''Bas voegt niet echt iets toe aan Utopia''. ~ Utopia Gekte

12/07/2015

''Bas voegt niet echt iets toe aan Utopia''.

Gevoel van Ramona: Stefanie niet naar huis.

De bewoners zijn de dag sportief begonnen. Stefanie, Gabriëlle, Ivan, Wim, Mark, Bas en Rowena zijn namelijk allemaal in de gym geweest om te sporten deze ochtend. Gina houd zich bezig met andere belangrijke dingen en heeft al haar goede zin verzameld om lekker te gaan poetsen. Eenmaal als ze aan het dweilen is gaat het al snel mis: Ze maakt de dweil kapot en Mark en Benjamin proberen de dweil weer te maken. Eerst trapt Benjamin er even op, maar dit werkt natuurlijk niet. Dan gaat Mark maar verder. ''Ja ik snap het ook niet, ik deed dat ding in het water en toen ging die ineens kapot'', aldus de verbaasde Gina.

Nicole en Rob hadden rond kwart voor elf even een kort interessant gesprekje op het rokersbankje. We komen er midden in en hebben een deel gemist, maar volgens Nicole denken alleen Armanda en Cees er zo over. Nicole wil dat het eerlijk gaat. Dat het klopt. ''Maar ja we zullen het zien vanmiddag. We hebben het toch niet in de hand''. Nicole maakt zich er duidelijk druk om, maar volgens Rob komt het allemaal wel goed.

Om elf uur wil Ramona even met Ivan praten, maar ze moet eerst een lange tijd wachten voor hij ook echt mee komt. Telkens is hij weer afgeleid door iemand anders. Zo laat hij zelfs waar Ramona bij staat aan een ander weten dat met Wim's hulp de Luifel deze week nog af komt. Even later staan Ivan en Ramona dan eindelijk buiten te praten over Stefanie. Ramona wil aan Ivan vragen hoe reëel het is dat Stefanie hier haar omslag punt maakt. ''Weet je, ik ben iemand die overtuigd is dat waar een wil een weg is, snap je. Ze moet het echt willen en afgelopen maanden heeft ze dat niet laten zien. Ze heeft nu even laten zien dat er een wil is, maar hoelang houd ze dit vol. Jij stelt mij zo'n vraag. Ik geef heel veel om haar en wil haar heel graag helpen, maar ze moet het echt zelf doen. Een therapeut of psycholoog kan dit niet voor haar doen'', aldus Ivan. Ramona gunt Stefanie de kans om zich te ontplooien, maar maakt zich zorgen om haar gezondheid. De vraag is of Stefanie hier moet knokken of thuis. Als Ramona op haar gevoel moet stemmen dan stemt ze Stefanie niet naar huis. Ramona is bang dat Stefanie het hier alleen maar moeilijker krijgt. Dat ze wel wil, maar niet weet hoe. Ivan denkt dat ze daar wel een manier voor kunnen vinden.

''Denk je dat Stefanie nu echt gaat knallen met haar ideeën?'' Vraagt Ramona zich af. Ivan geeft aan dat hij denkt dat ze dat niet gaat doen. Echt iets betekenen voor samenleving en BV doet ze niet, het moet bij haar puur om de persoonlijke ontwikkeling gaan. Ivan vind het moeilijk want hij mag ze alle drie. Ivan heeft Wim een stem gegeven, maar weet dat Utopia hem nodig heeft. Stefanie heeft hij een stem gegeven omdat ze hun nodig heeft, maar er zelf niks voor doet. Bas is leuk en er is altijd een clown nodig, maar echt iets toevoegen hebben ze alle drie niet echt gedaan volgens Ivan. Als er dan iemand echt iets toe kan voegen aan Utopia is het Wim. Volgens Ivan hebben ze Wim echt nodig hier in Utopia. Ook geeft hij aan dat Bas heel gezellig is voor de sfeer, maar dat hij niet echt iets toevoegt in Utopia. Stefanie en Bas geven geen toevoeging in Utopia volgens Ivan. Dat zijn mensen waar je om gaat geven omdat het leuke mensen zijn. ''Hun twee hebben gewoon een hele leuke persoonlijkheid, maar voor mij gaat het echt er echt om wie hier iets toevoegt in Utopia en dat is voor mijn gevoel alleen Wim'', aldus Ivan. Ivan is er wel van overtuigd dat Ramona de keus echt zelf moet maken. ''Je kan wel aan iedereen vragen wat ze ervan vinden, maar jij moet het uiteindelijk zelf doen. Als het aan mij lag had ik Wim in Utopia gehouden. Ik heb hem gewoon nodig. Ook heeft hij hier tijd om aan zichzelf te werken'', zegt Ivan. Ramona gaat nog even een gesprekje aan met Wim en Bas en gaat daarna beslissen wie ze naar huis gaat sturen. Zij vind het belangrijk dat er een bepaalde sfeer is. Ze houd van gezelligheid en vind dat Bas dat goed doet, maar wat minder is aan Bas is dat hij veel op zichzelf is.

Buiten op het bankje zien we Rob en Cees ook praten over de stemming. Rob vind dat Bas een beetje arrogant is omdat hij denkt dat hij nergens heen gaat. ''Hij denkt ik ben hartstikke leuk en gezellig dus ik ga negens heen. Zo werkt het natuurlijk niet'', aldus Rob.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.