''Je kan niet één iemand ophemelen terwijl je het met zijn allen doet'' ~ Utopia Gekte

12/18/2015

''Je kan niet één iemand ophemelen terwijl je het met zijn allen doet''

Bas heeft post van Armanda, maar niet van Stefanie

Als Face weer weg is lopen Bas en Rowena de loods weer in. Samen gaan ze op de bank zitten voor de open haard. ''Leuk dat je post van Armanda hebt gehad'', laat Rowena weten. Iets wat Bas inderdaad leuk vind, al had hij ook wel post van Stefanie verwacht, maar daar heeft hij dus niks van gehoord. Bas heeft het voor elkaar gekregen dat Rowena hem een hoofdmassage geeft. Bas heeft echt een ''kut dag''. Hij heeft te vroeg zijn post ontvangen, het sporten ging niet goed en nu ook nog de tegenvaller met eend Face. Rowena begint even later over haar familie bezoek. Het lijkt er op dat ze binnenkort weer bezoek krijgt en ze heeft doorgegeven dat ze van alles voor haar mee moeten nemen zoals drie paar schoenen en een spijkerbroek. Omdat er over word geschakeld naar ergens anders in de loods kunnen we het gesprek niet meer volgen. We zien Mark en Gina samen op bed liggen waar ze aan het knuffelen zijn. Mark denkt dat de Le Luifel gasten zo komen. Ook komen we te weten dat er om zeven uur een chiropractor komt. Gina kan daar niet bij zijn want dan heeft ze weer klanten in de kapsalon.

Als we om tien voor vijf de bank bij de open haard weer in beeld krijgen zien we dat Naomi Gabriëlle en Rowena daar zitten. Naomi heeft een gemis momentje, maar dat hebben ze allemaal wel. Het is bijna kerstmis en dat is de tijd dat je bij je familie moet zijn, laat Naomi weten. Ook de Utopiaan van het jaar verkiezing komt natuurlijk weer ter sprake. Rowena twijfelt heel erg over haar stemmen. Ze wil er gesprekken over gaan voeren met haar mede bewoners. Wie vinden de andere Utopianen dat het het meest verdiend. ''Dan word je beïnvloed'', laten Gabriëlle en Naomi weten, die dit geen goed plan vinden. Naomi's moeder had tegen haar gezegd ''doe wat je gevoel je ingeeft, ga niet mee met de groep''. Naomi snapt de hele Utopiaan van het jaar verkiezing niet. Ze doen het met zijn allen. ''Je kan niet één iemand ophemelen terwijl je het met zijn allen doet''. Naomi heeft daar een hekel aan. Ook gaat het er niet om wie het meest heeft gedaan want dan kan alleen de oude garde winnen. ''Het gaat erom wie echt Utopia maakt. Als je kijkt naar wat het programma is kan je het beste drie mensen aanwijzen'', aldus Naomi. Volgens Rowena kan je ook om verschillende redenen stemmen. ''Het moet niet meespelen hoe lang iemand hier is. Iemand kan in korte periode best wel veel bereikt hebben'', aldus Rowena. ''Anders is het simpel. Wie hier het langste zit. [...] Iemand die akelig is geweest en niet voor je heeft klaar gestaan, dan is het ook weer een minpuntje'', laat Naomi weten. ''Als iemand een verschrikkelijk ventje is'', vult Gabriëlle aan.

Rowena zit dus nog te twijfelen. Ze heeft zes personen waarvan ze denkt ja... Naomi denkt dat veel mensen dit jaar hun stemmen gaan verdelen. Rowena vraagt of Nicole vol op Ivan gaat en Gina vol op Mark. Gabriëlle denkt dat die kans groot is. Rowena denkt dat ze dat zelf ook zou doen als ze een vriendje hier had. Volgens Naomi ben je dan verblind door de liefde terwijl die persoon misschien niet eens degene is die het het meest verdiend. Rowena twijfelt over Mark, ook vraagt ze zich af of ze zelf stemmen gaat krijgen. Ramona komt er ook bij zitten. Zij zegt al te hebben gezegd op wie ze gaat stemmen. Ze gaat vol op één persoon. ''Serieus'', vraagt Gabriëlle ietwat verbaasd. Ramona laat vervolgens weten dat dat een grapje is.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.