Stefanie heeft schoon genoeg van alle kritiek. ~ Utopia Gekte

11/20/2015

Stefanie heeft schoon genoeg van alle kritiek.

Mannen verwendag.

Plots wordt ons allen duidelijk wat de dames in hun schild voeren. We vonden het al vreemd dat Gabriëlle en Rowena zo vroeg de tafel dekten om een ontbijt voor te bereiden. Wanneer Cees de woonkamer ook binnen wandelt vraagt hij aan Rowena of er gasten komen. ''Zoiets. Het is de mannen verwendag vandaag Cees, niet teveel vragen'', aldus een mysterieuze Rowena. Cees begrijpt de boodschap en houdt verder maar zijn mond. Zelfs als hij de keuken op een gegeven moment weer in loopt dwingen de dames hem te vertrekken. Ze waren net bezig om alle geheime plannen voor vandaag door te nemen. De hele dag gaan de mannen in vele opzichten verwend worden. En dan vooral door lekkere versnaperingen en alcoholische drankjes.

Stalgesprekken.

Bij de stal zijn Naomi en Stefanie ondertussen harder bezig met praten dan met werken. Alhoewel, het is vooral mopperen over waar ze mee zitten. Zo voelt Stefanie zich verplicht om ergens deze week bij Nicole te slapen omdat zij daar om vroeg. Het voelt alsof het haar word opgelegd en daar kan ze niet zo goed tegen. Ook trekt ze zich veel teveel aan van wat andere mensen over haar denken of zeggen. Volgens Naomi moet ze gewoon grappig er op reageren zodat die mensen ook niet meer weten wat ze er mee moeten doen.

Genoeg is genoeg!

Ook krijgt Stefanie naar eigen zeggen vaak van mensen te horen dat ze niks uitvoert. Daar kan ze slecht tegen, tegen mensen die zo autoritair overkomen. ''Weet je wat. Ik kan mijzelf wel 's avonds in de spiegel kijken en denken dat ik veel gedaan heb. Laat anderen ook maar eens kijken of ze veel gedaan hebben. Er zijn er wel 100 die de hele dag niks doen. Iedereen is altijd maar met zichzelf bezig. Nou ja, niet iedereen. Als ik anderen maar kan helpen dan voel ik mij prima. Er zijn er zelfs twee die de hele dag met een f*cking pop rondlopen. Mijn droom gaat hier niet uitkomen. Anouk en een ezel. Ik ga er slecht op als mensen mij vertellen hoe ik het doe. Ik kom hier voor mezelf'', klaagt Stefanie. Naomi geeft haar groot gelijk: ''Daarom! Vertel het ze. Zijn het familie van jou? Nee. Vrienden? Nee! Mensen die je al jaren door en door kennen? Nee! Je bent toch je eigen baas?! Je bent toch niet hier een werknemer van iemand. Het is potverdorie ook jouw plekkie hier.''

Teruglopend naar de loods moppert Stefanie nog door over Nicole. Zo zou zij naar huis gaan wanneer Bas Utopiaan van het jaar gaat worden eind december. Volgens Naomi moet ze dat niet zo serieus nemen. ''Dat is meer grootspraak''. Binnen in de loods geeft Naomi nog een laatste advies: ''Heb gewoon schijt. Dat heeft mij ook heel veel geholpen. Doe er iets mee''.

Naomi helpt mee door de waxinelichtjes aan te steken aan de ontbijttafel. Gabriëlle moppert dat ze alles voor één man wil doen en dat wel leuk vind, maar niet voor 15 mannen tegelijk. Ook vragen de dames zich af wanneer ze de mannen wakker mogen/moeten maken.  
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.