Armanda is nu ook moeder geworden. ~ Utopia Gekte

12/05/2015

Armanda is nu ook moeder geworden.

Een boom planten.

Plots zien we Angela en Armanda samen bij de poort staan. Wat ze precies gaan doen is niet meteen duidelijk, al lijkt het er op dat ze een boompje gaan planten. Armanda moet alleen eerst nog even plassen dus we moeten nog iets meer geduld hebben. Angela vraagt zich ondertussen af of Armanda het niet erg vind dat ze meehelpt. Ze had namelijk het idee dat Armanda het misschien alleen had willen doen. Zij geeft echter aan dit totaal geen probleem te vinden en loopt vervolgens naar de loods om een plasje te kunnen doen. ''Ik zie je zo!''

In de loods zijn veel bewoners aan het ontbijten. Nicole en Ivan nemen bijvoorbeeld een broodje met gebakken ei en wat komkommer. De familie van Mark is natuurlijk ook nog in de loods alleen krijgen we hen bijna niet te zien.

Armanda en Angela lopen met hun boompje weer naar buiten. Ook Ivan is inmiddels door Armanda uitgenodigd om zo te komen helpen, maar hij eet eerst rustig zijn ontbijt op. Het boompje heeft veel zon, wat potgrond en een niet al te natte plek nodig. Angela leest alle info voor dat op het kaartje staat. Zo ontdekken we dat de boom bloeit in mei. Ze besluiten om alvast een gat te graven ondanks dat Ivan er nog niet is. De grond moet goed omgespit worden en het gat moet net zo diep zijn als de kluit van de boom. Zodra ze ergens zijn begonnen vraagt Angela zichzelf af of de boom niet beter op een ander plekje kan worden gezet. De notenboom kan wel zes meter hoog worden dus ze besluiten om een leuker plekje uit te zoeken. Al snel vinden ze een nieuwe geschikte plek waar Armanda ook langs kom tijdens de rondleidingen.

Wanneer Angela ziet dat Bas de kas in gaat loopt ze daar meteen achteraan en is ze het boompje alweer vergeten. Met een brede glimlach kijkt ze naar hoe dichtbij Bas bij de eend kan komen en hoe ze elkaar kusjes geven. Wanneer zij Duck wil aaien loopt de eend weg. Alleen Bas heeft zo'n goede vertrouwensband met de eend. En morgen komt na lang wachten eend Face ook weer gezond en wel terug naar huis! Terwijl Angela verder kletst met Bas zien we dat Ivan en Armanda inmiddels een gat naast de kas aan het graven zijn voor de notenboom. Ook Angela sluit zich maar weer bij die twee aan wanneer het gesprekje over de nominaties met Bas niet echt resultaat oplevert. Bas doet erg kortaf tegen Angela en dat is niet erg handig van hem aangezien zij hem misschien naar huis kan sturen overmorgen.

Wanneer Armanda de boom in het gat zet vraagt Angela of ze de camera niet mee heeft genomen. Dit bijzondere moment moet natuurlijk nooit vergeten worden. Gelukkig wordt alles volgens Armanda vastgelegd. ''Voel je welkom! Ga lekker groeien'', zegt Ivan liefdevol tegen de boom. En Armanda heeft zelfs al een naam voor hem bedacht: ''Peer! Peer de walnotenboom. Zo gaat ie heten!'' Angela feliciteert Armanda met dit nieuwe succes en zij zegt vervolgens trots moeder te zijn geworden. Zodra Angela weg is en Armanda alleen is met haar nieuwe kroost blaast ze een handkusje in de richting van Peer. Ook aan Bas die nog in de kas is vertelt ze trots moeder te zijn geworden. Ze loopt nogmaals terug naar het boompje en blijft er een tijdje voor staan om er naar te kunnen staren. En daarna loopt ze wederom de kas in om Bas een handje te helpen met de dieren. Een van de kwartels is helemaal kaalgeplukt en één van de kippen die dood was blijkt al te zijn begraven.  
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.