Wat er vannacht nog gebeurde. ~ Utopia Gekte

11/06/2015

Wat er vannacht nog gebeurde.

Goedemorgen Utopia.

We gaan snel door met het vervolg op ons vorige bericht. De lampen zijn uit, de loods is donker en de meeste bewoners liggen in bed. Rob, Stefanie en Benjamin genieten nog even van elkaar in de woonkamer met wat kaarslicht. Ook een alcoholisch drankje ontbreekt zeker niet. Met elkaar spreken ze onder andere hun twijfels uit over Mark en Gina. Rob merkt op dat ze nooit een rekeningetje zien en ook de sigaretten en de Bed & Breakfast worden aangehaald.

Uiteindelijk komt Gina er ook nog even bij en veranderd het gesprek van onderwerp. In plaats van te ventileren over medebewoners hebben ze gewoon een normaal gesprek met elkaar. Over slaapmiddelen en drugs, dat dan weer wel. Wanneer ze echt moe zijn verdwijnen ook zij naar bed. Stefanie kruipt bij Rob onder de dekens omdat haar bed nat is van de regen. Erg veel plek heeft ze niet altijd in het krappe bed, ze kukelt dan ook op de grond wanneer Rob zich omdraait. Dit vertelde ze vanochtend aan Naomi op het rokersbankje. Beide dames lagen in een deuk van het lachen dus dat is een goed begin van de dag.

Niet veel later wandelen ze samen naar het weiland om de koeien weer te verzorgen. Ivan benadrukt nog even dat ze niet teveel stro moeten gebruiken. Er verstrijkt weer wat tijd en steeds meer bewoners komen uit bed. Zojuist nog hebben Ivan, Rowena en Bjorn gekletst over de eventuele hulp van Cees met de markt. Ivan is er heel duidelijk over: Het moet volgens hun regels. Zij weten al wat wel en niet werkt en Cees mag er niet met de credits vandoor gaan. Het lijkt er in ieder geval op dat Cees een kansje gaat krijgen om mee te werken aan de markt. Maar eerst.... Wachten op de tuinman en het spektakel aanschouwen dat alle bewoners de handen uit de mouw steken als een waar team! Die tijd om te wachten besteed Bjorn nuttig door Cees aan te spreken. Zij zijn momenteel in gesprek over wat Cees heeft opgevangen uit de mond van Bjorn. Bjorn geeft aan niks verkeerds te hebben gezegd en dat Ivan alweer terug is in de marktcommissie. Cees schijnt op de wc te hebben gezeten toen Bjorn vanuit de douche met Rowena aan het kletsen was. Het maakt Bjorn niks uit dat hij het heeft gehoord omdat hij niks verkeerds heeft gezet. Bjorn baalt er alleen van dat Cees vervolgens niet meteen op Bjorn afstapt, maar het tegen andere bewoners gaat vertellen. Het maakt Bjorn naar eigen zeggen ook niks uit wanneer Cees ooit de markt over zal nemen. ''Ik zit hier niet altijd, ik zeg alleen dat het geen kattenpis is. Het is een hele verantwoordelijkheid. En het is ook totaal niet gewaardeerd. Als er iets niet gewaardeerd wordt is het het organiseren van de markt. En je moet ook heel veel mailen, iets wat jij altijd door een ander liet doen''.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.