''Als je hem naar huis stuurt ga je binnen een maand er achteraan'' ~ Utopia Gekte

12/06/2015

''Als je hem naar huis stuurt ga je binnen een maand er achteraan''

Het manipuleren en overtuigen is begonnen

Angela heeft net het Utopia terrein verlaten, maar er hangt nog steeds een hoop spanning en stress in de lucht. Er zitten nog steeds drie genomineerden op de bank en morgen bepaalt Ramona pas wie van die drie Utopia moet gaan verlaten. Is het Bas, Wim of Stefanie. Na het vertrek hangt meteen iedereen om Ramona heen. Ze willen maar al te graag nu al weten wie ze weg gaat stemmen, maar daar geeft Ramona nu natuurlijk nog geen antwoord op. ''Ik hoor zo hoe en wat en dan ga ik met jullie allemaal praten. [...] Je hoort dat je doorgaat, maar hebt meteen een soort van last op je schouder''. Bjorn slaat een arm om Ramona heen en begint meteen op haar in te praten. ''Als je hem naar huis stuurt ga je binnen een maand er achteraan. [...] En ook Wim trouwens. Dat is ook funest voor jezelf. Wim is een keiharde werker. Die hebben we nodig in de toekomst om te bouwen aan Utopia. [...] Bas is super goed. Bas is gewoon een toffe gast die zorgt voor een aparte sfeer, top sfeer, geweldige sfeer. Goed met de dieren. Hij hoort in Utopia, dus hij gaat sowieso nergens. Wie gaat er voor de dieren zorgen als hij weg gaat?''. Bas die er ook bij staat adviseert Ramona om zich niet gek te laten maken. ''Degene die jij wegstemt is door de groep op de bank gekomen'', laat hij weten. ''Iedereen heeft zijn voorkeur'', vult Bjorn aan.

Ook worden er meteen allemaal grappen met Ramona uitgehaald. Onder andere Wim en Mark zijn overal plakkertjes aan het plakken waar Ramona wel of niet mag komen. Op de schoonmaak kar en in de keuken hangen plakkertjes met dat ze daar wel mag komen. In het kantoortje mag ze zogenaamd niet komen. ''En dit is nog niet eens de ontgroening''. Vervolgens loopt Ramona de zenderkamer in. We schakelen dus maar even over naar Rob en Stefanie die samen buiten op het rokersbankje zitten. Rob denkt dat het tussen Stefanie en Wim zal gaan. ''Spannend''. Volgens Rob gaat Ramona nog met de groep praten, maar hij weet niet of ze daar wijzer uit gaat worden. ''Ik zie het morgen wel'', laat Stefanie weten. Rob geeft Stefanie het advies om gewoon duidelijk te laten weten dat ze wil blijven als Ramona met haar komt praten en dat ze er goed over na moet denken wat ze hier nog wil doen. Om half vijf horen we Ivan in het kantoortje vertellen dat hij zich schuldig voelt omdat Angela dacht dat hij op haar zou stemmen.

Om vijf uur is Ramona ook weer in beeld. Ze zit aan de horeca keuken met een aantal andere dames. Daar zijn ze weer druk bezig met het maken van merchandise. Ze zijn Utopia glazen en windlichten aan het etsen. Ondertussen informeert Ramona bij hun wat ze van Stefanie vinden. Nicole maakt duidelijk dat er veel bewoners erg gehecht zijn aan Stefanie en dat eigenlijk niemand op haar gestemd heeft omdat ze haar weg willen hebben. Eigenlijk was het meer een schop onder haar kont. Langer kunnen we het gesprek niet volgen omdat er overgeschakeld word naar een andere plek in de loods. Niet veel later krijgen we toch de dames weer in beeld. Ramona is op dat moment weer weg en Gabriëlle laat weten dat als Ramona Bas naar huis stuurt dat ze denkt dat het dan hetzelfde effect gaat krijgen als toen met Isabella. Dat mensen boos op haar worden. Naomi zit er ook bij en laat weten dat zij Isabella niet genomineerd heeft. Dat mensen dan boos moeten zijn op de bewoners die Isabella op de bank hebben gestemd. Als Ramona even later weer terug is vraagt ze ook Naomi naar haar mening. Naomi doet alleen nog geen uitspraken. Zij vind dat Ramona eerst met de genomineerden zelf moet gaan praten.

Even later duikt ook Stefanie op in de loods. Ze laat aan wat mede bewoners weten dat Rob het er ook moeilijk mee heeft. ''Hij heeft blijkbaar zitten huilen toen ik genomineerd werd''.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.