Rowena is vandaag niet zo vrolijk ~ Utopia Gekte

11/25/2015

Rowena is vandaag niet zo vrolijk

24 uur lang naaien voor het goede doel

De bewoners in Utopia zijn nog steeds druk bezig met actie voeren voor het goede doel. De vrouwelijke bewoners zullen vandaag namelijk 24 uur lang, dus vanaf tien uur vanochtend tot tien uur morgen ochtend alleen maar bezig zijn met een patchwork naaien. Dat doen ze met zijn allen en ze leven vandaag (ook de mannen) alleen op water en een beetje rijst. Dat doen ze om aandacht te vragen voor ''mama cash'' en om zoveel mogelijk donaties binnen te halen. Terwijl de vrouwen aan het naaien zijn zullen de mannen dus gaan bellen en mailen om donaties binnen te halen. De bewoners hebben hiervoor gekozen omdat er honderdduizenden vrouwen zijn die in deze omstandigheden moeten werken en leven.

Om kwart over twee zijn de dames dus nog steeds druk bezig met naaien. Er is daardoor ook de hele dag nog vrij weinig nieuws te melden. Om half vier zien we dat Mark ook druk bezig is. Hij belt rond om mensen over de actie te vertellen en zoals al aangekondigd was donaties binnen te halen. Terwijl de dames aan het naaien zijn word er niet de hele tijd gesproken, maar als er gesproken word komen er interessante dingen naar voren. Zo laat Nicole weten dat ze vandaag wel veel aan eten en koffie besparen en beseft Gina zich dat ze vandaag dus ook automatisch allemaal een dag veganistisch zijn. ''Wat een grafstemming'', laat Nicole weten en volgens Gina gaat dat alleen nog maar erger worden. Ze denkt dat het vanaf een uurtje of acht al helemaal langzaam zal gaan. Daarmee doelt ze op de tijd.

Rob denkt dat als ze het allemaal naakt doen er heel veel streamers zullen komen, maar iedereen houd natuurlijk gewoon zijn kleding aan. Terwijl sommige dames het wel naar hun zin lijken te hebben laat ook iemand weten dat je dit nog geen eens een halve dag vol kan houden. ''Daarom moeten we ook opletten bij het kopen van kleding'', laat Armanda weten. Opletten dat het geen kleding is waarbij mensen zijn uitgebuit om het te maken. Rowena laat in het gesprek weten dat ze vandaag niet zo vrolijk is. Ze werd vanochtend ook niet zo lekker wakker, maar ging gister wel heel lekker slapen.

Niet iedereen is trouwens druk bezig. De dames zijn druk aan het naaien. Mark is druk aan het bellen voor donaties en Benjamin en Bjorn zien we in het kantoor achter de laptop zitten. Maar er zijn ook mensen die ''niks'' doen. Zo zien we Wim en Rob op de bank de krant lezen en zit Bas gewoon op de bank te kletsen met de dames terwijl hij verder niks doet. Ook Cees zien we in de woonkamer staan zonder iets te doen. Maar ergens is dat ook wel logische want er zijn maar twee computers en er is maar één telefoon. De mannen kunnen dus niet allemaal tegelijk rond gaan bellen of mailen. Mark komt op den duur trots vertellen dat er allemaal mensen zijn die gaan doneren. Wel is er iemand die wil dat de dames vrolijker kijken, als ze dat doen dan gaat die dame ook doneren. Mark vraagt vervolgens wie hem aflost. ''Kom maar'', reageert Cees die als het goed is nu dus gaat rondbellen voor donaties. Mark verklapt nog snel zijn tactiek. Zo zou Mark voornamelijk alleen maar vrouwen hebben gebeld.

Vind je dat de bewoners goed bezig zijn en wil je ook een donatie doen voor ''Mama cash'' dan kan je via deze link het rekeningnummer vinden waarnaar je kan doneren. In de mail die de bewoners rond hebben gestuurd schrijven ze dat je je donatie over kan maken onder vermelding van ''mamacash''. Wil je wel doneren, maar niet via de Utopianen dan kan dat natuurlijk ook direct via de site van Mama cash zelf.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.