Bas: ''Als ik win scheer in mijn kop kaal'' ~ Utopia Gekte

12/20/2015

Bas: ''Als ik win scheer in mijn kop kaal''

Bas noemt het een soort van manipulatie

Bas dook begin deze middag de kas in. Als Gabriëlle even gaat kijken of hij wel oké is laat Bas weten dat hij de kas aan het schoonmaken is. Gabriëlle ging kijken hoe het met hem gaat. Ze dacht dat er misschien wat aan de hand was. Dat hij bijvoorbeeld Face mist. Als Gabriëlle even in de kas staat te praten lijkt ze opeens te schrikken van de viezigheid. Ze was even vergeten hoeveel poep daar is. ''Ik kan niet'', laat ze weten terwijl ze de kas uitloopt. Anders komt het onder haar schoenen. Bas volgt Gabriëlle en komt met het idee om de kalkoentjes te aaien en te voeren. Die beestjes zitten namelijk buiten. ''Gaan ze me niet pikken'', vraagt Gabriëlle angstig. Gabriëlle bedenkt zichzelf opeens dat ze nog een leuk idee had. Ze wil de dieren laten voorspellen wie de Utopiaan van het jaar gaat worden. Ze wil kaartjes van de bewoners neerleggen en dan kijken naar welke kaart ze toe lopen. Bas zegt dan eerst zijn geur aan zijn kaart te willen smeren. ''Dat is vals spelen'', reageert Gabriëlle serieus. Bas vind het een leuk idee.

''Ben je echt niet verdrietig'', vraagt Gabriëlle even later weer. ''Nee, het komt wel weer goed. Alleen dat beeld dat die eend in het kooitje zat is niet fijn''. Gabriëlle laat weten dat het over tien dagen al zover is. ''Wat'', vraagt Bas. ''De winnaar. Wat ga je doen als je wint'', vraagt ze. ''Als ik win scheer ik mijn kop kaal'', reageert Bas. Gabriëlle zegt Bas al door de loods te zien rennen terwijl hij allerlei dingen uitkraamt zoals ''figuranten''. Bas zegt er dan echt een feestje van te gaan maken. ''Denk je dat je gaat winnen'', vraagt Gabriëlle verder. Bas denkt het niet omdat hij denkt dat Ivan meer stemmen gaat krijgen. Hij denkt dat Ivan binnen veel stemmen krijgt en dat er ook veel kijkers voor Ivan gaan. Van buiten krijgt Bas misschien meer stemmen dan Ivan, maar binnen heeft Ivan er zoveel meer. ''Heb je al gehoord dat mensen weg gaan als jij wint. Wat vind je daarvan'', vraagt Gabriëlle verder. Bas noemt dat toch een soort van manipulatie. ''O ik wil niet dat jij weg gaat dus ik ga niet op Bas stemmen''. Gabriëlle vraagt of Bas echt denkt dat mensen zo gaan reageren. Bas denkt dat echt, maar het zou ook tegen ze kunnen werken bij mensen die ze juist liever zien gaan.

Gabriëlle wil dat er iemand van de oude garde wint, maar ze zou het ook niet erg vinden als Bas wint. Dat zou ze ook wel leuk vinden en ze zou het niet erg vinden als hij door de loods rent. Ze is echt benieuwd wat er gaat gebeuren. Of bas wel echt een show gaat geven. Wat hij gaat doen als hij niet wint, en of die andere mensen wel echt naar huis gaan. ''Je maakt het spannend'', aldus Bas. Bas wil morgen wat belletjes gaan plegen. Hij zegt wat leuks te gaan doen. Een kleine campagne. Bas wil iets dat blijvend is. ''Wil je een standbeeld. Wil je serieus een standbeeld. Hahaha, je gaat mensen helemaal para maken. Mensen werden al woest om die vrachtwagen omdat mensen nu campagne gaan voeren. Spelletjes gaan doen''. Gabriëlle vind het spannend. Ze is nu echt benieuwd wat er gaat gebeuren. Gabriëlle is benieuwd. Bas vertelt dat hij het standbeeld op schaal wil. Twee keer zo groot als dat hij zelf is. En zijn hele lichaam, niet alleen zijn hoofd. Bas heeft mensen opgebeld en hoopt dat ze mee kunnen helpen. Hij wil Utopia gebruiken als showroom voor het standbeeld. Mocht het standbeeld niet verkocht worden dan koopt Bas hem uiteindelijk zelf. Zo wil hij zijn campagne dus gaan betalen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.