''Ze willen dat ik naar huis kom''. ~ Utopia Gekte

11/11/2015

''Ze willen dat ik naar huis kom''.

Gabriëlle maakt zich zorgen.

Gabriëlle en Benjamin nemen even de tijd voor een televisiegesprekje op de schommelbank. Wel een heel interessant, uitgebreid, open en eerlijk gesprek die de moeite waard is. Gabriëlle krijgt namelijk familiebezoek tijdens haar verjaardagsfeest op 16 november en daar moet even over gekletst worden. Ze heeft er vanzelfsprekend erg veel zin in. ''Natuurlijk willen ze dat ik naar huis kom, maar ze zijn er na Utopia ook nog'', weet ze te vertellen. Ze mist ze wel en begint het gesprek te draaien naar Benjamin toe. ''Hoe gaat het met jou'', vraagt ze namelijk al snel. Een vraag die hij een beetje lijkt te ontwijken. Ze beginnen opeens weer over het verjaardagsfeest van Gabriëlle. Ze verwacht vandaag het een en ander binnen te krijgen qua decoratie en dergelijke. ''Ik vind het zo leuk dat mensen op mijn verjaardag komen. Ik heb het amper gepromoot en zonder moeite komen er zoveel man. Iedereen die voor mij klaar staat, vind ik gezellig om het mee te vieren. Maar ik weet niet zo goed of ik wel echt kan genieten. Of alles wel goed gaat'', zegt Gabriëlle bezorgd. Benjamin zegt er voor te zorgen dat het allemaal goed gaat komen. ''Hoe?! In deze toko?!''

Tja, goed punt Gabriëlle. In Utopia verloopt weinig vlekkeloos. ''Ik weet het allemaal even niet meer. Heb nog niet eens een gastenlijst gemaakt. Ik moet zo echt even gaan zitten. En ik ben benieuwd wat mijn moeder aan het doen is. Of ze al bezig is met voorbereidingen. Of ze soms nog een beetje kijkt. Ik moet gewoon mijn kip eten hoor als ik jarig ben, jekemenie''.

Als beide bewoners zich druk maken om hun 'hoge leeftijd' komt er een wens van Gabriëlle naar voren: ''Waar zijn mijn man en kinderen? Nergens. Ik heb ook geen tijd hé'', moppert Gabriëlle. Gelukkig gaat de hormonale huishouding van haar nog wel even mee volgens Benjamin. ''Mijn oma was 37 en toen kreeg ze vier kinderen achter elkaar. Alleen heeft ze niet lang mogen leven helaas. Ze was 51. Het kan altijd nog'', zo stelt de bewoonster zichzelf gerust. En ze heeft een afspraak gemaakt met Bas. Als ze tegen een bepaalde tijd nog geen kinderen heeft maakt ze die gewoon met Bas.

Met veel moeite komt ze op aandringen van Benjamin met meer problemen naar buiten. ''Ik krijg soms opmerkingen naar me toe gesodemieterd. Ik voel me eigenlijk gewoon best wel... Euhm.. Lullig. Stel je voor wij zijn met zijn tweeën, ergens op de markt ofzo, en mensen zien alleen die ander staan en niet jou. Ik vind dat een beetje moeilijk om mee om te gaan. Ik krijg daar weleens opmerkingen over van andere Utopianen. Meer in de zin van, het is bijna geen grap meer. Van die onderhuidse opmerkingen. Of dat er zoveel man op mijn verjaardag komt. Ja, natuurlijk heb ik die mensen uitgenodigd, maar de helft niet. Dan denk ik, serieus? Gewoon van die kleine dingen die mij beginnen te storen. Wat moet ik doen dan'', vraagt ze zich af. ''Je moet je zeker niet schuldig voelen omdat mensen jou mogen. Als wij op de markt staan en ze vliegen op jou af, dan vind ik dat gewoon leuk voor jou. Ik ben toch niet Gabs. Snap wel dat het niet fijn is dat die andere mensen zich minder voelen ofzo. Maar dan moet ik je even uit een bubbel halen. Jij kan er niet voor zorgen dat een ander zich minder voelt. Wat willen ze dan dat je doet? Dat jij die bezoekers moet zeggen dat er nog een Utopiaan staat?''

Het vervolg van dit gesprek lees je zo in een nieuw bericht! Download ondertussen onze nieuwe Android app in de Play store of sluit je aan bij ons Facebook forum voor Utopia fans.
 0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.