''Als je hier langer zit dan zie je dingen, snap je dingen. Geloof me jij bent echt nog niet zover'' ~ Utopia Gekte

12/07/2015

''Als je hier langer zit dan zie je dingen, snap je dingen. Geloof me jij bent echt nog niet zover''

Rowena is opgefokt

Na Stefanie's vertrek gaat het leven in Utopia gewoon weer door. Armanda duikt om half vier de horeca keuken in om te koken en Rob en Benjamin zien we in stilte op het rokersbankje zitten. Rob is nog steeds geëmotioneerd. Ramona zit ook buiten, maar er is dus geen gesprek. Als Ramona even later weer in de loods is laat ze weten dat ze niet wist dat het zo zwaar zou zijn. ''Slaat echt in als een bom. Wat een rot spel''. Er volgt een streamlock. Als we weer beeld hebben horen we Ramona zeggen dat ze snapt dat iedereen verdrietig is. Ze laat iedereen het op zijn eigen manier verwerken en houd zich even afzijdig. ''Ik hoop dat we jou niet het gevoel geven dat we je iets kwalijk nemen'', laat Benjamin weten. Maar Ramona zou dat wel snappen. Ramona geeft aan dat ze het niet meer vol hield tot vier uur. Ze heeft gezegd '' ik wil het nu''. Ze vind wel dat Stefanie het goed oppakte. ''Rob is ook helemaal kapot he'', concludeert ze. ''Er was iets daar'', reageert Rowena. ''Zij hield echt wel van hem''. En hij ook van haar. Ramona was er tegen om haar naar huis te sturen omdat ze vind dat ze afgelopen week iets ''fucking'' moois heeft gedaan met haar academie. ''Ik wist het nog niet en ben toen met Ivan gaan praten. Zij vertelde me dat hij haar zou helpen met therapie''.

Om tien voor vier zien we Benjamin en Wim in het kantoortje. Benjamin is emotioneel en veegt wat tranen weg. ''Ik had zo gehoopt dat zij kon blijven'', reageert Wim. Er volgt weer een streamlock. Als we weer beeld hebben besluiten we het gesprek van Ramona maar weer te gaan volgen. Ramona had blijkbaar Wim er uit willen stemmen als ze echt zelf de keuze had gemaakt, maar iedereen gaf aan dat Wim nodig is voor de opbouw van Utopia. Weer volgt er een streamlock. Na de streamlock is Nicole opeens erg fanatiek. Nicole merkt dat er twee teams zijn. Team Bas en team niet Bas. ''Het is niet voor niks dat hij voor de derde keer op de bank zit. Hij is sneaky''. Nicole kan het gevoel niet loslaten. Ramona zegt van gezelligheid te houden. ''Het is nu winter, normaal zie je hem de hele fucking dag niet'', laat Nicole weten. Volgens Rowena heeft Ivan ook zo'n gun factor. ''Die stuur je ook niet zomaar naar huis''. Nicole laat weten dat Ivan ook wat betekend voor Utopia. Rowena is van mening dat Bas ook wat toevoegt aan de groep. ''Helemaal niks'', vind Nicole. Mark sluit zich aan bij Nicole en is ook van mening dat Bas niks toevoegt aan de groep. ''Bas is voor de show hier, puur voor de show'', laat hij weten. Rowena laat weten dat Bas dan misschien geen groepsmens is, maar dat hij wel iets betekend voor de mensen hier.

''Als je hier langer zit dan zie je dingen. Snap je dingen. Geloof me jij bent echt nog niet zover'', aldus Nicole tegen Rowena. Nicole heeft het gevoel dat Stefanie nog niet op eigen benen kan staan. Ze heeft nog niks om voor te gaan. Nicole was naar eigen zeggen druk bezig voor Stefanie om dat te bereiken. ''Ik ben gewoon woest'', laat ze weten. Nicole had duidelijk Bas willen zien gaan. Ze heeft geen hekel aan hem, het is een lieve jongen, maar hij voegt het minst toe. Nicole heeft het gevoel dat ze ge-bitch slapped is in de face. Een reality check. ''Er is een groepje Bas en dat zijn Rowena, Armanda en Cees''.  Wim en Stefanie kunnen volgens haar met iedereen goed. Ook Ivan zou volgens haar van slag zijn en volgens Nicole heeft hij er nog wel een paar dagen last van. Ramona denkt dat het misschien niet slim is om nu meteen in Stefanie's bed te gaan slapen en de koeien te gaan doen. Het antwoord daarop kunnen we niet volgen aangezien de regie besluit over te schakelen naar Rowena en Naomi die achter de computer zitten. Rowena is opgefokt en volgens haar is het beter dat ze nu even niks zegt. Het komt nog wel als ze rustig is. Ze lijkt iets op te schrijven op een briefje en aan Naomi te laten zien.

Om tien voor half vijf krijgen we het rokersbankje weer te zien waar Rob nog steeds in stilte zit. Ivan spreekt met hem af om een biertje te gaan doen. Er volgt een vriendschappelijke knuffel. De heren zullen verder moeten, ook zonder Stefanie.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.