Bas duikt in bed met de opblaaspop ~ Utopia Gekte

12/18/2015

Bas duikt in bed met de opblaaspop

Cees heeft het gevoel intern geen stemmen te krijgen

We hebben al weer een tijdje geen nieuw bericht geplaatst en dat terwijl er toch nog wel het een en ander gebeurd is. Laten we beginnen vanaf waar we gebleven waren. Om kwart over acht zien we Naomi en Ivan samen bij de koeien om de stal uit te mesten. Binnen in de loods begint op dat moment de academie die Armanda nog geregeld heeft toen ze nog in Utopia zat. Het is een interactieve academie waarbij de Utopianen en bezoekers tussendoor gewoon vragen mogen stellen. Na de academie blijft het lange tijd rustig in de loods tot we Gabriëlle op de vide aan onder andere Rowena horen vertellen dat er iets met Ramona is. In de pauze van de academie zou er iets gebeurd zijn. Ramona zou yoghurt hebben gepakt, maar dat bleek de verkeerde te zijn. Gabriëlle heeft haar voor zover wij begrijpen toen vertelt dat ze beter die andere kon pakken. Een yoghurt die Gabriëlle speciaal voor Ramona bestelt heeft. Bas liet weten dat ze pindakaas kon pakken, maar Gabriëlle dacht daar anders over door de adviezen die ze eerder vandaag van Arjuna hebben gehad. Toen ook Cees nog aan kwam lopen en haar in de gaten hield of een opmerking maakte zou het teveel voor haar zijn geweest. Wij hebben het voorval zelf niet gezien dus moeten het doen met wat Gabriëlle nu vertelt. Het schijnt dat Cees zich er telkens mee bemoeit en steeds rot opmerkingen naar Ramona maakt als ze iets eet. Dat maakt Ramona dus boos.

Om iets voor twaalf zien we Bas en Cees samen op het rokersbankje zitten. Cees heeft het gevoel dat hij intern geen stemmen krijgt. Van buiten zal hij er wel wat krijgen, denkt hij. Cees zat te denken om één stem aan Ivan, één stem aan Mark en één stem aan Bas te geven. Hij gaat niet vol op Ivan denkt hij. Bas zit te twijfelen tussen Ivan, Cees, Mark, Gabriëlle en Rowena. Het lijkt Bas ook wel geinig om vol op Nicole te gaan stemmen. ''Die gaat toch niet winnen'', lacht hij. ''Of vol op Bjorn hahaha''. Ook lijkt het Bas heel grappig om te doen alsof het een negatieve stemming is. Iemand helemaal afbranden en dan zeggen je krijgt drie stemmen. Cees lacht er om als een boer met kiespijn, maar even later lijkt Cees de grap er toch ook wel van in te zien. ''Voor de samenleving doet hij niks. Heeft overal lak aan. Drie stemmen voor jou. Waarom? Nou daarom omdat het kan''.

Ook schijnt er nog iets gebeurd te zijn tussen Bas en Bjorn. Vanavond is er een academie geweest over onder andere vissen en wat er met die dieren gebeurd en niet lang na afloop van de academie schijnt Bjorn gewoon vis bestelt te hebben. Voor zover wij het begrijpen hebben de twee heren daar een discussie/woordenwisseling/kleine ruzie over gehad. Bas zou er op een bepaalde manier iets van gezegd hebben en Bjorn zou op een bepaalde manier terug gereageerd hebben. Deze avond laat hebben ze het weer uitgepraat en lijken ze elkaar te begrijpen. Als Bas zijn bed in wil gaan treft hij daar de opblaaspop aan die hij voor Bjorn had bestelt. Als grap klimt hij er bovenop. Hij komt er weer af kleed zich uit tot op zijn ondergoed en gaat vervolgens tegen de pop aan in bed liggen om haar daarna bovenop hem te leggen onder de dekens. Al snel begint Bas bepaalde bewegingen te maken met de pop. De hele kamer moet er luid om lachen. Cees word er bij geroepen om ook hem in de maling te nemen. (Twee gifjes hiervan vind je hier en hier.) ''Als je je afvraagt waarom het bed van Naomi leeg is'', grapt Bas. Nicole laat weten al lang blij te zijn dat het geen schaap is. Iedereen in de kamer lacht terwijl Cees alleen maar ''sjongejongejonge'' uit weet te brengen. ''Nou dat was wel even leuke poppenpret'', meld Bas als hij de pop naast zijn bed op de grond gooit. ''Ga je zo met je vrouw om'', vraagt Nicole. Bas pakt vervolgens de pop beet om haar onder zijn bed te schuiven. ''Zo ga ik met mijn vrouw om'', reageert hij. Bjorn staat al een hele tijd in stilte mee te gluren om alles te kunnen volgen en komt uiteindelijk er bij zitten in de kamer. Er ontstaat vervolgens al snel een gesprek waarover we hier maar beter niet tot in detail kunnen schrijven aangezien er ook kinderen mee kunnen lezen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.