Liveblog: Wie wint de danswedstrijd?! ~ Utopia Gekte

11/24/2015

Liveblog: Wie wint de danswedstrijd?!

Een spannende strijd.

Het is kwart over zes en de eerste gasten komen het terrein op wandelen. Het zijn een man en een vrouw die mee eten met de bewoners. Zij rommelen al een tijdje aan de tafels van de honger dus de vreugde is groot wanneer de gasten verschijnen. Er kan eindelijk gegeten worden! Maar niet nadat er enkele complimenten over en weer vliegen. Het valt de gasten op hoe netjes de bewoners er uit zien. En dan met name Cees die strak in het pak zit voor zijn presentatieklus. Om 19:30 gaat de danswedstrijd van start volgens de laatste planning en Cees kondigt de dansers aan. Met een uitgebreide speech zoals we van Cees mogen verwachten. Ik zal proberen alles mee te typen alleen betwijfel ik of dat lukt. :-)

Wanneer iedereen net aan het eten begint zien we het volgende bezoek door de poort lopen. Het zijn de drie danseressen waaronder Stephanie Klaver. Ook zij zijn straks getuige van de danswedstrijd. En terecht, want ze hebben de pasjes zelf aan de heren geleerd. Onderweg naar de loods hebben ze het over hoe ongezellig de entree van Utopia is. Kan wellicht ook aan het weer liggen waardoor de dames met paraplu wandelen. Zowel Bas als Ivan krijgen dikke knuffels wanneer de dames hun paraplu weer hebben ingeklapt. Bas grapt dat hij ook zijn hakken nog aan moet doen wanneer hij een van de dames op enorm hoge hakken ziet staan.  Het is wel grappig hoe de regie Nicole extra veel in beeld brengt die haar best doet om niet naar de dansers en danseressen te kijken. Tussen neus en lippen door vertelt danseres Natascha dat ze stiekem wat professionele dansers heeft geregeld. Zij gaan plaatsnemen in de jury. Cees is erg enthousiast over deze spontane verrassing. ''Ze is vast erg geraakt'', laat Natascha sarcastisch weten wanneer de groep een verjaardagsliedje zingt op verzoek van Bjorn. Leonie, een vriendin van hem, is namelijk 25(?) jaar geworden. Niet lang daarna doet Bas al pogingen om de danseres om te kopen voor de winst. Schat hij zijn eigen kansen zo laag in?

Om 18:39 neemt Cees danseres Natascha even apart. Cees moet namelijk nog wat dingen weten zoals de namen van de andere danseressen en wat hun rol is. Ook vertelt Natascha over de jury die ze mee heeft genomen. Het is iemand met een dansschool, een danser én iemand uit de latin danswereld. Allemaal met moeilijke namen trouwens dus ik zal niet proberen die namen goed te schrijven hier. Roemjana, Juvat en Shaker. Het zijn allemaal vrij bekende namen in de televisie/danswereld dus we hebben met een zeer serieuze jury te maken. Verder heeft Natascha 'buiten' ook nog een mooie bos bloemen liggen voor de winnaar van de danswedstrijd.

- Begin liveblog -

19:00. Het is inmiddels 7 uur geweest en we wachten geduldig tot de danswedstrijd van start gaat. Of beter gezegd, tot Cees zijn moment pakt en dit spektakel aan gaat kondigen. Wat hem betreft kunnen ze nu al wel beginnen, maar hij zal toch echt tot half 8 moeten wachten.

19:14. We krijgen de ene na de andere streamlock te verduren. De regie heeft het er maar druk mee. Of zijn zij ook erg gespannen voor de uitslag waardoor ze verkeerde knoppen indrukken?

19:15. Ivan zegt dat ze maar gewoon moeten starten. ''Get over it!''

19:20. Cees is zichzelf even mentaal aan het voorbereiden door een momentje te gaan zitten. Naomi klaagt ondertussen over de troep van Ivan en Bas in de slaapkamer. Ze moeten even hun schoenen opruimen.

19:25. Ivan en Bas bespreken wat laatste dingen met Natascha. De danswedstrijd kan nu elk moment beginnen.

