Nicole in tranen vanwege onzekerheid ~ Utopia Gekte

11/24/2015

Nicole in tranen vanwege onzekerheid

''Wat is er met je?''

We schreven net al twee keer over spanningen tussen Ivan en Nicole en nog steeds is niet alles gezegd. Vlak na de woordenwisseling aan tafel en het moment waarop Nicole laat weten zich te storen aan de brief van Joey en LauraB lopen de twee namelijk samen de vide op. ''Wat is er met je?'', vraagt Ivan. Een vraag waar Nicole niet direct antwoord op kan geven omdat ze het naar eigen zeggen niet weet. Iets wat Ivan lijkt te irriteren, hij is namelijk klaar met 'weet ik niet' en wil weten wat er met Nicole aan de hand is. ''Waarom ga je over dit soort dingen nadenken, waarom trek je je dat soort dingen aan?'' Maar ook op die vragen weet Nicole geen antwoord. ''Komt het door mij? Geef ik je niet genoeg aandacht'', vraagt Ivan geïnteresseerd. Maar nee, het komt niet door Ivan. Ivan laat aan zijn vriendinnetje weten dat ze geen reden heeft om onzeker te zijn en Nicole weet dat maar al te goed, maar er zijn elke keer toch kleine dingetjes die 'triggeren'.

''Als jij maar half in zag hoeveel je betekent en wat voor mooi persoon je bent dan zou je er niet eens over nadenken schatje'', laat Ivan weten. Maar toch is Nicole van mening dat ze nu constant bevestiging nodig heeft. Eerst was dat helemaal niet zo en Nicole snapt niet zo goed waarom dat nu ineens wel zo belangrijk voor haar is. Ze weet dat Ivan van haar houd, maar ze heeft het gevoel dat ze constant bevestiging moet hebben voor de dingen die ze doet. En als het vervolgens niet loopt zoals ze wil dat het loopt dan voelt ze zich kut omdat ze denkt dat ze het niet goed genoeg doet. ''Dat is vervelend hoor''. Volgens Ivan lijkt het alsof ze van de een op de andere dag onzeker is geworden. Nicole zelf weet niet zo goed waar het vandaan komt of hoe het gebeurd is. Ze heeft ondertussen tranen in haar ogen en zit er duidelijk mee. Ivan zegt ook graag te willen weten waarom ze opeens zo onzeker is. Daarom vraagt hij het haar ook. Nicole is zich er bewust van dat ze het zichzelf sowieso niet makkelijk maakt. ''Hier word je op alles beoordeeld''. Nicole vertelt dat er iemand was die niet meer door haar getatoeëerd wilde worden. De vrouw(?) had een tatoeage gezien bij ''Leon'' en vond die niet mooi. Voor Nicole voelt het nu alsof ze zoveel stappen terug doet, maar volgens Ivan moet Nicole zich niks aantrekken van een of andere niksnut. 

Maar dat met die tatoeage is nog niet het enige. Iets zit Nicole gewoon hoog de laatste tijd. Ze kan niet zoveel hebben. Ivan veegt Nicoles tranen weg en kust haar. Ook begint Nicole weer over de brief van Joey. Maar volgens Ivan heeft Joey het toch ook alleen maar over zichzelf gehad in de brief. ''Het breekt mijn hart om je te zien huilen'', laat Ivan weten, maar zelfs als ze huilt is ze nog steeds heel knap verzekerd hij haar. Nicole zegt dat ze zich niet zo wil voelen. Iets wat Ivan volledig snapt. ''We hebben allemaal onze momenten waarop we ons onzeker voelen. Het is nergens op gebaseerd. Je hebt ontzettend veel talent. Ik ken weinig mensen die zo creatief zijn zoals jij''. Ook heeft Nicole veel uitgebreide kennis. Kennis van dingen waar velen geen weet van hebben. Hij laat haar weten dat ze een bijzonder mens is en dat ze daarnaast ook nog creatief en hardwerkend is. Ook heeft ze shit gedaan voor haar thuisland. Er zijn volgens Ivan veel mensen die het niet eens in hun hoofd zouden halen. Nicole trekt zich dingen aan die niks met haar te maken hebben. Volgens Ivan gaat het nergens over. En het is niet dat Ivan dit soort dingen zegt omdat Nicole zijn vriendin is. Hij kan niet omschrijven hoe trots hij is dat ze zijn vriendin is. Dat ze altijd klaar staat voor anderen, creatief is, hard werkt. Het is met geen woord voor hem te beschrijven en hij dacht dat ze dat al wist, maar misschien zegt hij het te weinig. ''Focus je op hoe creatief je bent. Op de dingen die je goed kan. Je intelligentie, je inlevingsvermogen. Je bent grappig. Je bent leuk in gezelschap''.

