Rowena is over haar toeren. ~ Utopia Gekte

11/19/2015

Rowena is over haar toeren.

Asielzoekers.

Een hele goedemiddag! Er was weinig om over te schrijven de hele ochtend tot aan nu. Gelukkig is daar verandering in gekomen door de komst van bezoekers. En doordat Rowena woest is op twee(?) medebewoners. We beginnen met het bezoek. Naast Utopia ligt een asielzoekerscentrum met zo'n 100 vluchtelingen. In samenwerking met dat azc en het leger des heils willen de Utopianen iets betekenen voor hun buren. En de buren zelf kunnen misschien ook wel iets betekenen voor de Utopianen. De eerste kennismaking is inmiddels een feit nadat Ivan al meerdere malen mailcontact heeft gehad. Hoe of wat ze precies gaan doen is nog niet echt duidelijk, maar het lijkt er op dat groepjes asielzoekers een dagbesteding krijgen in Utopia. Tijdens hun korte bezoek in Utopia is er van alles besproken tussen de asielzoekers en een aantal bewoners van Utopia, veelal in het Engels. Ook hebben ze een korte rondleiding gekregen over het terrein.

Hoe dit verder allemaal gaat verlopen zullen we de komende tijd wel ontdekken. Eerst snel door met wat er nú aan de orde is. Rowena is woest op Wim omdat ze heeft gehoord dat hij 'die bitch 3 stemmen gaat geven'. En met die bitch bedoelde Wim zijn medebewoner Rowena. Dat valt natuurlijk niet in goede aarde en Rowena bespreekt dit buiten met Gabriëlle. Gabriëlle weet te vertellen dat dit al bijna een maand geleden is gebeurd, waarop Rowena nogal verbaasd is omdat zij er dus al veel langer van af weet. Gedurende het gesprek wordt goed duidelijk hoe pissig Rowena is en Gabriëlle moet dan ook hard haar best doen om de boel te sussen. Rowena zelf denkt dat dit de eerste keer is dat er iemand achter haar rug om over haar praat.  Gabriëlle benadrukt dat Rowena er nog maar kort zit en dat Wim ondanks alles wel hard zijn best doet om goed met Rowena om te gaan. Uiteindelijk besluit Rowena om het te laten voor wat het is. Ze vind Wim een hartstikke toffe vent en ze zijn kamergenootjes. Het doet haar dus veel pijn om te zien dat Wim zo'n masker op zet of heeft opgezet in de tijd dat hij die uitspraak deed. Het laatste woord is hier vast nog niet over gezegd, maar voor nu heeft Gabriëlle de situatie prima onder controle.
2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.