Nicole over sex offenders, afluisterschandelen en meer. ~ Utopia Gekte

11/14/2015

Nicole over sex offenders, afluisterschandelen en meer.

Viva Las Vegas.

Het avondeten zit er in bij de pioniers van Utopia. Een soepje met stokbrood, moet kunnen. Sowieso een stuk gezonder dan de frietjes van Le Luifel. En over Le Luifel gesproken; Mark staat daar alweer een tijdje te werken voor de gasten die straks het terrein opkomen. Er is een kroegennacht en alles is al zo goed als opgebouwd. Hoeveel feestgangers er precies op af komen is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat volkszanger Frans Duijts bijvoorbeeld een optreden komt geven van een half uur.

Tussen het wachten door weet Nicole wat tijd vrij te maken om een gesprek te voeren met Rob. De onderwerpen wisselen in korte tijd in een behoorlijk rap tempo. In eerste instantie zit Ivan er nog bij en gaat het over gespleten hoefdieren. Volgens Nicole mogen ze dat niet eten, maar volgens Ivan juist wel. Nicole accepteert de verbetering en Ivan gaat op een gegeven moment zijn eigen weg weer. Het gesprek gaat vervolgens over het aanhangen van een bepaald geloof. Rowena zit dan ook nog aan de tafel en zij vertelt hoe ze vroeger is opgevoed, maar dat ze nu in principe atheïst is. Zodra het over de communie gaat moet Nicole denken aan een klasgenootje van vroeger op school. Diegene mocht nooit iets van zijn ouders en dat vond ze erg zielig.

Hoe het precies ging weet ik niet meer, maar Nicole begint opeens over haar ex Manoa te vertellen. Oh ja, dit gebeurde vanwege het onderwerp reizen. Toen Nicole nog met Manoa had wilde ze graag samen met hem naar Sri Lanka reizen. ''Maar hij wilde niet. Hij is geadopteerd maar wil niet zoeken naar zijn roots. Zijn paspoort heeft hij nog. Dubbel paspoort. Als hij daar komt pakken ze hem op en mag hij meteen het leger in'', vertelt ze. Toen Nicole naar Afghanistan was uitgezonden kreeg ze een stempel in haar paspoort/visum waardoor ze de eerste twee jaar niet naar Amerika mocht reizen. ''Omdat ze dachten dat je gebrainwasht zou zijn en allah akbar zou roepen'', vult ze verder aan. Nog geen 10 seconden later komt het door klokkenluidersredenen dat ze Amerika niet in mocht. Ze zouden teveel 'intelligence' hebben vanwege hun werkzaamheden bij het leger. Daarom weet Nicole ook te vertellen dat Nederland bovenaan staat qua aantal afluisterschandelen. Ook gelooft ze dat er dingen in Amerika gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Heel veel zelfs.

Hiermee is Nicole nog lang niet klaar met haar opmerkelijke verhalen. Ze bedenkt zichzelf opeens iets over dakloze 'sex offenders' die in een verborgen stad onder Las Vegas leven: ''Weet je dat er onder Las Vegas gewoon een stad is met daklozen? En sterker nog, op meerdere plekken. Er leven heel veel mensen daar gewoon die sex offender zijn. Als je een keer iets verkeerd doet krijg je een stempel voor vijf jaar. In verschillende degradaties. Mensen kunnen daar in de buurt zoeken naar sex offenders, die krijgen niks meer en worden uitgekotst door de maatschappij. Die mensen wonen dus onder de grond''.

En als je dacht dat de zorg in Amerika slecht is dan zit je er helemaal naast! Nicole heeft namelijk met Amerikaanse collega's gesproken: ''Weet je wat het hele rare is? We zien veel Amerikaanse films en documentaires. Voor Amerika is het beeld dat ze zelf creëren niet echt gunstig. Maar ze zorgen er zelf voor dat het zo slecht is. Maar volgens de Amerikaanse soldaten die ik heb gesproken is de zorg daar top of the notch''.

En over spooksteden gesproken... Toevallig horen we het nummer Ghost Town van Adam Lambert op de achtergrond van de livestreams. Het geluid lijkt dus te werken en dat komt mooi uit. Want om 19:30 komen de bezoekers al binnen! Dat is op het moment van publiceren nog maar 12 minuten wachten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.