''Ik weet gewoon niet waarom''. Nicole zucht. ''Ik kan niet...'', begint ze, maar ze maakt haar zin niet af. Volgens Ivan heeft Nicole ook gewoon lange tijd geen lol gemaakt. Ze is veel bezig geweest met tatoeages zetten en is constant serieus geweest. Volgens Nicole zal het ook wel gewoon heimwee zijn. Dat heeft ze steeds vaker. Nicole kan soms dingen niet naast zich neerleggen ondanks dat ze zegt dat ze zich er niet druk om moet maken. Ze kan wel zeggen dat het haar niks doet, maar het gevoel gaat niet weg. Volgens Ivan komt dat gevoel ook ergens vandaan, maar Nicole weet niet waarom ze zich zo druk maakt. Misschien wel omdat ze niks anders heeft om zich druk om te maken. Ivan begint opeens over heel wat anders. Hij wil nog steeds een zwaluw tatoeage en als hij dat zegt beseft Nicole zich dat ze Gabriëlle ook nog moet tatoeëren. Ivan zegt vandaag zijn tatoeage te willen, maar Nicole laat weten dat ze niet zomaar van internet een plaatje kan halen. ''Dan maak je er een'', laat Ivan weten, maar Nicole moet ook nog post schrijven en volgens Ivan kan ze dat beter eerst doen. Het gesprek komt dus weer terug op de negatieve gevoelens en Nicole laat weten dat ze zich niet zo wil voelen en dat ze dat ook niet expres doet. Ze voelt zich ook niet de hele dag zo, maar het zijn kleine dingen waardoor haar hele stemming omgegooid word en ze zich zo voelt.

Ivan zou willen dat Nicole zich door zijn ogen kon zien. Hij wil dat ze overtuigt is van zichzelf. Iets wat Nicole naar eigen zeggen met veel dingen ook wel kan, maar niet met alles. Ze kan zich nu ook met niemand vergelijken. Normaal kan ze zich meten aan wat de standaard is als ze met een hele groep hetzelfde doet. Maar hier kan dat niet. Ivan probeert Nicole dus nog maar eens te overtuigen van hoe bijzonder ze is. ''Hoeveel mensen staan er voor anderen klaar zoals jij voor anderen klaar staat. Hoeveel mensen kunnen zo hard werken als jij werkt''. Maar Nicole vind dat duidelijk niet genoeg. Ze denkt dat ze meer bij moet dragen en dat ze zich daarom zo 'crappy' voelt. ''Dan moet je meer gaan doen. Is heel simpel'', laat Ivan weten. Maar Nicole heeft weinig energie en slaapt op het moment niet zo lekker. Daardoor doet ze minder, naar haar idee te weinig, maar ze heeft er ook niet de energie voor om meer te doen. Het is een vicieus cirkeltje waar ze in zit en wat ze wil doorbreken. Ze wil bijvoorbeeld vroeg opstaan, sporten om zich lekker te voelen en daarnaast nog wat anders doen, maar iedere avond gaat ze naar bed en denkt ze ''morgen sta ik vroeg op en ga ik sporten''. Daarna het Cordwood leeg halen en de vloer gaan schilderen. ''En toch doe ik het elke keer niet'', laat ze weten. ''Dan doen we het nu'', besluit Ivan, maar Nicole heeft er nu geen zin in. Nicole merkt dat ze niet gelukkig is. Eerst was ze nog weleens aan het bakken, poetsen of met iets ander bezig. Ze moet iemand hebben die achter haar kont aan zit. Ivan zegt dat hij dat heel graag doet. Nicole heeft zelf het idee dat ze aan het verslappen is en Ivan denkt dat ook. Nicole heeft haar vriendje hier bij nodig en wil elke dag iets af kunnen strepen. Het lange gesprek tussen de twee eindigt weer. De twee knuffelen nog even met elkaar. Zelfs Nicole's hand krijgt allemaal kusjes van Ivan.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.