Nicole: ''Wilders die groeit hier van''. ~ Utopia Gekte

11/14/2015

Nicole: ''Wilders die groeit hier van''.

Aanslagen houden bewoners bezig.

Armanda en Nicole bespreken toch nog eens de verschrikkelijke aanslagen in Parijs. Beide zijn nog altijd geschokt en die schok blijft groeien wanneer ze het laatste nieuws nog eens lezen. Armanda zelf is overwegend stil, maar Nicole zit met honderdduizend vragen en zorgen in haar hoofd. Zo weet ze dat Geert Wilders hier van groeit en dat baart haar zorgen. Ook weet ze dat Nederland vrij controversieel is en verbaasd het haar enigszins dat hier nog nooit een zelfmoordaanslag is gepleegd. Volgens Armanda komt dit onder andere omdat we een polderland zijn. Wim zelf neemt al het nieuws ook tot zich, maar zegt geen woord. Of we het nou eens zijn met Nicole of niet, het is wel dapper dat ze er überhaupt zoveel over durft te zeggen met zoveel mensen die mee kijken en luisteren.

Hoe dan ook, woorden als 'verschrikkelijk en 'walgelijk' blijven ons terecht om de oren vliegen. '''Hoe kunnen mensen hier aan mee werken'', vraagt Armanda zichzelf vol walging af. Armanda vraagt zich af waarom ze aanslagen plegen in Europa. Zijn de Verenigde Staten zo goed in het tegenhouden van aanslagen? Of kiezen ze Europa doelbewust uit? ''Misschien is het wel makkelijker om Europa binnen te komen. En Europa ligt dichtbij'', vertelt Armanda. Volgens Nicole komt heel veel IS ook uit Europa. Wim is er kort en duidelijk over: ''Ik ga hier slecht op''.

Nicole denkt dat het een vergeldingsactie is geweest vanwege 'de beul' van IS die gisteren door de Amerikanen is uitgeschakeld met een drone. 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.