Stress in Le Luifel en rekenen met Cees ~ Utopia Gekte

11/15/2015

Stress in Le Luifel en rekenen met Cees

Een aparte manier van reclame maken

De markt is nog steeds in volle gang en er gebeurt dan ook van alles. Zo zien we Mark om kwart voor twee in de loods oliebollen en appelbeignets verkopen. Ook deelt hij tussendoor handtekeningen uit. Op dat zelfde moment zien we Rowena achter de muntverkoop staan en zijn Gabriëlle en Nicole druk bezig met het verkopen van merchandise in het kantoortje. Na alle drama dat vanochtend al plaatsvond is er nog steeds stress. Dit keer in Le Luifel waar we onder andere Ivan, Benjamin en Bjorn zien staan. Ivan horen we klagen en mopperen. Waarom weten we niet precies, maar het is duidelijk dat ze het werk daar onderschat hebben en dat het hard bijbenen is voor de heren daar. Het is één en al stress en Ivan roept constant of de heren niet sneller patat kunnen bakken en niet meer patat in één keer kunnen frituren. Iets wat volgens Bjorn niet kan want dan gaat het aan elkaar plakken en is het niet goed gaar.

Rob zien we om kwart voor drie in BaasBeach staan en Cees staat op dat moment in de poffertjeskraam van één van de standhouders om reclame te maken en mensen naar de kraam te lokken. Door een megafoon vertelt hij hele verhalen. Zo weet hij te vertellen dat je voor 3,50 maar liefst vijftien poffertjes krijgt. Hij vraagt de bezoekers om uit te rekenen hoeveel 1 poffertje dan kost, maar dat lukt ze nog niet zo snel. Cees vraagt zich vervolgens hardop af of ze allemaal terug naar school moeten. Zelf besluit hij uiteindelijk maar te gaan rekenen en komt hij met het verhaal dat 1 poffertje 28 cent kost. ''Dat kost een biertje ook. Inkoop. Daarom drinken ze er zoveel... Wat zeg ik nou? Krijg ik straks weer op mijn kop hahaha''. Zijn rekensom klopt trouwens niet want als je 3,50 deelt door 15 kom je op 23 cent uit in plaats van 28 cent. Cees probeert in ieder geval op allerlei manieren de poffertjes te verkopen, maar dat wil nog niet echt lukken. Er staat wel een groep mensen voor de kraam, maar die komen voornamelijk allemaal voor een handtekening van Cees, in plaats van voor een portie poffertjes. Cees besluit tussendoor maar even te vertellen over zijn mede bewoners. Precies zoals we van hem gewend zijn. ''Ik kwam te laat op de post dus mocht het niet meer. Maar dit is veel leuker. Mij pakken ze niet hoor hahaha. Jullie wel. [....] Niet alleen kijken mensen, poffertjes kopen. Anders denken ze wat komt die hier doen. Je doet het ook nooit goed hé''.

Als we besluiten weer een kijkje te nemen in de Le Luifel zien we dat de heren nog steeds druk bezig zijn. Er staat een grote rij, Ivan neemt bestellingen op en Bjorn en Benjamin zijn druk aan het frituren. We horen dat de moustache snacks al op zijn, maar friet en andere snacks zijn er gelukkig nog wel. Ondanks dat er een grote rij staat lijkt de stress wel wat minder te zijn geworden. Tussendoor weten ze zelfs wat handtekeningen uit te delen. Wel merken we dankzij de mensen achter de camera's op dat ze er een rotzooi van gemaakt hebben. De regie zoomt namelijk in op de grond waar allemaal patat, papiertjes en andere troep ligt. (Zie tweede foto onderaan deze blog). Ook lijkt er alweer een standhouder te gaan vertrekken. We zien namelijk dat de standhouder met het treintje alles op aan het ruimen en in aan het pakken is.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.