Nicole praat met Stefanie tot ze huilt. ~ Utopia Gekte

11/19/2015

Nicole praat met Stefanie tot ze huilt.

Er is meer aan de hand.

De vrouwen hebben zojuist weer een vergadering gehad. Dit ging over de catastrofe dat een vrouwenfeest moet heten. Aanstaande zaterdag is er namelijk zo'n feest, maar de kaartverkoop loopt nogal beroerd. Tijdens de vergadering hebben alle vrouwen een aantal nummers opgenoemd die gedraaid zouden kunnen worden. Maar dat is niet alles. Stefanie zat er met een enorm lang gezicht bij en had er totaal geen zin in. Rowena fluisterde al dat ze eruit ziet alsof ze elk moment iemand kan vermoorden. Er schijnt iets tussen haar en Gabriëlle te zijn, maar als Stefanie buiten met Nicole rookt blijkt er nog veel meer aan de hand te zijn. Nicole spreekt Stefanie aan op haar gedrag en dat eindigt in tranen.

Stefanie: ''Jij kunt dat misschien makkelijker handelen, maar ik niet. Ze kijken mij er de hele tijd op aan. Ik hád al zo'n smoelwerk. Ik had al slecht geslapen omdat er een of andere jankpop naast me lag. Ik had er gewoon geen zin in!''

Nicole: ''Zeg dat dan ook gewoon. We zien je de hele dag niet en dan verwacht je wel van de rest dat ze jou vertellen hoe we het gaan doen. Dat is toch actie reactie? Dat is niet persoonlijk bedoeld. En je hebt niet de hele dag met zo'n smoel gezeten want je hebt ook je haar laten verven gisteren en zitten pokeren''.

Stefanie: ''Ik heb het ook niet over gisteren maar over eergisteren. En ik ben vandaag gewoon vrolijk opgestaan en het ging gewoon goed.''

Nicole: Het komt van twee kanten, het is geven en nemen. Het is ook compleet uit mijn comfortzone om zo te gaan doen. Ik heb ook andere dingen te doen.''

Stefanie: ''En ik moet nog steeds mijn verhaaltje opschrijven over borderline voor volgende week zaterdag. Als ik er mee bezig ben heb ik vijf zinnen op papier en dan ga ik terug in de tijd. Daar heb ik geen zin in.''

Nicole: ''Zou je het dan niet makkelijker vinden om even snel te vertellen wat het is en dat iemand anders het voor je opschtijft? O nee, dat kan niet. dan is het verhaal al bekend. Aahh scheetje. Ook hier moet je even doorheen, misschien hoort het wel bij een verwerkingsproces. En je hoeft het ook niet allemaal alleen te doen, je kan ook anderen om hulp vragen.''

''Rob helpt mij. De afgelopen dagen was gewoon een beetje raar tussen Rob en mij''', snikt Stefanie.

Beide dames besluiten om de sigaret maar aan te steken zodat Stefanie niet meer hoeft te huilen om het gesprek. Nicole nodigt Stefanie uit om vanavond bij haar te komen slapen. Zo meteen gaat de groep centraal tijdens het eten.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.