Bas informeert naar Face en krijgt minder goed nieuws ~ Utopia Gekte

12/07/2015

Bas informeert naar Face en krijgt minder goed nieuws

Het laatste wat ze kunnen doen

Om vijf voor half vijf heeft Bas de telefoon weer weten te bemachtigen om even een belletje te plegen. Hij wil namelijk maar al te graag weten hoe het nu met eend Face gaat. Bas krijgt te horen dat ze zijn begonnen met een nieuwe antibiotica. Het gaat telkens beter met Face, maar daarna zakt hij weer terug. Een soort van jojo effect. Face heeft telkens een terugval. Face krijgt nu antibiotica die ook tot in de hersenen doordringt. Het enigste wat ze bij Face nog niet behandeld hebben is een bacteriële hersenvlies ontsteking. Dat zou de symptomen ook kunnen verklaren en de antibiotica waar ze nu mee zijn begonnen moet daar tegen werken. Het is dus weer afwachten. Face zijn gewicht blijft gelukkig nu wel redelijk goed en dat is dus positief, maar naast dat heeft Face elke keer toch weer een terug val. Deze antibiotica is het laatste wat ze kunnen doen. Als dit niet werkt dan zouden ze er aan moeten denken om Face naar de universiteit in Utrecht te brengen. Daar kunnen ze onderzoeken doen, maar dat kost wel duizend(en) euro's. En dat wil nog niet zeggen dat ze hem daar ook echt beter kunnen maken. Dat zijn alleen onderzoeken om er achter te komen wat er aan de hand is.

De man aan de andere kant van de lijn van de vogelopvang hoopt dat dit aan gaat slaan. ''Als het niet aanslaat dan ben ik ook wel bereid om die 1000 euro te betalen'', laat Bas weten. De man benadrukt dat ze in Utrecht andere onderzoeken kunnen doen, maar dat die heel duur zijn en dat het dus niet hoeft te betekenen dat Face beter gemaakt kan worden. Ze kunnen misschien alleen vast stellen wat Face heeft. Ze moeten dan ook na denken wat het beste is voor de eend. Maar ja dat zijn zorgen voor later, nu wil de man er vanuit gaan dat deze antibiotica kuur verbetering gaat geven. Ze merken elke keer dat het beter gaat en dat er dan vervolgens weer een terugval is. Dat is frustrerend voor de vogelopvang, voor Bas en ook voor vele anderen die er ook mee bezig zijn. ''Dit is alles wat we nu kunnen doen''. De man vertelt dat ze Face elke keer laten badderen en dat, dat wel gewoon prima gaat. Het instabiele en het omvallen heeft Face nog steeds. Een soort van aanvallen, maar Face heeft geen pijn. Als ze hem oppakken vind Face het op zich fijn/prettig. Hij trekt zich ook niet terug, maakt gewoon geluid en reageert als er mensen aankomen.

Ze zouden nu in drie dagen moeten kunnen zien of de antibiotica aanslaat en of er verbetering in zit. Donderdagochtend weten ze dus of dit gaat lukken. De man laat weten dat het Bas nu ongeveer honderd euro zal gaan kosten. Maar de kosten in Utrecht zouden veel hoger liggen. Bas spreekt af om woensdag avond weer terug te bellen. ''Heel veel dank''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.