Nicole is woest om kritiek van de mannen. ~ Utopia Gekte

11/21/2015

Nicole is woest om kritiek van de mannen.

Drama om het vrouwenfeest.

Worden we net nog gebeld door Bas om wat meer reclame te maken voor het vrouwenfeest, horen we 15 minuten later dat de dames in opstand komen. Met name Nicole neemt wat dat betreft de leiding en ze is woest. Er is kritiek gekomen vanuit Rob en Ivan. Rob vind dat ze zich vooral moeten richten op het goed in banen leiden van het feest. En Ivan vind dat er te weinig wordt gedaan met die 10% opbrengst die naar stichting de Gouden Pot gaat. Het feest van vanavond waar zoveel om te doen is lijkt ze opeens af te willen zeggen. Of in ieder geval te willen verplaatsen naar een andere datum. ''Ik word een beetje moe van dit! Overal een mening over hebben. Ze moeten gewoon meewerken en ik ga een einde maken aan dit gelul en de kritiek''.

Gabriëlle, Naomi en wat andere vrouwelijke bewoners zijn het er mee eens en gaan zo in overleg met elkaar. Nicole moet eerst een sigaret roken. Na de sigaret trommelt Nicole alle vrouwen bij elkaar. ''We gaan even 5 minuten in overleg. Daarna is het basta en klaar. En dan gaan we dingen doen'', besluit ze vastberaden. Er komt een streamlock waardoor de chaos even niet meer te volgen is. We wachten geduldig op het dringende overleg... Na de streamlock zitten de dames op de banken in de woonkamer en vertelt Nicole aan Cees dat hij maar moet Googlen als hij wil weten wat Mama Cash doet. ''Dat is allemaal te vinden op hun website''.

Het crisisberaad.

Uiteindelijk start het overleg en Nicole neemt het woord. ''Waar het eigenlijk om gaat is niet zo zeer dat wij niet ons best doen, maar de manier hoe de mannen hier lacherig over doen. Ik wil niet zeggen tegenwerken, maar ook niet meewerken'', klaagt Nicole. Rowena is het er niet helemaal mee eens en vind dat ze wel meedenken. ''Wij hebben 10 dagen de macht maar hebben het nog steeds niet gegrepen. En dit is een goed moment om dat wel te doen. Willen we echt een statement maken? 10.000 euro hebben we in kas, wil niet zeggen dat we dat op gaan maken, maar we zouden dat ook kunnen doneren. Wij zijn aan de macht toch'', zegt Nicole als voorbeeld. Wat ze wel zou willen doen is de opbrengst van de hele maand november in stichting de Gouden Pot te stoppen en 10% daarvan gaat vervolgens door naar Mama Cash. Er zit op dit moment duizend euro in de stichting en een groot deel daarvan kan naar Mama Cash. Maar niet alles omdat ze meer doelen ondersteunen. De meeste vrouwen vinden het een prima idee.

Gabriëlle baalt er alleen wel van dat de nadruk weer zoveel op geld moet liggen. Het feest gaat gewoon door vanavond en Nicole snapt niet waar al dit gezeur en gezeik over gaat. Als ze vanavond 500 euro ophalen zouden ze al heel blij moeten zijn want dat halen ze normaal ook niet in een weekend zegt Nicole. Ook Naomi is boos op de mannen omdat zij geen eigen initiatief zouden nemen. ''En wat mij irriteert is dat ze wel met vorige BV meetings hebben gezeten over de kalenders en wij vervolgens de kalender online moeten zetten. Ik vind het vervelend dat er zo met ons word omgegaan terwijl we eigenlijk een applaus moeten krijgen. Met de tijd die wij hebben zijn we retegoed bezig, laat dat duidelijk zijn. En we hebben nog tot donderdag. Ik wil dat de mannen allemaal een hele dag met mijn schilderijen rond gaan lopen'', besluit Nicole. Ze heeft het gevoel dat de mannen niet meewerken en alles op de schouders van de vrouwen terecht komt.

Nicole gaat Petra van stichting Mama Cash bellen om uitstel te vragen. Het gaat dan om uitstel voor het overhandigen van een cheque. Zo kunnen ze de hele maand nog aandacht geven aan Mama Cash. Na vanavond willen de dames een beetje terug schakelen en meer tijd nemen om alles goed te doen. Al met al is de woede omgeslagen in positieve kracht. Althans, iets te vroeg gejuicht. Nicole oppert om voor de grap aan te kondigen dat de hele inhoud van de kas naar het goede doel gaat. Gina vind het geweldig, maar Gabriëlle vind niet dat ze een ruzie moeten uitlokken. Nicole zelf zou het geweldig vinden als de mannen op die manier reageren. Vandaag gaat alle aandacht eerst nog even naar het feest van vanavond. Wordt vervolgd...0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.