''Als ik UVHJ word gaat het geld gewoon naar de gouden pot'' ~ Utopia Gekte

12/26/2015

''Als ik UVHJ word gaat het geld gewoon naar de gouden pot''

Wat er allemaal nog meer gebeurd is vandaag

Omdat we er deze middag niet waren hebben we een hoop gemist. Tijd om de belangrijkste dingen nog even in te halen en zoveel mogelijk in de juiste volgorde. Laten we beginnen bij Benjamin die een nieuw idee heeft. Wat nou als de winnaar. De Utopiaan van het jaar de prijs: ''het geldbedrag'' schenkt aan de gouden pot. Bjorn vind het een goed idee en lijkt het wel te zien zitten. Ivan moet even aan het idee wennen. Benjamin legt hem uit dat het vooral om de titel gaat en dat de stichting met zo'n bedrag echt grote stappen kan maken. Ivan vind dat een ''puike gedachtegang''. Bjorn maakt meteen een belofte. ''Als ik Utopiaan van het jaar word gaat het geld gewoon naar de gouden pot''. Cees zou het idee afgewezen hebben en Naomi zou als ze wint het geld aan haar ouders willen schenken als we Benjamin mogen geloven. Benjamin is van mening dat ze er met zijn vijftienen gewoon een afspraak over moeten maken. Ze hebben het immers ook met zijn allen verdiend. Ook het verkiezingsdebat komt ter sprake. Bjorn vind het bullshit en Benjamin denkt er precies hetzelfde over. Debatteren vind hij best leuk, maar dit hoeft van hem niet. Ivan zegt er ook geen behoefte aan te hebben. Hij heeft er geen gevoel bij en ziet er de noodzaak niet van in. Hij gebruikt zijn tijd liever om met de groep te kijken hoe ze 2016 in gaan vullen. Ivan wil dus ook niet meedoen aan het debat, maar wil anderen wel de kans geven om te debatteren. Bjorn en Ivan komen even later nog even terug op het idee van Benjamin wat betreft het prijzengeld. Ivan vind het een nobele gedachte, maar dan doe je een beroep op ieders goedheid en Ivan vind dat het uit diegene zelf moet komen.

Rob en Ivan hebben eerder vandaag buiten een gesprek gehad met elkaar over hoe Utopia er voor hun uit mag zien in 2016. Rob zou het ideaal vinden als alle communicatie middelen de deur uit gaan. Zoals onder andere de telefoon en de laptop, zodat ze echt verstoken zijn van informatie uit de buitenwereld. Ivan denkt er heel anders over. Ze worden volgens hem vaak gezien als een afspiegeling van de samenleving buiten, en geen stroom, geen computer, geen luxe zou geen afspiegeling meer zijn van de buitenwereld. Ook denkt Ivan dat een stabiele onderlaag met dingen die goed lopen erg belangrijk is. Daar zou de focus op moeten liggen. Omdat ze nu ook allerlei andere dingen aanpakken lijkt het alsof het teveel is. Volgens Rob komt dat ook omdat er steeds nieuwelingen binnenkomen. Die hebben een bewijsdrang en willen iets laten zien.

Bas en Rowena bespraken laatst tijdens hun sleep-over in de studio het idee om huisjes te bouwen op het terrein. De bedoeling is dan dat de bewoners daar gaan slapen. In de huisjes kunnen ze ook een woonkamer maken zodat de rest rustig kan slapen wanneer ze dat willen. Naomi heeft er haar bedenkingen bij. Ze vraagt zich af of de groep dan nog wel een geheel blijft. ''Maar dat moet je toch creëren'', reageert Rowena. Naomi is het daar mee eens en brainstormt met ze mee. ''Eigenlijk moet je van de loods een plaza maken''. Ze zijn dan de hele dag en avond in de plaza en pas 's avonds gaan ze weer naar hun eigen huisje. Gabriëlle ziet het wel zitten. Ze zou het ''verschrikkelijk enig'' vinden. Ze hoeven trouwens niet bang te zijn dat de groep uit elkaar valt want ze krijgen niet allemaal een eigen huisje. In elk huisje komen twee of drie personen. Cees denkt dat het een goudmijn is. Als ze dit doen kunnen ze in de loods de B&B gasten laten slapen. Volgens hem scoort dat als een gek. Mark is het daar mee eens. Ze zouden dan zelfs de hele loods kunnen verhuren aan zo'n twintig man voor een heel weekend. Nicole ziet het minder goed zitten. Die gebouwen staan er niet opeens uit het niks. Die moeten gebouwd worden en dat kost mankracht, tijd en energie. ''En dit horende van mensen die naar mijn idee het minst met dingen als klussen bezig zijn vind ik een beetje vreemd''. Rowena begrijpt het maar is ook van mening dat waar er een wil is er een weg is.

Deze middag zijn er nog meer dingen besproken. De naam van de gouden pot willen ze bijvoorbeeld gaan veranderen naar de naam stichting Utopia. ''Als ik hoor dat er een programma is met een gouden pot, denk ik dat mensen denken dat die rekening alleen de mensen in dat programma financiert, laat Ivan weten. Naomi zegt dat als ze ''stichting'' hoort ze ook denkt dat het alleen voor de Utopianen is. Gabriëlle, Naomi en Ivan zijn het er uiteindelijk over eens dat het ''Utopia foundation'' moet gaan heten. Mark, Rob, Ivan, Bjorn, Wim en Cees hebben vandaag een mini centraal gehouden waar ze het onder andere ook weer over het plan van Benjamin hebben gehad om het prijzengeld van de Utopiaan van het jaar aan de stichting te doneren. Vorig jaar kreeg Giorgio uiteindelijk ongeveer de helft van het prijzengeld. ''Nou en, dat is toch geld'', laat Cees weten.


3 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.