19:26. We krijgen wederom een lange streamlock waardoor we niks meer kunnen volgen van wat er gebeurt. Zowel Ivan als Cees moesten naar de zenderkamer komen.

19:32. Het beeld is weer terug, Bas heeft zijn sigaretje op en we wachten nog maar eventjes tot de battle van start gaat.

19:38. Natascha licht de jury in over alles wat er staat te gebeuren. Ook waarschuwt ze er voor dat het beginners zijn en dat ze dus vooral moeten lachen en genieten. Cees kan elk moment gaan beginnen met de presentatie.

19:40. ''Lieve Utopianen en mevrouw en meneer. Welkom op deze bijzondere avond want er gaat iets gebeuren. We gaan terug in de tijd, het begon met de bokswedstrijd waarin Bas Ivan uitdaagde om te gaan boksen. Dat werd me een dingetje. Iedereen dacht arme Bas, was een heel traject, stonden we daar, vol verwachting, je zal Bas niet heten of hebt een gekke verrassing. Hij bokste helemaal niet. Doodse stilte in de tent, nu ook. En Ivan. Die stond daar zo van wat is dit. Hij keek hem aan en had hem wel beet kunnen pakken. Tot Bas met de verrassing kwam dat Ivan oog in oog met de wereldkampioen kickboksen stond. En hij won ook nog. Toen bedacht Ivan dat er een revanche op moest komen. Dansen, hoe verzin je het? Zo kwamen ze op het idee om onderling een danswedstrijd te gaan organiseren. Ivan ging aan de gang samen met Bas. Trainen, trainen, trainen en vele pogingen tot dansen'', zo vertelt Cees. Natascha Lammers en haar trouwe rechterhand Stephanie Klaver krijgen natuurlijk complimenten voor hun inzet. Net als Diandra die tot de danseressen behoort. Een mooi bruggetje naar de jury die Cees dan ook aankondigt. Roemjana, Juvat en Shaker.

19:48. Na bijna 10 minuten speechen kan de danswedstrijd tussen Bas en Ivan eindelijk starten. Ze krijgen een grandioos applaus.

19:50. Beide heren dansen er flink op los. Het gaat niet foutloos en is daardoor nog lachwekkender om te aanschouwen. Toch is het een hele prestatie die ze daar neerzetten!

19:52. De dans zit er op en beide heren hijgen van alle inspanningen. De jury mag gelijk commentaar geven en daarna gaan ze samen in beraad. Roemjana vertelt dat dansen echt niet makkelijk is en al helemaal niet met partner. Ze vind het te gek dat beide heren dit aan hebben gedurfd. ''Vooral als je met zulke mooie dames danst kan je als man zijnde weleens de weg kwijtraken'', zegt ze er nog even bij voor Nicole. :-) Shaker zegt intens te hebben genoten en wist niet wat hij kon verwachten. ''Ik ben geëntertaind'', besluit hij. En hij is stikjaloers op de dames met wie de heren mochten dansen. Dat bedoelde hij anders, hij is jaloers op de heren die met de prachtige danseressen mochten dansen.

19:58. De jury is in beraad en we kunnen elk moment de uitslag verwachten!

20:01. De jury heeft een keus kunnen maken. Cees maakt het nog even spannend met een laatste speech. Een video van de danswedstrijd is ondertussen toegevoegd aan dit bericht. Even wat tromgeroffel... Shaker kiest voor Bas, Juvat kiest voor Ivan... Nog meer tromgeroffel dus.... :-) De laatste stem, die van Roemjana, gaat naar.... Tromgeroffel.... Ivan! En waarom? omdat hij de vrouwen beter aanraakte en daar meer van genoot. Geen grapje. Wederom een sneer naar Nicole? Hoe dan ook... Van harte gefeliciteerd Ivan! En om dit extra groots te vieren mag je de dans nogmaals uitvoeren met die woest aantrekkelijke danseres.

Kom je zo nog even terug? En ben jij al lid van onze gezellige Facebook groep voor Utopia fans?


 


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.