ramona en Rowena aan het werk

Plannen bespreken en spullen bestellen

Na afloop van het centraal gaan de meeste bewoners direct aan de slag. Benjamin, Ivan, Nicole en Bjorn zien we om kwart over één achter de computer zitten in het kantoortje om het één en ander te bespreken wat betreft de aankleding en om ook meteen het één en ander te bestellen. Nicole wil dertig mooie stoelen, rode tafellinnen, een plat bord een diep bord en voor dertig mensen een mes en een vork. Vijf waterkannen, dertig wijnglazen. Amuse lepels, water/fris glazen en witte servetten. Ze wil het echt ''chique de freak'' hebben. Bas, Ramona en Rowena zijn om half twee weer druk bezig in de kas. Bas zet de dames aan het werk. Ramona had gisteravond verloren met het potje darten en de afspraak was dat Ramona Rowena en Bas dan zou helpen met het schoonmaken van de kas. Dat zijn de dames nu dus aan het doen. De grond aan het schoonvegen met water en bezems.

Iets later zien we Nicole en Gina samen achter de computer zitten. Nicole komt met het idee om ook theelichtjes te bestellen en ook moet ze de slager nog gaan bellen. Als Ivan er even later weer bij komt zitten nemen ze ook direct het menu met elkaar door. Als voorgerecht wil Nicole een garnalen cocktail met appeltjes in whiskey cocktail saus. Ze wil er sla bij en een pompoensoep. Ze denkt dat de buren het hoofdgerecht verzorgen en dan moeten ze alleen nog een dessert/nagerecht bedenken. Benjamin zegt dat ze een trio kunnen maken, maar Nicole komt met het plan voor een warme appelbeignet met kaneel ijs. Ivan roept Bas erbij want wat wil hij gaan maken. Bas zegt dat Rowena pittige boontjes met rijst wil. Bas zit er aan te denken om multi culti tapas gerechten te maken omdat ze niet weten waar de buren mee aan komen. Geen voor, hoofd en nagerecht dus, maar allemaal bijgerechten. Nicole wil gehaktballetjes in saté saus maken en patat serveren en Bas en Rowena kunnen dan Veganistische hapjes/tapas maken. Bas wil sambal boontjes en nog iets anders met bonen doen. Daarnaast wil hij ook tofu of tempeh en daar wil hij het bij laten want volgens Nicole moet het geen overkill worden. Er zijn ook frietjes en ze denkt dat de buren ook veel eten mee zullen gaan nemen.

Ze moeten dit wel allemaal nog gaan bestellen. Stoelen en tafellinnen bij Accuraat. Ook alles voor het opdekken en voor de rest zijn ze nog bezig met ''de X''. Nicole wil verder ook truffel chocolaatjes en zeebanket regelen en dat dan misschien serveren op een mooie etagère. Nicole zegt geen zin te hebben in stress dus gaat gehaast verder. Ze wil ook nog grote op dek schalen bestellen en dingen om het eten mee warm te houden. Niet veel later om vijf voor twee moeten ze hun werkzaamheden even staken voor een groepsfoto. Er zijn namelijk twee dames in Utopia en die willen met alle Utopianen op de foto. Waar de dames voor in Utopia waren hebben we gemist. Voor nieuwkomer Victoria is dit in ieder geval meteen haar eerste groepsfoto.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.